بانک اطلاعات دارویی

فولیک اسید

فولیک اسید


زمان خواندن تقریبی مقاله : 3 دقیقه

فولیک اسید

 

نام فارسی: فولیک اسید

نام انگلیسی: FOLIC ACID

فولیک اسید

نمایش سه بعدی (کلیک نمایید)

مکانیزم اثر:

فولیک اسید، پس از تبدیل به اسید تتراهیدروفولیک، برای تولید گویچه‎های قرمز، سنتز پورین و تیمیدیلات‎ها، متابولیسم اسیدهای آمینه از قبیل گلیسین و متیونین و هیستیدین ضروری است.

میزان مصرف:

خوراکی:

بزرگسالان: در پیشگیری از کمبود ویتامین، بر اساس میزان مجاز مصرف روزانه به شرح زیر مصرف می‎شود:

نوجوانان و بزرگسالان ۴۰۰-۱۵۰ میکروگرم، زنان باردار ۸۰۰ – ۴۰۰ میکروگرم و زنان شیرده ۸۰۰ – ۲۶۰ میکروگرم. برای درمان کمبود این ویتامین، میزان مصرف بر اساس شدت کمبود محاسبه می‌شود.

کودکان: در پیشگیری از کمبود ویتامین، بر اساس میزان مجاز مصرف روزانه به شرح زیر مصرف می‌شود:

نوزادان و کودکان از بدو تولد تا ۳ سال ۲۵ میکروگرم، کودکان ۶-۴ سال ۴۰۰ – ۷۵ میکروگرم و کودکان ۱۰ – ۷ سال ۴۰۰ – ۱۰۰ میکروگرم.

تزریقی:

بزرگسالان و کودکان:

برای پیشگیری از کمبود ویتامین، بعنوان بخشی از تغذیه تام وریدی، مقدار مصرف بر اساس نیاز بیمار تعیین و انفوزیون وریدی می‎شود. در درمان کمبود ویتامین، ۰/۲۵-۱ میلی‎گرم در روز تا حصول پاسخ هماتولوژیک مناسب، از راه وریدی، عضلانی یا زیر جلدی عمیق تزریق می‎گردد.

توضیحات دارو:

فولیک اسید به منظور پیشگیری و درمان حالات مرضی ناشی از کمبود این ویتامین مصرف می‎شود. فولیک اسید برای درمان کمبود آن که باعث بعضی از انواع کم خونی و سایر مشکلات شده استفاده می‎شود. کمبود فولیک اسید در بین افرادیکه مشکلات گوارشی، بیماری های کلیه و کبد و یا اعتیاد به الکل دارند، شایع می‎باشد. زمانیکه فولیک اسید برای درمان کمبود آن مصرف می‎شود، باید به همراه ویتامین B12 مصرف گردد، این دو مکمل بعلاوه درمان کم خونی ناشی از آنها برای بهبود سلامت اعصاب نیز مفید می‎باشند. همچنین فولیک اسید برای کاهش مضرات داروی متوترکسات (methotrexate)  که برای درمان پسوریازیس و آرتریت روماتوئید استفاده می‎شود، تجویز می‎گردد.

هشدارها و عوارض جانبی:

این دارو باید فقط زمانی از راه تزریقی مصرف شود که مصرف خوراکی آن به دلیل مشکلاتی مانند تهوع، استفراغ، شرایط پیش از عمل یا بعد از عمل یا سندرم‎های سوء جذب یا پس از برداشت قسمتی از معده امکان‌پذیر نباشد.

موارد منع مصرف:

۱ این دارو در بیماری‎های بدخیم، مگر در مواردی که کم خونی مگالوبلاستیک به علت کمبود فولات عارضه مهمی باشد، نباید مصرف شود.

۲ این دارو در درمان کم خونی پرنیسیوز آدیسونی و سایر حالات مرضی ناشی از کمبود ویتامین B12 به تنهایی نباید مصرف شود زیرا ممکن است سبب تحلیل رفتن تحت حاد طناب نخاعی شود.

!!! هشدار !!!
همراهان گرامی دارومارو، مصرف و تعیین دوز دارو به عهده پزشک معالج شما می باشد و مجله پزشکی داروماروهیچگونه مسئولیتی در خصوص مصرف خود سرانه داروها ندارد.
لطفا قبل از مصرف هرگونه دارو به صورت خود سرانه با پزشک معالج خود مشورت نمایید.

مجله پزشکی دارومارو

لطفا به این مقاله امتیاز بدهید
[مجموع: ۰ میانگین: ۰]

ارسال یک پاسخ

لغو پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.


ممکن است شما دوست داشته باشید

بیشتر از نویسنده

پست های مرتبط

فیتوکلد ضد سرماخوردگی

فیتوکلد ضد سرماخوردگی

قرص سیتریزین برای چیست؟ نحوه مصرف و عوارض آن

قرص سیتریزین برای چیست؟ نحوه مصرف و عوارض آن

فلوتامید داروهای آنتی نئوپلاستیک

فلوتامید داروهای آنتی نئوپلاستیک

ریسپریدون

ریسپریدون

کوآموکسی‌کلاو

کوآموکسی‌کلاو

ریباویرین داروهای ضد عفونت

ریباویرین داروهای ضد عفونت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *