آنتی نئوپلاستیک

نیتروژن موستارد Nitrogen Mustard

اطلاعات تخصصی

موارد مصرف نیتروژن موستارد

این دارو در درمان سرطان ریه،لوسمی ( لنفوستیک مزمن و لوسمی میلوسیتیک مزمن )، لنفوم هوچکینی ( و بعضی از انواع غیر هوچکینی )، ترشحات ناشی از تومور بدخیم، میکوزفونکوئید و پلی سیتمی ورا به کار برده می شود.

مکانیسم اثر نیتروژن موستارد

این دارو با ایجاد اتصال بین رشته DNA و نیز RNA موجب مهار ساخت پروتئن ها ونهایتاً مرگ سلول می گردد.

فارماکوکینتیک نیتروژن موستارد

کلرمتینبه سرعت توسط مایعات بدن غیر فعال و بعد از تزریق داخل حفره ای به طور ناقص جذب می گردد. اثر آن طی چند ثانیه تا چند دقیقه ظاهر می شود.

عوارض جانبی نیتروژن موستارد

تب، لرز و یا گلو درد، وقفه در فعالیت اندام های تناسلی، بثورات جلدی، کاهش شنوایی و زنگ زدن در گوش از عوارض جانبی شایع این دارو می باشند.

تداخلات دارویی نیتروژن موستارد

کلرمتین ممکن است غلظت خونی اسیداوریک را افزایش دهد. بنابراین اگر همزمان با آلوپورینول و کلشی سین مصرف شود، تنظیم مقدار مصرف داروهای ضد نقرس ضروری است.

هشدار ها نیتروژن موستارد

1- در صورت وجود کاهش فعالیت مغز استخوان و در افرادی که سابقه تومور مغز استخوان و یا عفونت های شدید و گسترده داشته اند با احتیاط تجویز گردد.
2- این دارو احتمالاً باعث تضعیف گناد ها در دو جنس می گردد.

توصیه های دارویی نیتروژن موستارد

1- احتمال بروز تهوع، استفراغ و کاهش اشتها وجود دارد ولی درمان را با وجود این عوارض باید ادامه داد.
2- در صورت بروز خونریزی غیر طبیعی، دفع دشوار ادرار، مدفوع سیاه رنگ و وجود نقاط قرمز رنگ در روی پوست حتماً پزشک باید در جریان قرار گیرد.
3- از استنشاق و تماس چشم و پوست با دارو خودداری گردد و در صورت تماس فوراً محل با آب به مدت حداقل 15 دقیقه و سپس با محلول 2% تیوسولفات سدیم شسته شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *