بانک اطلاعات دارویی

منتازین داروی گیاهی

منتازین داروی گیاهی


زمان خواندن تقریبی مقاله : 3 دقیقه

منتازین درمان کننده اختلالات گوارشی

نام فارسی: منتازین

نام مانگلیسی: menthazin

رده درمانی: داروهای گیاهی

اشکال داروی: قرص

مکانیسم اثر:

داروی گیاهی منتازین حاوی روغن های فرار می باشد که دارای اثرات آنتی اسپاسمودیک و کاهش تونوس اسفنگتر تحتانی مری هستند که این روغن ها موجب تسهیل خروج گازها از معده می شوند. منتول موجود در اسانس نعناع در غلظت های کم به طور انتخابی انتهای اعصاب حسی مربوط به سرما را تحریک کرده بنابراین باعث احساس سرما می شود. به علاوه دارای اثرات ضد درد موضعی نیز می باشد. اثر ضد درد موضعی منتول علت احتمالی مصرف آن به عنوان داروی ضد سرفه می باشد. همچنین ترکیبات موجود در شیرین بیان، دارای اثرات نرم کننده و خلط آور نیز می باشند.

میزان و نحوه مصرف دارو:

هر دو تا سه ساعت یکبار یک عدد قرص منتازین را هم می توانید بجوید و هم می توانید بمکید. این میزان مصرف با توجه به صلاحدید پزشک قابل تغییر می باشد.

توضیحات دارو:

داروی منتازین به منظور درمان حساسیت و خارش گلو، سرفه و نفخ معده مورد مصرف قرار می گیرد. این فراورده شامل ۰.۲۵ درصد اسانس نعنا، ۰.۲۵ درصد اسانس رازیانه و ۵ درصد عصاره شیرین بیان می باشد. مواد موثر موجود در آن روغن های فرار به نام منتول، انتول و فنکون یم باشد.

عوارض جانبی و هشدارها:

این دارو اگر به اندازه و در زمان معین مصرف شود، عوارض جانبی خاصی نداره اما اگر در مصرف آن زیاده روی کنید، امکان برهم خوردن تعادل الکترولیت ها، افزایش فشار خون و همچنین بدتر شدن رفلاکس مری – معده و سوزش سر دل نیز وجود دارد.

هشدارها:

این دارو در موارد زیر منع مصرف دارد:

فشار خون بالا، اختلالت کبدی، نارسایی کلیوی و التهاب لوله گوارش یا کیسه صرفا، هایپوکالمی، رفلاکس مری – معده، بیش حساسیتی به هر یک از اجزا دارو و همینطور دوران بارداری

مصرف طولانی مدت این دارو ممکن است موجب بروز اثرات مینرالوکورتیکوییدی شیرین بیان که همان احتباس آب و سدیم و افزایش دفع پتاسیم می باشد نیز گردد.

هشدار !!!

همراهان گرامی دارومارو، مصرف و تعیین دوز دارو به عهده پزشک معالج شما می باشد و مجله پزشکی داروماروهیچگونه مسئولیتی در خصوص مصرف خود سرانه داروها ندارد.
لطفا قبل از مصرف هرگونه دارو به صورت خود سرانه با پزشک معالج خود مشورت نمایید.

مجله دارومارو

لطفا به این مقاله امتیاز بدهید
[مجموع: ۳ میانگین: ۳.۷]

ارسال یک پاسخ

لغو پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.


ممکن است شما دوست داشته باشید

بیشتر از نویسنده

پست های مرتبط

فیتوکلد ضد سرماخوردگی

فیتوکلد ضد سرماخوردگی

قرص سیتریزین برای چیست؟ نحوه مصرف و عوارض آن

قرص سیتریزین برای چیست؟ نحوه مصرف و عوارض آن

فلوتامید داروهای آنتی نئوپلاستیک

فلوتامید داروهای آنتی نئوپلاستیک

ریسپریدون

ریسپریدون

کوآموکسی‌کلاو

کوآموکسی‌کلاو

ریباویرین داروهای ضد عفونت

ریباویرین داروهای ضد عفونت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *