بانک اطلاعات دارویی

بروملین چیست؟ (آنزیم بروملین در چه مواد غذایی وجود دارد؟)

آنزیم بروملین یکی از موادی است که می‌تواند نقشی مؤثر در تأمین و بهبود سلامت در انسان ایفا کند. استفاده از بروملین برای درمان برخی مشکلات بهداشتی به‌صورت یک درمان معمول سنتی وجود دارد، اما برخی از عوارض جانبی نیز در اثر مصرف این ماده وجود دارد که نیاز است که از آن آگاه باشید.

در این مقاله سعی خواهیم کرد که علاوه بر معرفی این ماده مؤثره، به بررسی جامع فواید و اثرات آن در کنار عوارض جانبی احتمالی ناشی از مصرف آن بپردازیم.


آنزیم بروملین چیست؟

بروملین آنزیم استخراج شده‌ای است که می‌تواند از میوه‌های خاصی در خانواده Bromeliaceae و بیشتر از قسمت ساقه‌های آناناس تهیه شود.

در واقع بروملین ترکیبی از آنزیم‌های پروتئولیتیک است که قادر به هضم پروتئین‌های متابولیزه است. این امر می‌تواند برای همه چیز از سیستم گوارش به مفاصل و استخوان‌ها مهم باشد.

استفاده از این ماده مؤثره یک بخش از طب سنتی برای صدها، اگر نه هزاران سال بوده است و این آنزیم بروملین ثابت شده است که دارای برخی فواید و مزایای برای سلامتی انسان است.

در حالی که در سال‌های اخیر بحث‌های زیادی در مورد اثربخشی بروملین صورت گرفته است، شواهد روایی و سنتی استدلال می‌کنند که اثرات قابل‌توجهی بر سلامت انسان دارد.

آنزیم بروملین


خواص آنزیم بروملین برای بدن

مزایای بسیاری در مورد مصرف آنزیم بروملین وجود دارد که می‌تواند شامل مبارزه با بیماری آسم، بیماری‌های خود ایمنی، بیماری آرتریت و درد مفصلی و اختلالات گوارشی و موارد دیگر باشد.

بهبود پارگی ACL

برخی از مطالعات در مورد خواص ضد التهابی و بهبودی این عصاره انجام شده است و برای افرادی که دچار پاره تاندون شده‌اند، مانند ACL، مصرف این عصاره می‌تواند روند بهبودی را تسریع بخشد و درد را کاهش دهد.

جلوگیری از ابتلای به آلرژی و آسم

این آنزیم قادر به مقابله با واکنش‌های آلرژیک و آسم در منبع آن یعنی سیستم ایمنی بدن است. با سرکوب واکنش‌های آلرژیک غیر ضروری، این مکمل می‌تواند باعث افزایش کیفیت زندگی شما و کاهش التهاب در سراسر بدن شود.

تاثیر آنزیم بروملین

پیشگیری از ابتلای به سرطان

برخی مطالعات نشان داده‌اند که این عصاره می‌تواند تولید سیتوکین ها را کاهش دهد که می‌تواند خطر ابتلا به سرطان را افزایش دهد. همچنین ممکن است منجر به افزایش سطوح آپوپتوز یعنی مرگ سلولی شود و توانایی سلول‌های سرطانی را برای متاستاز و تکثیر با چنین نرخ سریعی کاهش می‌دهد.

بیماری‌های التهابی روده

به عنوان یک ترکیب ضد التهابی قوی، این عصاره می‌تواند به تسکین روده کمک کند و بسیاری از بدترین علائم بیماری روده التهابی مانند اسهال، ناراحتی معده، التهاب و گرفتگی و کرامپ های شکمی را کاهش دهد. این عصاره همچنین می‌تواند در مورد سایر اختلالات گوارشی نیز مفید باشد.

کاهش عفونت و علائم سینوسی

هنگامی که التهاب مزمن سینوس‌ها را دارید، می‌توانید باعث علائم و مشکلاتی در زندگی خود روزمره شما شود، اما با استفاده از این مکمل می‌توانید این علائم التهابی را کاهش دهید و پاسخ ایمنی خود را در آن قسمت از بدن تقویت کنید.

بازیابی بعد از جراحی بازیابی

پس از جراحی یا آسیب، بدن شما نیاز به زمان استراحت دارد و کم‌کم بهبود می یابد. آنزیم بروملین برای بهبود سرعت فرآیند زخم، به صورت داخلی و خارجی استفاده می‌شود.

کمک به مبارزه با بیماری آرتریت و درد مفاصل

برای افرادی که به طور مرتب از بیماری آرتریت و درد مفاصل رنج می‌برند و همچنین مشکلاتی دیگری مانند تاندونیت (التهاب تاندون) را دارند، استفاده از این مکمل می‌تواند منافع ضد درد و ضد التهابی را به وجود آورد و در نتیجه باعث کاهش درد و افزایش کیفیت زندگی در فرد مصرف‌کننده می‌شود.


بروملین در چه مواد غذایی وجود دارد؟

اگر می‌خواهید به مقادیر بیشتری از این ماده در رژیم غذایی خود دسترسی پیدا کنید، پیدا کردن عصاره یا پودر بروملین یک گزینه آسان است، اما منابع غذایی نیز وجود دارد که این چنین کارکردی داشته باشد.

بیشترین غلظت بروملین در هسته و ساقه آناناس یافت می‌شود، بنابراین خوردن یا فشار دادن آن برای نوشیدن عصاره آن یک راه خوب برای گرفتن این ترکیب آنزیمی است.

اگر شما آناناس را مخلوط کرده و سپس عصاره آن را از مصرف کنید، می‌توانید دوز سالمی از این آنزیم‌ها را نیز دریافت کنید. با این حال، همان‌گونه که ذکر شد، خرید عصاره و آبمیوه از فروشگاه ممکن است ساده‌ترین راه برای افزایش سطوح این ماده در بدن شما باشد.

منابع تامین کننده آنزیم بروملین


عوارض و اثرا جانبی احتمالی مصرف آنزیم بروملین

برخی عوارض جانبی ناشی از مصرف این عصاره در غذا و یا در فرم مکمل وجود دارد، از جمله این عوارض شامل موارد زیر است:

  • بارداری: اگر باردار هستید یا کودک شیرخوار خود را با شیر مادر تغذیه می‌کنید، تحقیقات کافی برای دانستن در مورد خطرات وجود ندارد، بنابراین در این حالات از آنزیم بروملین استفاده نکنید.
  • آلرژی: اگر شما مستعد ابتلا به آلرژی هستید یا دارای حساسیت به لاتکس، آناناس، گرده، رازیانه، گندم یا کرفس هستید، ممکن است نسبت به مصرف این عصاره آنزیمی حساسیت نشان دهید.
  • مشکلات مربوط به دستگاه گوارش: بعضی افراد همچنین ناراحتی اسهال و ناراحتی معده را گزارش می‌کنند، به خصوص هنگامی که آن‌ها ابتدا از آنزیم استفاده می‌کنند.

منبع مقاله :organic facts
این مقاله به طور اختصاصی توسط داروباکس ترجمه شده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *