قرص اورژانسی لوونورژسترول | Levonorgestrel Emergency Pills
طبق قوانین سازمان غذا و دارو، فروش محصولات دارویی به صورت حضوری می باشد جهت دریافت اطلاعات بیشتر با شماره 09334445543تماس حاصل فرمایید.
توضیحات
قرص اورژانسی لوونورژسترول یا همان قرص لوژینول دارای هورمون زنانه ای است که باعث ایجاد تغییراتی در دهانه رحم می شود. این تغییرات بر مخاط داخل رحم تاثیر داشته و مسیر رسیدن اسپرم به رحم را چسبنده کرده و از لقاح اسپرم و تخمک جلوگیری می کند. در عین حال اتصال تخمک بارور شده به رحم را قطع کرده و به این صورت از بارداری ناخواسته جلوگیری می کند.
موارد مصرف
- قرص اورژانسی لوونورژسترول روشی مؤثر و بی خطر براي پيشگيري از حاملگی میباشد. آن هم زمانی که نزدیکی جنسی مراقبت نشده ای صورت گرفته و یا شیوه کنترل حاملگی مؤثر واقع نشده باشد.
مقدار مصرف
- دوز توصیه شده قرص اورژانسی لونورژسترل از سوی سازمان بهداشت جهانی و انجمن زنان و زایمان آمریکا ۱٫۵ میلی گرم به مدت ۵ روز (۱۲۰ ساعت) پس از رابطه جنسی محافظت نشده می باشد.
- قرص اورژانسی بایستی فورا بعد از رابطه جنسی محافظت نشده، ترجیحاً طی ۲۴ تا ۷۲ ساعت اول مصرف شود .
- دقت داشته باشید بعد از ۷۲ ساعت نباید این دارو را مصرف کنید.
موارد احتیاط
- بهتر است که قرص ها با شکم خالی خورده نشود.
- در صورت استفراغ کردن تا دو ساعت بعد از استفاده از این روش، خوردن دوباره قرص ها اضطراری است.
- حداکثر مراتب مجاز استفاده از این شیوه در هر سیکل قائدگی یک بار است.
- این شیوه باید در حداقل دفعات ممکن در طول زمان باروری استفاده گردد.
- مجاز بودن یک بار استفاده از این شیوه در هر دوره قائدگی علتی بر تائید استفاده آن در هر دوره قائدگی بعنوان شیوه پيشگيري از حاملگی نیست.
- باتوجه به این که این شیوه براي جنین خطرناک نیست، در صورت وقوع بارداری، نیازی به سقط جنین نخواهد بود.
- استفراغ و بیماری اسهال شدید در جذب شکل خوراکي این دارو اختلال ایجاد می کنند و اثر بخشی آن را کاهش میدهند .
- به همین علت طی استفراغ و بیماری اسهال شدید با پزشک یا داروساز خود در خصوص روش درست و موثر قرص جلوگيري از حاملگی اورژانسی مشورت نمایید.
- اگر به لوونورژسترول حساسیت دارید نباید از قرص اورژانسی استفاده کنید.
- اگر در حال حاضر باردار هستید از این دارو استفاده نکنید . اگرچه یک دوز استفاده از این دارو بر روی جنین تاثیری نخواهد داشت.
- در صورتی که داروی خاصی مصرف می کنید با پزشک خود مشورت کنید . برخی از دارو ها تاثیر لوونورژسترول را کاهش می دهند.
- از این قرص نمی توان به عنوان یک روش پیشگیری دائمی از بارداری استفاده کرد.
- مصرف این دارو تولید شیر مادر را کاهش می دهد.
- مصرف این دارو برای افراد زیر ۱۷ سال مجاز نیست.
- استفاده از این قرص برای ۲ دوره پشت سر هم اصلا توصیه نمی شود.
- استفاده از این قرص برای افرادی که اعتیاد به ماده خاصی دارند توصیه نمی شود.
عوارض جانبی
- یکی از شایع ترین مواردی که در مصرف دارو های شیمیایی وجود دارد عوارض جانبی می باشد که می تواند اثرات ناگواری را از خود بجا گذارد.
- در صورتی که در عرض ۲ ساعت پس از مصرف قرص دچار اسهال یا استفراغ شدید با پزشک خود مشورت کرده یا دوز دوم قرص را مصرف کنید.
- عوارض لوونورژسترول عبارتند از :
- خونریزی شدید یا لکه بینی بین دوره قاعدگی
- دوره های قاعدگی نامنظم
- گرفتگی عضلات
- درد لگن
- قطع قاعدگی برای یک دوره
- برخی از عوارض جانبی این دارو نیز نیاز به مراقبت پزشکی ندارد و به مرور زمان با عادت کردن بدن به دارو از بین خواهد رفت.
- درد شکم یا معده
- سرگیجه
- سر درد
- حساسیت سینه
- خستگی
- حالت تهوع و استفراغ
- زنانی که به علت سردردهای میگرنی ، بیماری های قلبی و عروقی و بیماری های کبدی قادر به استفاده از قرص های ترکیبی پیشگیری از بارداری نیستند می توانند از قرص اورژانسی استفاده کنند.
- شایع ترین عارضه، نامنظمی پریود بعد از قرص اورژانسی است به طوریکه:
- شروع خونریزی در ۳۰ درصد زنان با ۷ روز تاخیر اتفاق می افتد و ۱۳ درصد زنان نیز تاخیر بیش از ۷ روز را گزارش کردند.
- این در حالی است که اگر تاخیر در زمان پریود شما از ۵ یا ۷ روز بیشتر شد، بهتر است از تست های بارداری استفاده کنید، چرا که درصد موفقیت قرص های اورژانسی ۱۰۰ درصد نیست.
تداخل دارویی
- مصرف همزمان قرص لوونورژسترول با سایر داروها در صورتی که سازگاری نداشته باشند ممکن است تاثیر دارو را خنثی کرده یا احتمال عوارض جانبی را افزایش دهد.
- داروهایی که سبب تداخل با قرص اورژانسی می شوند عبارتند از :
- داروهای ضد انعقاد خون، داروهای ضد دیابت، پریمیدون، آسیترتین، فنی توئین، فس فنی توئین باربیتورات، کاربامازپین، گریزوفولوین، میفپریستون، مشتقات اسید رتینوئیک، آتازاناویر، وریکونازول و تیپراناویر.
منع مصرف
- در صورت وجود هر گونه بیماري خاص مانند سرطان، تومور، خون ريزي، سابقه کیست، یرقان و دیگر بیماریها ، همچنين در زمان حاملگی، نباید استفاده شود یا در خصوص آن با پزشک مشورت گردد.
- استفاده متعدد قرص اورژانسی دوره های قائدگی شما را تغيير ميدهد و امکان دارد قائدگی تان نامرتب شود و همچنين سطح هورمون های بدنتان را برهم می ریزد.
- این قرص صرفا یک بار کار ميکند . یعنی به عنوان مثال در صورتی که شما شب گذشته یک رابطه ی محافظت نشده داشته اید و فورا قرص اورژانسی استفاده نموده اید و امروز مجدد این اتفاق بیفتد تضمین شده نیست که از حاملگی پيشگيري کند.
- همانطور که می دانید مصرف بعضی از دارو ها به دلیل ترکیبات شیمیایی ، می تواند خطر آفرین باشد و لازم است از مصرف آن اجتناب ورزید .
- قرص های اورژانسی نیز از جمله دارو هایی است که می تواند برای بعضی از افراد باعث ایجاد عوارض خاطرناکی شود که عبارتند از :
- خانم های باردار
- مادران باردار که قصد استفاده از قرص های اورژانسی را دارند ، لازم است قبل از استفاده از باردار نبودن خود مطمین شوند. چرا که مصرف این دارو باعث سقط جنین خواهد شد.
- افراد مبتلا به بیماری های تنفسی
- این دارو به میزان قابل توجه ای می تواند برای بیماران مبتلا به آسم خطرناک باشد. اگر دچار بیماری های تنفسی هستید تنها در صورتی می توانید از آن استفاده کنید که پزشک برایتان تجویز کرده و دستور مصرف آن را برای شما بیان نموده است. در غیر آن لازم است از مصرف این دارو اکیدا خودداری کنید.
شرایط نگهداری
- دارو را در بسته بندی اصلی نگهداری کنید.
- دور از دسترس و دید کودکان نگهداری کنید.
کشور تولید کننده
- ایران
شکل فرآورده
- قرص اورژانسی لوونورژسترول موجود در بازار ایران با نام های تجاری لونژیل، اووسیز و تنسی شناخته می شوند.
- هر سه برند قرص های لوونورژسترول را در دو مدل حاوی ۲ قرص ۰.۷۵ میلی گرمی و بسته ۱ عددی آن یک قرص ۱.۵ میلی گرمی عرضه می کنند.