فیزیوتراپی چیست؟
کلمه فیزیوتراپی از دو بخش فیزیو و تراپی شکل گرفته است. فیزیو به معنای فیزیولوژیک و جسمانی و تراپی به معنی درمان میباشد. درواقع فیزیوتراپی یک روش برای درمان اختلالات حرکتی است که به دلایل مختلفی مانند اختلالات استخوانی، اختلالات ماهیچهای یا اختلالات عصبی ایجاد شده است.
فیزیوتراپی با استفاده از جریان های الکترونیکی، تجهیزات مکانیکی و تمرینات ورزشی به کمک این نوع بیماران میآید، همچنین در این روش درمانی، پرتو فرابنفش، پرتو فراسرخ، ورزش، نور، جریان برق و گرما برای کمک به بیماران مورد استفاده قرار میگیرد. فیزیوتراپی نه تنها برای درمان و توانبخشی بلکه برای پیشگیری از بیماریهای حرکتی مورد استفاده قرار میگیرد.
فیزیوتراپی در منزل چگونه است؟
افرادی که به دنبال فیزیوتراپی می باشند شاید برایشان سؤال شده باشد که فیزیوتراپی در منزل چگونه است؟ گاهی اوقات امکان جا به جایی بیمارانی که دچار مشکلات حرکتی شده و نیاز به فیزیوتراپی دارند، وجود ندارد یا ممکن است سالمندان از عدم توانایی حرکتی رنج می برند با توجه به صفهای طولانی برای رسیدن به نوبت در مراکز درمانی و ترافیک، توانایی مراجعه به کلینیکهای درمانی را نداشته باشند.
برای این بیماران هیچگونه جای نگرانی برای دریافت خدمات درمانی فیزیوتراپی نیست زیرا میتوانند درمان خود را در منزل دنبال کنند. ممکن است سؤال کنید فیزیوتراپی در منزل چگونه انجام می شود؟ تنها کافی است تا به اپلیکیشن داروباکس مراجعه کنید و از خدمات فیزیوتراپی در منزل داروباکس استفاده نمایید.
آیا می دانستید با مراجعه به اپلیکیشن داروباکس می توانید از خدماتی همچون فیزیوتراپی در منزل بهرمند شوید؟
فیزیوتراپی در منزل مناسب چه بیمارانی است؟
طیف وسیعی از مشکلات و شرایط، ممکن است نیاز به خدمات فیزیوتراپی داشته باشند. در ادامه شایع ترین بیماری ها را برای شما ذکر کرده ایم:
- نورلوژیکال: سکته مغزی، ام اس، پارکینسون ..
- اسکلتی، عصبی، عضلانی : کمر درد، گردن درد، زانو رد، صدمات ورزشی، آرتروز..
- قلبی –عروقی: بیماری شریان کروناری، نارسایی قلبی ..
- سیستم تنفسی
فیزیوتراپی در منزل برای بیماری ها و اختلالات دیگری نظیر سوختگی ها، جراحی ها، دردهای کمری در بارداری، بیماری های روماتیسمی، بیماری های ارتوپدی و.. برای فرد بیمار تجویز شود، که در تمامی این موارد برای شما مفید خواهد بود.
اهداف فیزیوتراپی در منزل چیست؟
در جواب اهداف فیزیوتراپی در منزل چیست، باید گفت که فیزیوتراپی در منزل دقیقاً همان اهداف کلی فیزیوتراپی را دنبال می کند. هدف از فیزیوتراپی، ارتقای عملکرد جسمانی می باشد. با توجه به این که سیستم های مختلف بدن با یکدیگر در ارتباط می باشند، با استفاده از درمان های فیزیوتراپی، دستگاه فیزیولوژیک را به صورت مستقیم یا غیر مستقیم تحت تأثیر خود قرار می دهد.
البته اهداف فیزیوتراپی با توجه به نوع اختلال می تواند متفاوت باشد. در نهایت هدف اصلی فیزیوتراپی، مستقل و توانمند کردن بیمار در طول زندگی می باشد که این مهم توسط درمان عوامل محدود کننده و ناتوان کننده در حرکت بیمار صورت می گیرد. اگر می خواهید بدانید که اهداف کلی فیزیوتراپی در منزل چیست، باید بدانید که کاهش و بهبود تورم و التهاب، کاهش دردهای مفصلی و عضلانی، بهبود حرکت مفاصل، کمتر شدن اسپاسم عضلانی، تقویت عضلات، تسریع در پروسه ی ترمیم عضلانی، بهبود فعالیت دستگاه تنفسی، افزایش انعطاف پذیری و همچنین حمایت روحی و افزایش انگیزه ی بیمار از جمله اهداف کلی فیزیوتراپی می باشند.
یکی از راه های چکاپ سالمندانی که توانایی حرکتی ندارند، چکاپ در منزل می باشد.
کاربرد های فیزیوتراپی در منزل
اگر قصد دارید که بدانید کاربرد های فیزیوتراپی در منزل چیست و چه کسانی می توانند از این خدمات استفاده کنند، باید بدانید علم فیزیوتراپی در ارتوپدی بسیار مورد استفاده قرار میگیرد. افرادی دچار سوختگی، بیماران اختلالات دستگاه عصبی مرکزی و همچنین اختلالات دستگاه عصبی محیطی، میوپاتی ها و گروه میاستنی، بیماران قلبی عروقی و بیماران روماتیسمی نیز میتوانند خدمات فیزیوتراپی را دریافت کنند.
از دیگر شرایط و بیمارانی که در بعضی موارد باید خدمات فیزیوتراپی در آن ها انجام گیرد، دوران بعد از عمل های جراحی، بیماریهای تنفسی، خانمهایی که دچار مشکلات زنان و زایمان هستند، ورزشکارانی که در حین ورزش دچار آسیب های ورزشی شده اند و اطفال و کودکان بوده که تمامی این افراد در صورت لزوم می توانند به جای مراجعه کردن به مراکز درمانی، خدمات فیزیوتراپی را در منزل دریافت کنند.
اپلیکیشن داروباکس
اگر می خواهید از خدمات نوین داروباکس استفاده کنید، ابتدا اپلیکیشن رسمی داروباکس را برروی موبایل خود نصب کنید سپس با ثبت اطلاعات خود می توانید از خدماتی مانند فیزیوتراپی در منزل، سونوگرافی در منزل، آزمایش در منزل، آزمایش کرونا در منزل و… بهره ببرید.
مزیت چکاپ در منزل چیست؟