بانک اطلاعات دارویی

دیفن هیدرامین

دیفن هیدرامین


زمان خواندن تقریبی مقاله : 3 دقیقه

دیفن هیدرامین

 

نام فارسی: دیفن هیدرامین

نام انگلیسی: DIPHENHYDRAMINE

نام تجاری: Benadryl, Unisom, Sominex

گروه دارویی:  ‎آنتی‌هیستامین

Diphenhydramine

Diphenhydramine_3D_ball

 

 

نمایش سه بعدی (کلیک نمایید)

مکانیزم اثر:

اثر ضد آلرژی این دارو به علت رقابت با هیستامین برای اتصال با گیرنده‎های ۱H است. اثر ضد سرفه دیفن هیدرامین به علت اثر مستقیم بر مرکز سرفه در بصل‌النخاع است. اثرات خواب‌آوری این دارو به علت تاثیر بر گیرنده‎های H1 مغز است.

میزان مصرف:

مقدار مصرف این دارو در بزرگسالان بعنوان ضد هیستامین، مقدار ۵۰-۲۵ میلی‎گرم هر ۶-۴ ساعت مصرف شود. برای درمان اختلال حرکتی در بیماری پارکینسون ایدیوپاتیک، ابتدا مقدار ۱۵۰-۵۰ میلی‎گرم یا ۲۵ میلی‌گرم سه بار در روز مصرف می‌شود و سپس مقدار مصرف به ۵۰ میلی‎گرم چهار بار در روز افزایش می‌یابد. بعنوان ضد استفراغ مقدار ۵۰ میلی‎گرم نیم ساعت قبل از مسافرت مصرف می‎شود. بعنوان آرام‎بخش/خواب‎آور مقدار ۵۰ میلی‎گرم، ۲۰ تا ۳۰ دقیقه قبل از خواب مصرف می‌شود. حداکثر مقدار مصرف ۳۰۰ میلی‎گرم در روز است.

در کودکان بعنوان ضد هیستامین، مقدار ۱٫۲۵mg/kg هر ۶-۴ ساعت مصرف می‎گردد. بعنوان ضد استفراغ ۱-۱٫۵mg/kg هر ۶ ساعت مصرف می‎گردد.

در موارد تزریقی، برای بزرگسالان مقدار مصرف تزریق داخل وریدی دارو ۵۰-۱۰ میلی‎گرم است که باید به آهستگی (با سرعت کمتر از ۲۵mg/kg) تجویز شود. حداکثر مقدار مصرف تزریق عضلانی دارو ۱۰۰ میلی‎گرم است که باید به صورت تزریق عمیق عضلانی تجویز شود.

مقدار مصرف تزریقی دارو برای کودکان با سن ۱۲-۶ سال ۵mg/kg/day (تا ۳۰۰ میلی‎گرم در روز) است که در ۴ مقدار مصرف منقسم به صورت تزریق وریدی آهسته و یا عمیق عضلانی تجویز شود.

توضیحات دارو:

دیفن هیدرامین (Diphenhydramine) در درمان‌ رینیت آلرژیک، رینیت وازوموتور، کهیر، سرفه، تهوع و استفراغ ناشی از مسافرت یا حرکت، بعنوان یک خواب‌آور ملایم و درمان علامتی پارکینسون و واکنش‌های اکستراپیرامیدال به کار می‌رود.

مصرف همزمان این دارو با مضعف‌های CNS ممکن است اثرات مضعف آن‌ها را افزایش دهد. استفاده همزمان آن با داروهای آنتی‎کولینرژیک عوارض جانبی این دارو را تشدید می‎کند. مصرف همزمان داروهای با سمیت گوشی مانند سالیسیلات‎ها و وانکومایسین با این دارو ممکن است علایم اثرات سمی آن‎ها بر روی گوش از جمله وزوز گوش و سرگیجه را بپوشاند.

!!! هشدار !!!
همراهان گرامی دارومارو، مصرف و تعیین دوز دارو به عهده پزشک معالج شما می باشد و مجله پزشکی داروماروهیچگونه مسئولیتی در خصوص مصرف خود سرانه داروها ندارد.
لطفا قبل از مصرف هرگونه دارو به صورت خود سرانه با پزشک معالج خود مشورت نمایید.

مجله پزشکی دارومارو

لطفا به این مقاله امتیاز بدهید
[مجموع: ۰ میانگین: ۰]

ارسال یک پاسخ

لغو پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.


ممکن است شما دوست داشته باشید

بیشتر از نویسنده

پست های مرتبط

فیتوکلد ضد سرماخوردگی

فیتوکلد ضد سرماخوردگی

قرص سیتریزین برای چیست؟ نحوه مصرف و عوارض آن

قرص سیتریزین برای چیست؟ نحوه مصرف و عوارض آن

فلوتامید داروهای آنتی نئوپلاستیک

فلوتامید داروهای آنتی نئوپلاستیک

ریسپریدون

ریسپریدون

کوآموکسی‌کلاو

کوآموکسی‌کلاو

ریباویرین داروهای ضد عفونت

ریباویرین داروهای ضد عفونت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *