بانک اطلاعات دارویی

سرطان سینه ؛ افزایش میزان چربی در رژیم غذایی در طی نسل ها سبب افزایش خطر ابتلا به سرطان سینه می شود

سرطان سینه ؛ واژه‌ای که تقریباً به یک تابو در جامه امروزی ما تبدیل‌شده است. تغییر سبک زندگی در دوران مدرن مهم‌ترین دلیل افزایش آمار ابتلا به این بیماری می‌باشد. نکته و مسئله مهم این است که تقریباً هیچ‌یک از افراد جامعه نمی‌تواند از عدم ابتلای خود به این بیماری مطمئن باشد. اما خبر خوب این است که پیشگیری از این بیماری با تغییر روش زندگی بسیار راحت‌تر می‌باشد. تحقیقات فراوانی بر روی عوامل سرطان صورت گرفته است؛ تا با آگاهی از آن‌ها بتوان از آن‌ها پیشگیری کرد.

یکی از شایع‌ترین سرطان‌های زنان سرطان سینه است که علاوه بر تأثیرات جسمی تأثیرات مخربی بر روی روحیه زنان دارد. از عوامل بسیار مؤثر که اخیراً طی یک سری تحقیقات به اثبات رسیده است، رژیم غذایی پرچرب است. در مقاله زیر نتیجه یک مطالعه در این زمینه را باهم می‌خوانیم.

یک تحقیق جدید بر روی موش‌های باردار صورت گرفته که نشان می‌دهد تغییر وضعیت به رژیم غذایی با چربی بالا می‌تواند ریسک ابتلا به بیماری سرطان را در طول نسل‌ها افزایش دهد. این یافته‌ها منجر به یافتن ریسک فاکتورهای سرطان سینه شود و به جلوگیری آن کمک کند.

سرطان سینه دومین سرطان شایع در میان زنان در کشور ایالات‌متحده می‌باشد. بر اساس تخمین‌های انجمن سرطان امریکا ۴۰۶۱۰ نفر به دلیل ابتلا به این سرطان در سال ۲۰۱۷ فوت خواهند کرد.

دلایل شناخته‌شده سرطان سینه که به سبک زندگی ارتباط دارند عبارت‌اند از: مصرف الکل، کاهش فعالیت‌های فیزیکی، چاقی، استفاده از داروهای ضدبارداری، درمان با هورمون و شیردهی. تحقیقات جدید ممکن است عامل رژیم غذایی نامتعادل در طول بارداری را به این لیست اضافه کنند.

تحقیقی جدید که توسط مرکز سرطان Georgetown Lombardi Comprehensive صورت گرفته است نشان می‌دهد که خوردن غذاهایی که دارای میزان بالایی از چربی در خود هستند در طول دوران بارداری ممکن است خطر سرطان سینه را افزایش دهند.

مسئول اصلی این پروژه،Leena Hilakivi-Clarke و همکارانش اخیراً یافته‌های خود را در مجله Breast Cancer Research منتشر کرده‌اند.

آزمایش یک رژیم غذایی پرچرب در موش‌ها

سرطان سینه و عوامل

برای مطالعه تأثیر رژیم غذایی در طی نسل‌ها، موش‌های مورد آزمایش به دو فاز مختلف تقسیم شدند. در فاز اول آزمایش، موش‌های باردار به‌صورت تصادفی به دو گروه پس از جفت‌گیری تقسیم شدند.

موش‌های گروه اول با یک رژیم غذایی با چربی نرمال تغذیه شدند. ۱۶ درصد کالری مصرفی از چربی به دست می‌آید. درحالی‌که گروه دیگر با رژیم پرچرب‌تر تغذیه شدند.

این رژیم غذایی پرچرب ۴۱ درصد کالری را از چربی به دست می‌آورد. حدود ۳۹ درصد این کالری از روغن ذرت و فقط ۲ درصد آن از دانه‌های سویا به دست می‌آید.

ازآنجایی‌که دوره بارداری موش‌ها حدود ۱۹ تا ۲۱ روز می‌باشد، کنترل رژیم غذایی گروه دوم در روز دهم از پس از بارداری آغاز می‌شود که برابر با دومین دوره در بارداری انسان می‌باشد. نقطه‌ای که تخمک شروع به تغییر می‌کند.

نسل‌های ابتدایی و بعدی که نتیجه‌ی این فاز آزمایش هستند در یک رژیم غذایی نرمال قرار گرفتند.

رژیم غذایی پرچرب باعث تغییر ژنتیکی می‌شود

در فاز دوم آزمایش، نسلی از ماده‌هایی که از فاز قبل حاصل‌شده بودند با نرهایی که با رژیم غذایی پرچرب تغذیه می‌شدند آمیزش کردند. تمام ماده‌هایی که در این دوره باردار بودند با رژیم نرمال تغذیه می‌شوند.

مشاهده شد که نسل اول و سوم زنان یا دختران و فرزندان نوه‌ها که با یک رژیم پرچرب در طول زمانی که خطر ابتلا به سرطان سینه افزایش‌یافته بود تغذیه‌شده بودند. تومور بدخیم در این نسل زودتر تشکیل شد.

برخی تفاوت‌ها در ساختار ژنتیک نسل‌های اول و سوم نیز یافته شدند. آزمایش‌ها نشان دادند که ماده‌های نسل سوم سه برابر بیشتر دچار تغییر در ساختار ژنتیکی در غده‌های پستانی در مقایسه با نسل اول ماده‌ها شدند.

روغن داخل پستان همچنان بارور باقی می‌ماند که و به یک سلول سرطانی در موش‌های با رژیم غذایی پرچرب منجر می‌شود.

الزامات سرطان سینه

مطالعات نشان داده‌اند که زنان بارداری که چربی بیشتری مصرف می‌کنند و این تغییر بین نسل‌های اول و دوم افزایش می‌یابد.

این دانش، که با نتایج مطالعات ترکیب‌شده‌اند، نشان می‌دهند که توجه‌های بیشتری باید به تغذیه‌ی زنان در طول بارداری شود. چون‌که ارتباط  تنگاتنگی بین ابتلا به سرطان سینه و نوع تغذیه وجود دارد. و این اثر در نسل‌های بعدی بیشتر مشاهده می‌شود.

طبق نتایج ACS در حال حاضر بیش از ۳.۱ میلیون مبتلابه سرطان سینه بهبودیافته در ایالات‌متحده وجود دارد. ریسک فاکتورها و پیشگیری دو موردی هستند که همواره موردتوجه متخصصان قرار می‌گیرد. برخی فاکتورها مثل افزایش سقط‌ جنین از بین ریسک فاکتورها رد شده‌اند درحالی‌که دیگر فاکتورها همچون سیگار کشیدن همچنان در نظر گرفته می‌شوند.

مطالعاتی همچون این مورد امیدی ایجاد کرده‌اند که پیشگیری مانند میزان بهبودیافتگان به‌مرورزمان افزایش خواهد یافت. به همین ترتیب که متخصصان نیز فهم بیشتری نسبت به عوامل ایجادکننده سرطان سینه پیدا می‌کنند.

  اگر این مقاله موردتوجه شما قرار گرفت می‌توانید مقالات مشابه را در بخش سلامت در داروباکس مطالعه کنید. انتقادات و پیشنهاد‌های خود را نیز در بخش نظرات با ما در بگذارید.

ترجمه اختصاصی توسط داروباکس از مقاله Maria Cohut

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *