پروکائین آمید درمان کننده آریتمی
زمان خواندن تقریبی مقاله : 4 دقیقه
پروکائین آمید از گروه داروهای درمان کننده آریتمی
نام فارسی: پروکائین آمید
نام انگلیسی: Procainamide
رده درمانی: داروهای درمان آریتمی
اشکال دارویی: قرص
مکانیسم اثر:
داروی پروکائین آمید با اثر گذاری مستقیمی که بر روی قلب دارد، سبب کاهش تحریک پذیری، سرعت هدایت، خودکاری و پاسخ دهی غشاء همراه با طولانی شدن دوره تحریک ناپذیری نیز می گردد. اگر این دارو در مقیاس بیشتر مصرف گردد ممکن است سبب اسنداد دهلیزی – بطنی شود. پروکامین آمید از گروه داروهای لیدوکائین است که مسدود کننده کانال سدیم می باشد، این گروه از داروها، هم کانال های سدیم و هم پتاسیم فعلی را کاهش می دهند.
میزان و نحوه مصرف دارو:
مصرف به شکل خوراکی:
بزرگسالان به منظور درمان آریتمی بطنی میزان ۵۰ میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بیمار به صورت روزانه هر ۳ ساعت یکبار تجویز می گردد.
کودکان میزان ۱۲.۵ میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن ۴ مرتبه در طی روز تجویز می شود.
مصرف به شکل تزریقی:
تزریق عضلانی میزان ۵۰ میلی گرم به ازای هر کیلو از وزن و روزانه هر ۳ تا ۶ ساعت یکبار صورت می گیرد.
تزریق از راه وریدی با ۱۰۰ میلی گرم به صورت آهسته و مستقیم شروع شده و سپس این مقدار هر ۵ دقیقه تکرار می گردد، تا آریتمی کنترل شود و یا مقدار مصرف تام به ۱ گرم برسد.
تزریق از ره انفغوزیون وریدی ۵۰۰ تا ۶۰۰ میلی گرم به صورت رقیق شده و با سرعت ثابت به مدت ۲۵ تا ۳۰ دقیقه انجام می پذیرد. میزان داروی نگهدارنده برای حفظ و کنترل آریتمی ۲ تا ۶ میلی گرم در دقیقه پس از رقیق شدن می باشد.
توضیحات دارو:
داروی پروکائین آمید با هدف درمان و کنترل آریتمی بطنی به ویژه پس از انفارکتوس قلبی و همچنین تاکی کاردی دهلیزی مورد مصرف قرار می گیرد. جذب دارو پس از تزریق عضلانی سریع می باشد و تقریبا ۷۵ تا ۹۵ درصد دارو پس از مصرف از راه خوراکی جذب می شود. نیمه عمر دارو در حدود ۵.۲ تا ۵.۴ ساعت و نیمه عمر متابولیت آن در حدود ۶ ساعت می باشد. مدت زمان لازم برای رسیدن به اوج اثر دارو از راه طریق عضلانی ۱۵ تا ۶۰ دقیقه و از راه خوراکی ۶۰ تا ۹۰ دقیقه و از راه وریدی که بسیار سریع است. دفع دارو از راه کلیه می باشد و سرعت متابولیت آن کندتر است.
عوارض جانبی و هشدارها:
- حالت تهوع، اسهال، تب، بثورات جلدی و نارسایی قلب
- ضعف عضله قلب، سندروم شبه لوپوس اریتماتوز و آگرانولوسیتوز پس از درمان طولانی مدت
هشدارها:
در صورت وجود بلوک دهلیزی – بطنی، انسداد شاخه ای از دسته هیس، مسمومیت با دیژیتال، نارسایی احقانی قلب، عیب کار کلیه، میتاستنی و گراو و تاکی کاردی بطنی این دارو با احتیاط فراوان مصرف می گردد.
سنجش فشار خون در طی تزریق این دارو بسیار ضروری است.
مصرف این دارو از راه عضلانی فقط در مواقعی که امکان تزریق وریدی وجود ندارد، توصیه می شود.
هشدار !!!
همراهان گرامی دارومارو، مصرف و تعیین دوز دارو به عهده پزشک معالج شما می باشد و مجله پزشکی داروماروهیچگونه مسئولیتی در خصوص مصرف خود سرانه داروها ندارد.
لطفا قبل از مصرف هرگونه دارو به صورت خود سرانه با پزشک معالج خود مشورت نمایید.