فهرست مطالب
نام تجاری قرص فاموتیدین
Pepcid
کاربرد قرص فاموتیدین
درمان مشکلات گوارشی
اشکال دارویی قرص فاموتیدین
قرص
اطلاعات دارویی قرص فاموتیدین
قرص فاموتیدین یکی از پرمصرفترین داروها جهت درمان مشکلات عادی تا شدید گوارشی میباشد که جهت بهبود زخمهای گوارشی که ناشی از ترشح بیش از حد اسید معده ایجاد شده باشند استفاده میشود. قرص فاموتیدین در واقع یک آنتی هیستامین است که بر روی سلولهای ترشح کنندۀ اسید در معده اثر کرده و مانع ترشح اسید میشوند.
شایعترین مورد مصرف قرص فاموتیدین در درمان بازگشت اسید و محتویات آن به مری و گلو و همچنین معده دردهای عصبی است.
اسید معده در حالت عادی در معده ترشح میشود تا به هضم غذا کمک کند اما افزایش ترشح آن میتواند مشکلاتی مانند التهاب، زخم گوارشی و رفلاکس به همراه داشته باشد.
شما میتوانید با استفاده از اپلیکیشن و وب سایت پذیرش ۲۴، به صورت ۲۴ ساعته و آنلاین سؤالات خود را از متخصص داخلی آنلاین یا با دریافت نوبت حضوری از بهترین پزشکان متخصص داخلی در مورد این دارو پرسیده و با آنها مشورت نمایید.
نحوه مصرف قرص فاموتیدین
- قبل از شروع درمان با قرص فاموتیدین، بروشور دارویی داخل بسته را به دقت مطالعه کنید. این بروشور به شما کمک میکند تا اطلاعات جامعی را راجع به قرص فاموتیدین به دست آورده و از عوارض جانبی احتمالی آن مطلع شوید. همچنین اگر در رابطه با مصرف آن با سؤالاتی روبرو هستید با پزشک خود مشورت نمایید.
ویزیت بهترین پزشکان متخصص ایران
- دوز و مقدار قرص فاموتیدین، از فردی به فرد دیگر متفاوت است؛ قرص فاموتیدین را دقیقاً همانطور که پزشک به شما تجویز کرده است، استفاده نمایید.
- در صورت فراموش کردن یک دوز، به محض یادآوری، نوبت فراموش شده را مصرف کنید. اگر زمان مصرف دوز بعدی باشد، از مصرف نوبت فراموش شده اجتناب کنید و بر طبق برنامۀ مشخص به مصرف دارو ادامه دهید و هیچگاه دو قرص را با هم نخورید.
- اگر فاموتیدین جهت درمان رفلاکس (در اصطلاح عامیانه ترش کردن) یک بار در روز تجویز شده باشد، بهترین زمان مصرف آن شبها پیش از خواب است.
- قرص فاموتیدین با غذا تداخل ندارد و میتواند قبل یا بعد از غذا مصرف شود.
- برای حصول اطمینان از بهبود کامل، دارو را طبق دستور پزشک مصرف کنید و خودسرانه آنرا مصرف آن را قطع نکنید حتی اگر دردتان متوقف شد.
- عموماً مصرف این دسته دارویی تا زمان بهبودی بیمار است و نیاز به مصرف طولانی مدت نمیباشد اما باتوجه به شدت بیماری و نوع آن طول درمان با قرص فاموتیدین متفاوت میباشد.
- در صورتی که با مصرف دارو بهبودی حاصل نشد یا علایم بیماری تشدید شد، پزشک را مطلع سازید.
موارد منع مصرف قرص فاموتیدین
- به تاریخ انقضای قرص فاموتیدین توجه کنید و اگر دارویی که در دستتان است تاریخ انقضای آن تمام شده است، از مصرف آن خودداری کنید.
- هرگز قرص فاموتیدین را به فرد دیگری حتی با علائم مشابه خودتان تجویز نکنید.
قبل از مصرف قرص فاموتیدین پزشک خود را در صورت وجود موارد زیر مطلع کنید:
- بارداری
- شیردهی
- بیماری کبدی یا کلیوی
- مشکلات شکمی مانند تومور
- سابقه سندرم طولانی شدن QT
- سرطان معده
- آسم، COPD یا سایر مشکلات تنفسی
- سابقه حساسیت فاموتیدین یا داروهای مشابه مانند رانیتیدین و سایمتیدین، یا حساسیت به سایر داروها و مواد
موارد هشدار و احتیاطات ویژه حین مصرف قرص فاموتیدین
- بعضی تستهای آزمایشگاهی با قرص فاموتیدین تداخل دارند، بنابراین قبل از انجام تستهای آزمایشگاهی، پزشک را مطلع سازید.
- از مصرف داروها، خوراکیها و نوشیدنیهایی که باعث تحریک معده میشوند و میتوانند بیماری شما را تشدید کنند، پرهیز کنید.
با مراجعه به وب سایت و اپلیکیشن پذیرش ۲۴ میتوانید با دکتر تغذیه آنلاین مشاوره نموده و در مورد خوراکیهایی که باعث تحریک معده میشوند، اطلاعات لازم را کسب نمایید.
ویزیت دکتر متخصص تغذیه
- از مصرف آب و غذاهای رقیق قبل از خواب خودداری کنید و حداقل نیم تا یک ساعت پس از غذا دراز نکشید.
- پرخوری و مصرف غذاهای پرچرب نیز میتواند باعث کاهش اثر درمانی این داروها شود.
- در حین مصرف قرص فاموتیدین از مصرف الکل خودداری کنید.
- اگر وزن بالایی داشته باشید با کاهش وزن به علت کاهش فشار بر روی معده ترشح اسید کمتر شده و فاموتیدین بهتر عمل میکند.
- کشیدن سیگار موجب کاهش اثر این دارو میشود.
- درمان طولانی مدت (بیش از دو سال) ممکن است به اختلال در جذب ویتامین B۱۲ و کمبود آن منجر شود.
- سالمندان ممکن است نسبت به عوارض جانبی این دارو (مخصوصاً گیجی) حساسیت بیشتری از خود نشان دهند.
- فاموتیدین نسبت به سایر داروهای هم گروه خود از عوارض کمتری برخوردار است.
توجه: تأثیر قرص فاموتیدین در درمان بیماری کرونا (COVID-19) در حال بررسی است و تاکنون اثربخشی آن مشخص نشده و تحقیقات در این زمینه همچنان ادامه دارد.
شما میتوانید با مراجعه به وب سایت و اپلیکیشن پذیرش ۲۴، سؤالات خود در مورد تأثیر این دارو بر روی بیماری کرونا را از دکتر آنلاین کرونا به صورت آنلاین و ۲۴ ساعته بپرسید.
تداخلات دارویی قرص فاموتیدین
تداخلات دارویی ممکن است عملکرد و تأثیر قرص فاموتیدین را تغییر دهد یا باعث افزایش ریسک بروز عوارض جانبی آن شود. بنابراین برای مصرف قرص فاموتیدین، لیست تمام داروهایی که مصرف میکنید اعم از داروهای تجویزی و غیرتجویزی (گیاهی، مکمل و …) را با پزشکتان در میان بگذارید.
- داروهای آزول مانند ایتراکونازول و کتوکونازول
- آتازاناویر، دلاویردین و داساتینیب
- پازوپانیب
- داروهای آنتی اسید دیگر مانند سایمتیدین، نیزاتیدین و رانیتیدین
- دیگوکسین
- تیزانیدین و داروهای مهارکننده مغز استخوان
- مصرف قرص فاموتیدین همراه با داروهایی که اسید معده را خنثی میکنند مانند شربتهای معده (آلومینیوم ام جی اس، منیزیم هیدروکساید و …) باعث کاهش اثر این دارو میشود.
عوارض قرص فاموتیدین
همه داروها ممکن است عوارض جانبی ایجاد کنند. اما بسیاری از مصرفکنندگان نیز هیچ نوع عارضهای بروز نمیدهند. یکسری از عوارض نیز بعد از گذشت مدت کوتاهی از مصرف دارو، از بین میروند.
در صورت بروز عوارض زیر فوراً به پزشک خود اطلاع دهید:
- تغییرات ضربان قلب همراه با گیجی شدید، درد و سفتی مفاصل، به ویژه اگر با تب، خستگی غیرطبیعی و ادرار تیره رنگ همراه باشد. تغییرات خلق و خو، خونریزی آسان.
- عوارض شایع: سردرد، گیجی، یبوست یا اسهال
شرایط نگهداری قرص فاموتیدین
- دارو را دور از دسترس کودکان نگه دارید.
- دارو را در جایی خشک و خنک و به دور از گرما و تابش نور مستقیم نگه دارید.
تاثیر داروی فاموتیدین در درمان بیماری کوید
نظر خانم دکتر ندا ضامن میلانی متخصص بیماری های عفونی پذیرش ۲۴:
در ابتدای اپیدمی مقالاتی منتشر شد که نشان می دادند که مصرف فاموتیدین باعث کاهش مدت بستری و کاهش میزان مرگ و میر بیماران مبتلا به کوید می شود .
داروی فاموتیدین جزو دسته دارو های آنتاگونیست گیرنده H2 هست که در سلول های جدار معده قرار دادند و داروی فاموتیدین وقتی این گیرنده را مهار می کند و هیستامین نمی تواند به این سلول ها باند شود، در نهایت ترشح اسید معده کمتر می شود .
منتشر شدن این مقالات باعث شد که مدتی فاموتیدین پایه ثابت نسخه های درمانی کوید باشد، ولی مطالعات بعدی این چنین اثری را نشان ندادند ولی متوجه شدند که مطالعات و مقالات اولیه دچار خطاهای تحقیقاتی بودند و قابل استناد نیستند، اعتبار بالایی ندارند، مطالعات همچنان ادامه دارد ولی در حال حاضر انجمن متخصصان عفونی و سیلیسی استفاده از فاموتیدین را با هدف درمان بیماری کوید پیشنهاد نمی کنند ولی اگر بیمار مبتلا به کرونا از عوارض گوارشی شاکی هست می توانیم برای ایشان فاموتیدین را تجویز کنیم فقط با هدف درمان شکایات گوارشی نه با هدف درمان کرونا
سوالات متداول درباره ی قرص فاموتیدین
قرص فاموتیدین را کی بخوریم؟
قرص فاموتیدین قبل از غذا هر شب مصرف شود.
زمان مصرف قرص فاموتیدین؟
زمان مصرف قرص فاموتیدین را معمولا پزشکان یکساعت قبل از غذا تجویز میکنند.
عوارض قرص فاموتیدین؟
قرص فاموتیدین عوارض خاصی ندارد.
قرص فاموتیدین و کرونا
قرص فاموتیدین با شیوع بیماری کرونا بر اثر خواصی که برای بهبود مشکلات گوارشی دارد برای بهبود بهبود بیماری کرونا تجویز میشود.
نحوه مصرف قرص فاموتیدین برای کرونا؟
مصرف قرص فاموتیدین برای درمان بیماری کرونا معمولا صبح و شب قبل از صبحانه و شام تجویز میشود.
میکروب معده داشتم …خلط پشت حلق صبح
سوال بیمار:
الان تقریبا ۱ سال و نیمه خلط پشت حلق دارم صبها و امروز خلط زرد بود طوری ک سوزش گلو داشتم هنگام خارج کردن…مثل اسید معده سوزوند گلومو….من واقعا چیکار کنم درمان بشه این خلط گلو صبها..قطره رستانکسم برای بینی میزدم
پاسخ دکتر سارا طاهریان متخصص بیماری های داخلی:
باتوجه به وضعیت کنونی پاندمی ویروس کرونا، در صورت عدم تمایل به مراجعه حضوری به متخصص داخلی میتوانید با مراجعه به وب سایت و یا اپلیکیشن پذیرش ۲۴، به صورت ۲۴ ساعته و آنلاین، از طریق مشاوره تلفنی و متنی با مجربترین پزشک داخلی آنلاین، تلفنی و متنی مشاوره بگیرید.
مثبت شدن تست کرونا و درمان سوزش معده
سوال بیمار:
منبع:
https://www.darobox.ir/blog/
امکان دارد که بیماری رفلاکس اسید معده به مری مطرح باشد ، لطفا رعایت رژیم غذایی با مصرف قرص فاموتیدین ۴٠ عصرها ، بعد از دو هفته پاسخ درمانی را اطلاع بدید