قرص و آمپول فنی توئین / دیلانتین (phenytoin) داروهای ضد تشنج
محتوای صفحه (قابل کلیک)
- 1 همه چیز در مورد فنی توئین، عوارض و نحوه مصرف
-
- 1.0.1 موارد استفاده از دیلانتین
- 1.0.2 عوارض فنی توئین (فقط برخی از عوارض در لیست آمده است)
- 1.0.3 مراقبت ها و نکات مهم در هنگام مصرف این دارو
-
همه چیز در مورد فنی توئین، عوارض و نحوه مصرف
برای تشنج و صرع داروهای گوناگونی استفاده می شود که استفاده از هر دارو بستگی به نظر پزشک متخصص مغز و اعصاب (نورولوژیست) دارد و فنی توئین برای همه انواع تشنج مناسب نیست. معمولا انتخاب دارویی براساس عوامل متعددی صورت می پذیرد که بعضی از این عوامل عبارتند از : نوع تشنج، طول مدت تشنج، جنسیت بیمار، سن بیمار، قیمت دارو، علت تشنج و بیماریها و اختلالات همراه.
دقت نمایید که هر داروی ضد تشنجی برای هر فردی موثر نمی باشد و یک دارو ممکن است تشنج را در فردی کاملا درمان نماید ولی همان دارو در فرد دیگری باعث تشدید تشنج شود.
سلول های مغز برای عملکرد طبیعی نیاز به فعالیت الکتریکی با سرعت معینی دارند. در طی تشنج، سلولهای مغزی مجبور میشوند خیلی سریعتر از حالت عادی کار کنند. فنی توئین به جلوگیری از کارکرد سریع (تشنجی) سلول های مغز کمک می کند.
فنی توئین از طریق کانالهای سدیمی عمل می کند(1).
فنی توئین در تشنجات فراگیر همراه با بیهوشی و حتی در موارد صرع مقاوم به درمان در بزرگسالان و اطفال کاربرد دارد(2).
موارد استفاده از دیلانتین
- صرع لوب گیجگاهی
- اختلال در آگاهی کانونی یا تشنج جزئی پیچیده یا پارشیال ساده
- تشنج های مقاوم به درمان
- تشنج ژنرالیزه ثانویه یا تشنج تونیک کلونیک دوطرفه
- تشنج تونیک-کلونیک
- برخی از انواع دردهای مقاوم به درمان های معمول
- برخی از اختلالات خلقی (ثابت کننده خلق و خو)
عوارض فنی توئین (فقط برخی از عوارض در لیست آمده است)
- احساس خستگی
- گیجی و منگی
- سردرد
- هیپرتروفی (بزرگ شدن) لثه ها
- خواب آلودگی
- مشکلات تنفسی
- اختلال صحبت کردن یا بلع
- تغییر خلق و خو و رفتار
- احساس سرگیجه و سردرد (خفیف و معمولا گذرا)
- نیستاگموس (لرزش چشم) در دوزهای سمی
- آتاکسی مخچه
- فلج عضلات چشم
مراقبت ها و نکات مهم در هنگام مصرف این دارو
- هنگام مصرف فنی توئین از نوشیدن الکل خودداری کنید. مصرف الکل می تواند سطح فنی توئین خون شما را افزایش دهد و ممکن است عوارض جانبی دارو را افزایش دهد. مصرف روزانه الکل می تواند سطح فنی توئین خون را کاهش دهد که می تواند خطر تشنج را نیز افزایش دهد.
- این دارو در بارداری و شیردهی معمولا تجویز نمی شود ولی تصمیم به تجویز کردن یا نکردن دارو را به متخصص مغز و اعصاب واگذار کنید.
- بهتر است از مصرف آنتی اسیدها (داروهای ضد اسید معده) همزمان با مصرف فنی توئین خودداری کنید. آنتی اسیدها می توانند جذب دارو را برای بدن شما دشوارتر کنند.
- این دارو ممکن است باعث سرگیجه، خواب آلودگی و مشکلات تعادل شود. مخصوصا در اوایل مصرف این دارو حتما یادتان باشد که رانندگی نکنید یا با ماشین آلات سنگین و خطرناک کار نکنید.
- فنی توئین می تواند اثربخشی قرص های ضد بارداری را کاهش دهد. از پزشک خود در مورد استفاده از شیوه های جلوگیری از کنترل بارداری غیر هورمونی (مانند کاندوم، دیافراگم) برای جلوگیری از بارداری سوال کنید(3).
جهت جلوگیری از عوارض شدید دارویی،تجویز و یا تعویض داروی ضد صرع همیشه باید زیر نظر متخصص مغز و اعصاب انجام شود.
دکتر مصطفی امیری متخصص مغز و اعصاب (بورد تخصصی از دانشگاه علوم پزشکی تهران)
بزرگترین گروه فوق تخصصی پزشکان مغز و اعصاب و متخصصین روانپزشکی در ایران
شاید دیگر کمتر کسی اطلاع نداشته باشد که در مجموعه بزرگ پزشکان داروباکس بهترین فوق تخصص های مغز و اعصاب و اعصاب و روان و برترین فارغ التحصیلان آمریکا،اسپانیا و آلمان حضور دارند و خدمات مغزواعصاب و روان که در این مجموعه ارائه می شود با کیفیت ترین در تمام ایران است!
کادر درمانی داروباکس از لحاظ تخصصی در حیطه های اعصاب، در تمام کشور بی نظیر است
شماره تماس های نوبت گیری سریع
مشاوره های تلفنی و ویزیت آنلاین ویدئویی نیز ارائه می شود.
واحد مغز و اعصاب و روان ☎ 22616377_021 ☎
واحد انجام تست خواب ☎ 02122639401 ☎
واحد ویزیت متخصص اختلالات خواب ☎ 02122648627 ☎
واحد مشاوره و روانشناسی ☎ 22636863_021 ☎
واحد مغز و اعصاب و روان غرب تهران (آزادی) ☎ 02166158469 ☎
اگر بی خوابی دارید، علاوه بر خدمات حضوری در کلینیک، میتوانید با تهیه دوره جامع درمان بیخوابی که توسط دکتر مصطفی امیری فلوشیپ اختلالات خواب تهیه شده است، بی خوابی تان را بدون دارو و در منزل درمان کنید.
درمان بی خوابی بدون دارو با ۱۱۳ روش علمی و خانگی (برای شروع، اینجا کلیک کنید)
اگر دچار افسردگی هستید یا میخواهید احساس شادی و لذت را در زندگی تان تقویت کنید، میتوانید بصورت حضوری توسط متخصصین روانپزشکی یا روانشناسان مجموعه داروباکس ویزیت شوید و علاوه بر خدمات حضوری، میتوانید با تهیه دوره آنلاین درمان افسردگی در خانه که توسط مجموعه پزشکان داروباکس تهیه شده است، افسردگی تان را در منزل و بدون دارو درمان کنید (برای دیدن ویدئو معرفی دوره، کلیک کنید)
درمان افسردگی در منزل بدون دارو (برای شروع، اینجا کلیک کنید)
7 years ago
سلام خسته نباشید.بیماری تومور مغزی از نوع بد خیم دارد دکتر مغز و اعصاب برای ضد تشج داروی دپاکین تجویز کرده است و مدت یکساله که مصرف می شه روزی نصف قرص.بعد از یکسال بیمار دچار تشنج شد ،وبا بستری در بیمارستان مجدد دکتر قرص دپاکین تجویز کرد ولی روزی یک عدد.البته همراه با آن قرص فنی تویین هم تجویز نموده هر 12 ساعت یک عدد.سوالم اینه که آیا خوردن قرص فنی تویین همراه با دپاکین مشکلی ایجاد نمی کند؟؟؟؟؟خواهش می کنم جواب دهید به ایمیلم.منتظر پاسخ تان هستم
7 years ago
سلام
کاملا بستگی به نظر پزشکتان دارد
6 years ago
فنی تويين برای کنترل در وضعیت اضطراری خوبه اما در مدت طولانی نباید مصرف بشه. عوارضش بسیار شدیده. با دپاکين هم مشکلی نداره داده بشه.
6 years ago
سلام می خواستم بدونم که آیا هنوز قرص های پنتوباربیتال نمبوتال برای بیماران تجویز می شود یا خیر
6 years ago
نمیدانیم!
4 years ago
باسلام واحترام بنده مردی متاهل 31ساله شغل کارمند به مدت 16الی17 سال است که به مشکل صرع مبتلا هستم قبلا شدید بود ولی اکنون خفیف،داروی هایی که مصرف کردم کارامابازپین، فنی توئین، والپرات سدیم والان هم روزی 3وعده تکراتول 400 دارم مصرف می کنم ولی متاسفانه اگر کمی هوا گرم داخل خانه زمان خواب احتمال حمله زیاده واگر یک وعده دارو فراموش بشه شب دیگه خواب ندارم و اگر خواب رفتم حتما تشنج می شوم اما خفیف به اندازه ای که از خواب بیدارشوم واگر تکرار شود بدتر وطولانی تر می شود لطفا راهنمایی کنید ممنون می شوم .ضمنا داروی… Read more »
4 years ago
سلام دوست عزیز
نیاز به بررسی و معاینه شما می باشد. بدون ارزیابی بالینی نمیتوان نظر قطعی در این خصوص ارائه کرد. توصیه می شود حتما در این خصوص با پزشک معالج خود صحبت نمایید تا در صورت امکان داروی دیگری تجویز گردد. تغییر دوز مصرفی و یا قطع مصرف دارو، به صورت خودسرانه به هیچ وجه توصیه نمی شود.
با آرزوی سلامتی و موفقیت شما
3 years ago
با تشکر از زحمات، سایت بسیار خوبی است در مورد اثر بخشی فنی توئین کمپاندنیز پسخی دریافت نمایم ممنون خواهم شد، جهت استحضار مدت چهل سال است این دارد را مصرف میکنم اما به لحاظ واکنش های پس از مصرف خشکبار و حبوبات در همین مدت از مصرف محروم بوده ام پزشک متخصص اضهار مینماید اشکالی ندارد اما پس از مصرف دچار حملات صرع شده ام و ناچارا مصرف را قطعنموده ام. سید مصطفی موسوی
3 years ago
سلام دوست گرامی
از توجه تان سپاسگزاریم، برای پاسخ قطعی و دقیق در این خصوص نیاز به معاینه و ارزیابی بالینی شما می باشد.
این دارو با برخی داروها تداخل دارد و موجب مسمومیت دارویی می گردد اما در خصوص مصرف خشکبار یا حبوبات نیاز به ارزیابی طبی می باشد.