موارد مصرف استامینوفن
- درمان دردهای خفیف و متوسط (سردرد، درد دوران قاعدگی، دنداندرد، کمر درد، آرتروز، دردهای زمان سرماخوردگی و آنفولانزا)
- درمان دردهای شدید در ترکیب با مسکنهای اپیوئیدی
- کاهش تب
دوز و نحوهی مصرف استامینوفن
برخی از رایجترین فرمهای دارویی استامینوفن، قرص، سافتژل، شربت و قطرههای خوراکی هستند. این داروها غالبا بدون نیاز به نسخه پزشک قابل تهیه از داروخانهها هستند. به همین دلیل لازم است پیش از مصرف آنها حتما برگه راهنمای هر محصول را مشاهده نمایید تا از نحوه مصرف دارو مطلع شوید. همچنین در صورتی که در حین مصرف دارو دچار ابهام یا سوالی شدید، به داروساز یا پزشک مراجعه نمایید.
مقدار مصرف استامینوفن
استامینوفن غالبا طول دوره مصرف معینی ندارد و در صورت درد و تب برای تسکین یا پایین آوردن دمای بدن مورد استفاده قرار میگیرد. در بزرگسالان و کودکان بالاتر از ۱۲ سال، ۱ تا ۲ قرص استاگروفن هر ۴ تا ۶ ساعت در صورت احساس درد یا بروز تب، به عنوان یک <قرص ضد تب قابل مصرف میباشد. لیکن همواره باید در نظر داشته باشید بیش از ۴ گرم یا به عبارت دیگر ۴۰۰۰ میلیگرم از دارو را در طول ۲۴ ساعت مصرف ننمایید.
مقدار مصرف استامینوفن برای کودکان
نکات مورد توجه در مصرف استامینوفن
در هنگام مصرف استامینوفن، بدن شما این دارو را از طریق ساز و کارهای آنزیمی ابتدا تبدیل به مادهای میکند که برای کبد مضر است و سپس این ماده را دفع میکند. اگر در این حین الکل مصرف کرده باشید، ماده مضر نامبرده در کبد شما تجمع پیدا میکند و با تجمع این ماده، کبد دچار آسیب میشود. به همین علت مصرف استامینوفن در افرادی که اعتیاد به مصرف الکل یا مصرف زیاد الکل دارند، ممکن است منجر به ایجاد آسیب کبدی گردد.
همانطور که در بالا گفته شد، استامینوفن میتواند به کبد شما صدمه وارد کند، به همین دلیل مصرف این دارو برای افراد مبتلا به نارسایی کبدی ممنوع میباشد.
بسیاری از داروهای ضد درد و تب یا قرص سرماخوردگی که از ترکیب چند ماده موثره دارویی ساخته میشوند ممکن است در ترکیبات خود حاوی استامینوفن باشند. به همین دلیل همواره توصیه میشود تمامی ترکیبات موجود در هر فراورده دارویی را مطالعه نمایید و اطمینان حاصل کنید چند ترکیب حاوی استامینوفن را به صورت همزمان مصرف نمیکنید. مصرف همزمان این فراوردهها ممکن است باعث شوند شما ناخواسته میزان زیادی از استامینوفن را مصرف کرده به کبد خود آسیب رسانید.
عوارض جانبی استامینوفن
از آنجا که ممکن است با عارضهای برخورد کنید که ذکر نشده باشد. در این موارد با پزشک یا داروساز مشورت کنید.
موارد احتیاط مصرف استامینوفن
- در صورت ابتلا به نارسایی کبد و نارسایی شدید کلیه از مصرف استامینوفن پرهیز کنید
- در صورتی که سابقه حساسیت به استامینوفن دارید از مصرف آن خودداری کنید
- در محصولاتی مانند شربت، قرصهای جویدنی، قرصهای جوشان و قطرههای خوراکی اطفال حتما به ماده شیرین کننده توجه کنید، اگر چنانچه فراورده دارویی که در دست دارید حاوی شیرین کننده اسپارتام است، از مصرف آن در مبتلایان به فنیل کتونوریا خودداری کنید.
- قطره خوراکی استاگروفن که توسط زاگرس دارو پارسیان تولید میشود فاقد ماده شیرین کننده آسپارتام است لذا در بیماران فنیل کتونوریا قابل استفاده است. با این حال در خصوص مصرف هر نوع فراورده دارویی در این بیماران نظر پزشک یا داروساز را جویا شوید.
- برای مصرف استامینوفن در دوران بارداری و شیردهی، حتماً با پزشکتان مشورت کنید.
تداخلات دارویی استامینوفن
برخی تستهای آزمایشگاهی ممکن است تحت تاثیر مصرف مزمن استامینوفن تغییر کنند به همین دلیل حتما در صورت مصرف طولانی مدت استامینوفن، کادر درمان و آزمایشگاه را در جریان بگذارید.
علائم مصرف بیش از حد (اوردوز) استامینوفن
حداکثر دوز داروی استاگروفن در بزرگسالان و کودکان بالای ۱۲ سال که از سلامت کبد و کلیه برخوردارند، ۴۰۰۰ میلیگرم در ۲۴ ساعت میباشد.
مصرف بیش از اندازهی داروی استامینوفن ممکن است موجب بروز علائمی مثل حالت تهوع، استفراغ، از دست دادن اشتها، عرق کردن، دلدرد، خستگی شدید، زرد شدن چشم و پوست و ادرار تیرهرنگ شود. در صورت بروز این علایم حتما با پزشک خود تماس حاصل کنید.
نحوه نگهداری داروی استامینوفن
استاگروفن باید در دمای اتاق و دور از رطوبت و نور و خارج از دسترس کودکان نگهداری شود. توجه داشته باشید که داروی تاریخ مصرف گذشته را مصرف نکنید.
استامينوفن – حکيم (قرص خط دار) 325 ميلي گرم و 500 ميلي گرم
نام : استامينوفن – حکيم
شکل و دوز دارویی : 325 ميلي گرم و 500 ميلي گرم; (قرص خط دار)
بسته بندی : 100 عددي و 50 عددي
گروه درمان: ضد درد ، تب بر
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.