بانک اطلاعات دارویی

عفونت چشم و علل ایجاد، علائم ابتلا و درمان این عارضه

عفونت چشم (Pinkeye) ، کونژویتیویت نیز نامیده می‌شود که این عارضه شامل قرمزی و التهاب غشای شفاف سفیدک چشم و غشای داخلی پلک‌ها می‌شود. قرمزی چشم اغلب به علت ویروس یا باکتری‌ها ایجاد می‌شود، گرچه آلرژی و عوامل شیمیایی نیز می‌تواند نقش مهمی ایفا کند.

آیا عفونت چشم واگیر است؟

باکتری و ویروس‌های مولد این عارضه بسیار واگیردار هستند. این بیماری به‌راحتی به‌وسیله شستشونکردن دست‌ها یا استفاده مشترک از یک وسیله مانند حوله توسط شخص مبتلا به دیگر افراد منتقل می‌شود. همچنین می‌تواند از طریق سرفه و عطسه منتقل شود. کودکانی که مبتلابه عفونت چشم هستند باید از رفتن به مدرسه اجتناب کنند و برای مدتی کوتاه نیاز به مراقبت روزانه دارند.

علائم عفونت چشم

سرخ شدن چشم از علائم عفونت چشم است. این عفونت یک بیماری رایج است که اگر به‌موقع تشخیص و درمان شود بعید است که باعث آسیب به چشم یا بینایی در درازمدت شود.

تورم، قرمزی پلک‌ها

علائم عفونت و قرمزی چشم معمولاً از یک‌چشم شروع می‌شود و در عرض چند روز چشم دیگر را درگیر می‌کند. علائم آلرژی قرمزی چشم معمولاً همراه با خارش هر دو چشم می‌باشد. تورم پلک‌ها از علائم بارز آلرژی و عفونت چشم‌ها می‌باشد.

اشک زیاد

ویروس و آلرژی قرمزی چشم معمولاً یکی از دلایل اشک بیش‌ از حد چشم می‌باشد.

خارش و سوزش چشم

اگر چشم شما دارای خارش و سوزش زیاد می‌باشد، نمونه‌ای از علائم عفونت این عضو می‌باشد.

خروج عفونت از چشم

عفونت روشن و روان نشانه ای برای باکتری و آلرژی عفونت معمولی چشم می‌باشد. عفونت سبز مایل به زرد نشانه وجود باکتری‌های مولد عفونت این عضو می باشد.

سخت باز شدن پلک‌ها

اگر چشمانتان هنگام بیدار شدن به‌سختی باز می‌شود ممکن است به علت تجمع عفونت در چشم در طول خواب باشد.

حساسیت به نور

این عارضه می‌تواند حساسیت خفیف به نور ایجاد کند. افرادی که علائم شدید مانند تغییر در بینایی، حساسیت شدید به نور و یا درد شدید دارند ممکن است داری عفونت چشم باشند که باید توسط یک پزشک بررسی شود.

افتادن چیزی در چشم

ممکن است شما متوجه افتادن یک جسم تیز در چشم خود شده باشید. کودکان ممکن است این احساس را به‌عنوان افتادن شن و ماسه در چشم خود توصیف کنند.

علائم عفونت چشم

تشخیص عفونت چشم

یک پزشک معمولاً با علائم مختلفی آن را تشخیص می‌دهد. بااین‌حال گاهی ممکن است استفاده از لامپ شفاف لازم باشد. گاهی یک نمونه از داخل چشم خارج می‌کنند و برای تشخیص بیماری به آزمایشگاه فرستاده می‌شود.

گاهی اوقات ممکن است عفونت چشم بیشتر از حالت معمول باشد

عفونت چشم مداوم می‌تواند از یک آلرژی شدید یا عفونت سرچشمه بگیرد که نیاز به درمان دارد. همچنین، همچنین ممکن است پلک‌ها سوزش داشته باشند که بلفاریت نامیده می‌شود، یا قرنیه سوزش داشته باشد که چشم خشک نامیده می‌شود. به‌ندرت، ممکن است این نشانه‌ها علائم بیماری‌هایی مانند آرتریت روماتوئید، لوپوس یا بیماری‌های التهابی روده مانند کولیت زخمی و بیماری کرون در بدن باشد. عفونت چشم در بیماری کاوازاکی دیده می‌شود که یک بیماری نادر همراه با تب در نوزادان و کودکان است.

درمان عفونت چشم

باکتری‌های عفونت چشم با آنتی‌بیوتیک‌ها، پماد و قرص‌ها درمان می‌شوند. اکثر موارد ویروسی عفونت چشم هیچ درمان ویژه‌ای ندارند، شما فقط باید اجازه دهید ویروس آن را اجرا کند که معمولاً ۴ تا ۷ روز زمان می‌برد. علائم آلرژیک عفونت چشم پس از حذف منبع آلرژیک، درمان می‌شود، اما می‌توان با آنتی‌هیستامین‌ها درد آن را تسکین داد. عفونت چشم در اثر تاثیر مواد شیمیایی نیز با شست‌وشو به مدت پنج دقیقه و مراجعه سریع به دکتر درمان می‌شود.

روش‌های تسکین درد

برای کاهش درد و از بین بردن باکتری‌ها و ویروس‌های عفونت چشم از کمپرس آب یخ و گرم استفاده کنید. برای جلوگیری از وجود هر نوع عفونتی در چشم از شست و شوی هرکدام از چشم‌ها اطمینان حاصل کنید؛ و به‌طور مداوم چشم‌ها را شست‌وشو دهید و هر بار داخل و خارج چشم را کاملا تمیز کنید.

این بیماری به چه اندازه واگیر است؟

در عفونت چشم باکتریایی شما معمولاً می‌توانید ۲۴ ساعت پس از شروع به مصرف آنتی‌بیوتیک به مدرسه و یا محل کار خود بروید. در عفونت چشم ویروسی شما تا زمان مشاهده آخرین علائم، بیماری شما واگیر می‌باشد. برای اطمینان با پزشک خود صحبت کنید.

جلوگیری از گسترش آن

اگر شما و یا فرزندتان این مشکل را دارید، از تماس دست‌ها با چشم خودداری کنید و دست‌ها را بخصوص پس از زدن پماد به چشم‌ها به‌طور مرتب بشویید. هرگز از دستمال یا حوله مشترک استفاده نکنید و پس از هر بار استفاده دستمال را دور بریزید. لباس‌ها و حوله را هرروز عوض کنید. تمام سطوح شامل سینک ظرف‌شویی و دستگیره‌ها را ضدعفونی کنید. از هرگونه آرایش در زمان این عفونت خودداری کنید.

بررسی عفونت چشم (Pinkeye)

منبع:webmd

این مقاله توسط گروه نویسندگان سایت داروباکس ترجمه و تألیف اختصاصی شده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *