خرید قرص آهسته رهش پنتاسا | کاهش تورم در روده
بیماری روده، به عنوان یک مجموعه از اختلالات گوارشی، امروزه یکی از چالشهای مهم در حوزه سلامت جهانی به شمار میآید. این بیماریها، از جمله بیماریهایی هستند که سیستم گوارش رودهها را تحت تأثیر قرار داده و زندگی روزمره فرد را به شدت تحت تأثیر قرار میدهند. یکی از داروهای مؤثر در مدیریت برخی از این بیماریها، داروی پنتاسا (Pentasa) است. پنتاسا یک نوع داروی ضد التهابی است که به طور عمده برای درمان بیماریهای التهابی روده مانند التهاب کولیت اولسراتیو و بیماری کرون استفاده میشود. این دارو به عنوان یک آمینوسالیسیلات (5-ASA) شناخته میشود و اثر خود را بهویژه در کاهش التهاب و علائم مرتبط با بیماریهای روده اعمال میکند.
اگر نیاز به مشاوره یا خرید دارید، کارشناسان ما آماده پاسخگویی به شما هستند.
تیم پشتیبانی داروباکس در خدمت شماست
اشکال دارویی پنتاسا
- کپسول طولانی رهش: 250 میلی گرم (پنتاسا)، 375 میلی گرم (Apriso، عمومی)، 500 میلی گرم (Pentasa، عمومی)
- قرص عرضه با تاخیر: ۲ گرم (لیالدا، عمومی)
- کپسول تأخیر رهش: ۴۰۰ میلی گرم (دلزیکول، عمومی)
قرص پنتاسا ۱ گرم PENTASA® 1G SUPP
موارد مصرف قرص پنتاسا
آثار فارماکولوژیک و مکانیسم اثر داروی pentasa
عامل ضد التهابی؛ مسالامین (5-آمینو سالیسیلیک اسید) جزء فعال سولفاسالازین است، اما MOA خاص ناشناخته است. احتمالاً باعث مهار سنتز پروستاگلاندین و لکوترین و آزادسازی آن در روده بزرگ میشود. جذب دارو با فراهمی زیستی و انتشار فوری به طور گسترده و سریع جذب و با رهش طولانی 20-30 درصد جذب میشود. متابولیسم به سرعت در دیواره روده بزرگ و کبد، مستقل از وضعیت استیلاتور pt، به N-استیل-5-آمینو سالیسیلیک اسید استیل میشود. حذف در نیمه عمر 0.5-10 ساعت (5-ASA) و دفع از طریق مدفوع 72% و ادرار 30-19% صورت میگیرد.
ویکی پدیا
مقدار مصرف داروی pentasa
کپسولهای طولانی رهش پنتاسا (Pentasa) معمولاً با یا بدون غذا چهار بار در روز توسط بزرگسالان مصرف میشود. قرصهای تاخیری، کپسولهای تاخیری رهش و کپسولهای طولانی رهش را به طور کامل میل کرده و از خرد کردن یا جویدن آن خودداری کنید. اگر نمیتوانید کپسولهای طولانی رهش (Pentasa) را قورت دهید، کپسولها را باز کرده و کل محتویات آن را روی یک قاشق غذاخوری سس سیب یا ماست بپاشید. این مخلوط را بلافاصله پس از تهیه (بدون جویدن) قورت دهید. مصرف این دارو را تا پایان نسخه ادامه دهید، حتی اگر در ابتدای درمان احساس بهتری داشته باشید. بدون مشورت با پزشک مصرف دارو را قطع نکنید، انجام این کار سبب بازگشت بیماری یا التهاب خواهد شد.
زمان مصرف کپسول پنتاسا
- در جهت کولیت زخمی (القای بهبودی بیماری فعال، خفیف تا متوسط)، یک گرم به صورت خوراکی چهار بار در روز به مدت ۸ هفته که در صورت نیاز دوز نگهداری آن ۱ گرم روزانه به صورت خوراکی چهار بار در روز تا ۸ هفته مصرف میشود.
- دارو را مطابق دستور پزشک مصرف کرده و بدون هماهنگی با وی دوز مصرفی خود را کاهش، افزایش یا قطع نکنید. افزایش دوز مصرفی تاثیری بر روند بهبودی شما نداشته و تنها سبب عوارض جانبی خواهد شد.
- در صورت فراموشی یک نوبت از دارو، به محض یادآوری آن را مصرف کنید. اگر نوبت فراموش شده نزدیک به نوبت بعدی است، آن را فراموش کرده و نسخه پزشک را ادامه دهید. توجه داشته باشید که هرگز برای فراموشی یک دوز، یک نوبت دارو را دو بار مصرف نکنید.
- مقدار مصرف در هر نوبت با توجه به برند تجاری دارویی که برای شما تجویز میگردد، میتواند متفاوت باشد. لذا حتماً دارو را طبق دستور پزشک تهیه و مصرف نمایید و در صورت نیاز به تغییر برند تجاری دارو به هر علتی، حتما پزشک را در جریان قرار دهید.
- توجه داشته باشید که کپسول پنتاسا باید به طور کامل میل شود، زیرا خرد کردن و جویدن آن سبب کاهش اثرات یا عوارض خواهد شد. اگر مشکل گوارشی (مانند زخم معده یا روده) دارید، میتوانید دارو را با غذا میل کنید.
- از مصرف همزمان داروهای ضد سوء هاضمه با مزالازین خودداری نموده و حداقل مزالازین را با دو ساعت فاصله از زمان مصرف این داروها میل کنید. زیرا داروهای سوءهاضمه میتوانند پوشش مخصوصا گرانولهای دارو را از بین ببرند.
موارد احتیاط
قبل از مصرف داروی پنتاسا، اگر به آن یا سایر آمینوسالیسیلاتها (مانند بالسالازید، اولسالازین)، سالیسیلاتها (مانند آسپرین، سالسالات) و سولفاسالازین حساسیت دارید، از مصرف دارو خودداری کنید. این دارو ممکن است حاوی مواد غیرفعالی باشد که میتواند باعث واکنشهای آلرژیک یا مشکلات دیگر شود. در صورت داشتن سوابق پزشکی از جمله بیماری کلیوی، بیماری کبد، انسداد معده (مانند تنگی پیلور)، مشکلات گوارشی خاص (زخم یا خونریزی روده)، سوابق قلبی وعروقی و… با پزشک در رابطه با خطرات استفاده از دارو مشورت کنید. در ادامه به بررسی موارد احتیاط و هشدار داروی پنتاسا خواهیم پرداخت؛
- مصرف پنتاسا (pentasa) ممکن است منجر به افزایش کاذب نتایج آزمایش در هنگام اندازهگیری نورمتانفرین ادراری با کروماتوگرافی مایع با تشخیص الکتروشیمیایی شود، زیرا کروماتوگرامهای نورمتانفرین و متابولیت اصلی مسالامین، N-استیل آمینوسالیسیلیک اسید، شباهت دارند. یک روش جایگزین و انتخابی برای نورمتانفرین باید در نظر گرفته شود.
- نارسایی کلیوی از جمله نفروپاتی با حداقل تغییر، نفریت بینابینی حاد و مزمن و نارسایی کلیه گزارش شده است. همچنین موارد نفرولیتیازیس گزارش شده است. سنگهای حاوی مزالامین شفاف هستند و با رادیوگرافی استاندارد یا توموگرافی کامپیوتری (CT) قابل تشخیص نیستند. اطمینان از مصرف مایعات کافی در طول درمان؛ ارزیابی عملکرد کلیه قبل از شروع درمان و به طور دورهای در حین درمان را در نظر داشته باشید.
- ارزیابی عملکرد کلیه در همه بیماران قبل از شروع و دورهای در حین درمان را در نظر داشته باشید. خطر عوارض جانبی این دارو ممکن است در بیماران مبتلا به اختلال عملکرد کلیه بیشتر باشد. مسالامین به طور قابل توجهی توسط کلیه دفع میشود. ارزیابی خطرات و فواید در بیماران مبتلا به نارسایی شناخته شده کلیه یا مصرف داروهای نفروتوکسیک ضروری میباشد.
- سندرم عدم تحمل حاد ممکن است رخ دهد. علائم شامل گرفتگی، درد شکم، اسهال خونی، و گاهی تب، سردرد، ضعف، خارش، بثورات پوستی، ورم ملتحمه است و تشخیص آن از تشدید کولیت اولسراتیو دشوارتر میباشد. نظارت بر تشدید علائم؛ در صورت مشکوک شدن به سندرم عدم تحمل حاد مصرف را قطع کنید.
- واکنشهای افزایش حساسیت، از جمله میوکاردیت و پریکاردیت گزارش شده است. بلافاصله بیماران را ارزیابی کنید و در صورت مشکوک بودن به واکنش حساسیت، مصرف را قطع کنید.
- خطرات و فواید را در بیماران مبتلا به نارسایی شناخته شده کبدی ارزیابی کنید.
- تنگی پیلور یا سایر انسدادهای ارگانیک یا عملکردی در دستگاه گوارش فوقانی ممکن است باعث احتباس معده طولانی مدت دارو شود که باعث تاخیر در ترشح مزالامین در روده بزرگ میشود. از مصرف دارو در بیماران در معرض خطر انسداد دستگاه گوارش فوقانی خودداری کنید.
- فنیل آلانین میتواند برای بیماران مبتلا به فنیل کتونوری (PKU) مضر باشد. دارو حاوی فنیل آلانین، جزء آسپارتام است که هر کپسول 0.375 گرمی حاوی 0.56 میلی گرم فنیل آلانین است. قبل از تجویز برای بیمار مبتلا به PKU، مقدار ترکیبی روزانه فنیل آلانین را از همه منابع از جمله این دارو در نظر بگیرید.
- بیماران مبتلا به بیماریهای پوستی از قبل موجود، مانند درماتیت آتوپیک و اگزمای آتوپیک واکنش های حساسیت به نور شدیدتری را گزارش کردهاند. به بیماران توصیه کنید از قرار گرفتن در معرض نور خورشید خودداری کنند، لباسهای محافظ بپوشند و در بیرون از منزل از کرمهای ضد آفتاب با طیف وسیع استفاده کنند.
موارد منع مصرف داروی پنتاسا
- حساسیت به مسالامین یا سالیسیلاتها
- شیردهی
- سوسپانسیون رکتوم: حساسیت مفرط به سالیسیلاتها، آمینوسالیسیلاتها یا هر ماده موجود در وسیله نقلیه شیاف
- کودکان مبتلا به آبله مرغان یا علائم آنفولانزا
عوارض قرص پنتاسا (pentasa)
سردرد، نفخ معده، حالت تهوع و استفراغ، ضعف و خستگی، تب، سرگیجه، راش، آکنه، خارش و… برخی از عوارض پنتاسا میباشد. اگر هر یک از این اثرات ادامه یافت یا بدتر شد، فوراً به پزشک یا داروساز خود اطلاع دهید. بسیاری از افرادی که از این دارو استفاده میکنند عوارض جانبی جدی ندارند. برخی از عوارض جانبی جدی این دارو شامل علائم مشکلات کلیوی (مانند تغییر در مقدار ادرار، خون در ادرار)، ادرار تیره، درد شدید معده یا شکم، زردی چشم یا پوست، درد قفسه سینه، تنگی نفس و… میباشد. برخی از عوارض جانبی قرص پنتاسا شامل موارد زیر میباشد؛
- درد شکم (۴-۸%)
- ناراحتی دستگاه گوارش (۴-۸%)
- سردرد (۷%)
- نفخ (۱-۶%)
- حالت تهوع (۱-۶%)
- خستگی (۳%)
- آستنیا (۳%)
- ضعف (۳%)
- تب (۳%)
- تشدید کولیت (۳%)
- سرگیجه (۲-۳%)
- راش (۱-۳%)
- خارش (۱-۳%)
- آکنه (۱-۳%)
تداخل دارویی پنتاسا
- تداخلات رده X (پرهیز): تداخل قابل توجهی ذکر نشده است.
- کاهش اثرات پنتاسا توسط داروها: آنتیاسیدها، آنتاگونیستهای گیرنده هیستامینی H₂، مهارکنندههای پمپ پروتونی
- افزایش اثرات داروها توسط پنتاسا: هپارین، هپارین ها (با وزن مولکولی پایین)، داروهای سرکوبکننده مغز استخوان، آنالوگهای تیوپورین، واکسنهای حاوی ویروس آبلهمرغان
مصرف قرص پنتاسا (pentasa) در دوران بارداری و شیردهی
دادههای محدود منتشر شده در مورد مصرف پنتاسا (pentasa) در زنان باردار برای اطلاع از خطرات مرتبط با دارو کافی نیست. هیچ شواهدی از تراتوژنیسیته در موشها یا خرگوشها مشاهده نشد که در دوران بارداری با پنتاسا خوراکی در دوزهای بیشتر از دوز توصیهشده داخل رکتوم برای انسان درمان شوند. فواید رشدی و سلامتی شیردهی باید همراه با نیاز بالینی مادر به درمان و هرگونه عوارض جانبی احتمالی بر روی کودک شیرده از درمان یا شرایط زمینهای مادر در نظر گرفته شود. مسالامین (نام ژنریک پنتاسا) و متابولیت N-استیل آن در شیر انسان به مقدار کم و غیرقابل تشخیص وجود دارد. گزارشهای محدودی از اسهال در نوزادانی که با شیر مادر تغذیه میشوند وجود دارد.
شرایط نگهداری داروی pentasa
داروی پنتاسا باید در دمای اتاق و دور از نور نگهداری شود. همچنین مهم است که تمام داروها را از دید و دسترس کودکان دور نگه دارید، زیرا بسیاری از اشکال دارویی (مانند قرصهای هفتگی و قطرههای چشمی، کرمها، چسبها و استنشاقها) در برابر کودک مقاوم نیستند و کودکان خردسال میتوانند آنها را به راحتی باز کنند. داروهای غیر ضروری باید به روشهای خاصی دور ریخته شوند تا اطمینان حاصل شود که حیوانات خانگی، کودکان و سایر افراد نمیتوانند آنها را مصرف کنند.
کلام آخر داروی پنتاسا
در نتیجه این مقاله با عنوان داروی pentasa از مجله داروخانه آنلاین داروباکس خواندیم که داروی پنتاسا به عنوان یک داروی ضد التهابی در مدیریت بیماریهای روده مؤثر و مهم است. این دارو با مکانیسم اثر خاص خود، به کاهش التهاب و کنترل علائم مرتبط با بیماریهای التهابی روده میپردازد و توانسته است در بهبود و کنترل بسیاری از مشکلات گوارشی مرتبط با این بیماریها تأثیرگذار باشد. همچنین، اطلاعات به دست آمده نشان میدهد که استفاده معقولانه از پنتاسا، با در نظر گرفتن هشدارها و توصیههای پزشکی، میتواند به بهبود کیفیت زندگی بیماران و مدیریت موثر علائم بیماریهای روده کمک کند.
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.