پیاده روی یکی از روشهای مفید و کم خرج و در عین حال بسیار سهل الوصول و قابل دسترس برای پیشگیری و مبارزه با طیف وسیعی از بیماریهای مزمن است. با اختصاص زمانی مناسب به این روش کاربردی و قابل تعمیم به اکثر افراد جامعه اعم از هر گروه سنی، میتوان از مزایای فراوان آن برای حفظ و ارتقای سلامت بهره برد. چند مورد از این فواید عبارتاند از: کمک به داشتن وزنی متعادل، پیشگیری از ابتلای به خیلی از بیماریهای مهلک من جمله سکته قلبی و مغزی، سرطان سینه و معده، کاهش دردهای بدنی و مفصلی، تقویت سیستم ایمنی بدن، کمک به بهداشت دهان و دندان و خیلی موارد دیگر. پس اگر پزشک به جای دارو، پیاده روی را برای شما تجویز کرد تعجب نکنید. به گفته داروباکسماس فریدمن نزدیکترین مورد به یک داروی شگفت انگیز پیاده روی است. در این مقاله سعی خواهیم کرد که چند مورد از فواید این عمل مفید را مرور کنیم.
پیاده روی باعث کنترل و کاهش وزن میشود
در این زمینه در بررسی که عدهای از پژوهشگران در دانشگاه هاروارد بر روی جمعیت هدفی به تعداد ۱۲ هزارنفر در مورد ۳۲ ژن افزایش دهنده شانس ابتلای به بیماری چاقی انجام دادند، مشاهده شد که افرادی که در طول روز نزدیک به یک ساعت فعالیتهایی مانند پیاده روی را انجام میدادند، کاهش ۵۰ درصدی در اعمال اثرات این ژنها را تجربه میکردند و همین امر میتواند دستمایهای گرانبها برای هرچه بیشتر در دستور قرار دادن این روش ساده و کاربردی برای کنترل و کاهش وزن که در جامعه امروزه به صورت مسئلهای حاد و بغرنج درآمده است، باشد.
به سلامت دهان و دندان کمک میکند
در این مورد خوشبختانه مطالعات گستردهای در دستور کار قرار گرفته که نشان میدهد پیاده روی در همه سطوح و هر زمان که بدن را درگیر این پروسه میکند، دارای اثرات بسیار مفیدی بر سلامت انسان به ویژه بر سلامت دهان و دندان است. به عنوان درمطالعهای که محققین دانشگاه اکستر انجام دادند، این نتیجه حاصل شد که انجام ۱۵ دقیقه پیاده روی میتواند میل به مصرف کشلات حتی در شرایط استرس زا که بیشتر مصرف میشود را کاهش داده و از این طریق در پیشگیری از ابتلای دندان به عارضههای مختلفی کمک کند. این مطالعه با دیگر مطالعات که نشان میدهد انجام پیاده روی و راه رفتن میل به مصرف انواع تنقلات شیرین را کاهش میدهد، تأیید شده است.
شانس ابتلا به سرطان سینه را کاهش میدهد
پژوهشگران قبلاً در مطالعات مختلفی که انجام شده بود به این نتیجه رسیده بودند که هر نوع فعالیت بدنی شانس ابتلا به سرطان سینه را کاهش میدهد. اما یک مطالعه که توسط انجمن سرطان در آمریکا انجام شد، نشان داد که زنانی که هفت ساعت یا بیشتر در هفته پیاده روی میکنند، دارای ۱۴ درصد شانس ابتلای کمتر به سرطان سینه به نسبت افرادی که سه ساعت یا کمتر در هر هفته پیاده روی میکنند، هستند. نکته جالب این است که این میزان حتی با داشتن شرایطی مثل چاقی و اضافه وزن یا استقاده از داروهای هورمونی وجود دارد.
باعث کاهش دردهای مفصلی میشود
در مطالعات مختلفی که در این زمینه انجام شده، محققین دریافتند که پیاده روی باعث کاهش درد ناشی از بیماری آرتروزو همچنین به طرز شگفت انگیزی باعث کاهش خطر ابتلای به بیماری آرتریت میشود. از آنجا که زانوها و مفصل ران بیشتر در معرض خطر هستند، انجام پیاده روی با تقویت عضلات و بهبود روند فعالیت آنها، باعث محافظت از این ارگان های حیاتی میشود.
باعث تقویت سیستم ایمنی میشود
انجام این فعالیت به طور منظم میتواند در کاهش ابتلای به بیماری سرماخوردگی و آنفلوانزا شود. در این زمینه در مطالعهای که بر روی جامعه هدفی به میزان ۱۰۰۰ نفر صورت گرفت نشان داده شد افرادی که به مدت ۵ روز در هفته و در هر روز حداقل ۲۰ دقیقه پیاده روی میکردند، دارای ۴۳ درصد شانس کمتر برای ابتلای بهبیماریهای نظیر آنفلوانزا در مقایسه با افرادی بودند که تنها یک بار و یا کمتر در هفته تمرین میکردند. جدای از میزان ابتلا در شدت علائم نیز بین دو گروه تفاوت چشمگیری وجود داشت، به گونهای که افرادی که فعالیت بدنی بیشتر و منظمتری داشتند دارای بیماری با مدت کوتاهتر و شدت علائمخفیفتری بودند.
منبع مقاله : health.harvard
این مقاله به طور اختصاصی توسط داروباکس ترجمه شده است.