برای درمان گرفتگی صدا راههای متنوعی وجود دارد. شما با استفاده از روشهای خانگی و دارویی این بیماری را میتوانید درمان کنید.
صدا، یکی از مهمترین ابزارهای انسان برای برقراری ارتباط بوده و بدیهی است که از دست دادن آن روال عادی زندگی ما را دچار اشکال خواهد کرد.
در این مقاله قصد داریم عارضه گرفتگی صدا، درمان و علل آن را بهشکل کامل بررسی کنیم. اگر دوست دارید درباره این موضوع اطلاعات بیشتری بهدست بیاورید، پیشنهاد میکنم تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.
چه زمانی میتوانیم بگوییم صدای ما گرفته است؟
وقتی که صدای یک فرد حالتی غیرطبیعی به خود میگیرد بهشکلی که کاملا مشخص است صدای او تغییر کرده اصطلاحا گرفتگی صدا رخ داده است.
گرفتگی صدا ممکن است بهسبب عوامل مختلفی ایجاد شود. متداولترین دلیل برای ایجاد این عارضه استفاده نادرست از تارهای صوتی و صدمهزدن به آنهاست. با صدای بسیار بلند صحبت کردن هوای بیش از حد وارد گلو خواهد کرد و این جریان هوا با تارهای صوتی برخورد میکند.
تار صوتی با این برخورد تحریک میشوند و صدای فرد دچار گرفتگی خواهد شد. بعد از گرفتگی صدا امکان برقراری ارتباط پایین خواهد آمد و صحبتکردن سخت میشود. همچنین توصیه میشه اطلاعات مفید این پست را اینجا بخوانید تا درباره درمان گرفتگی صدا و علل آن بیشتر بدانید.
چرا به گرفتگی صدا مبتلا میشویم؟
گرفتگی صدا میتواند دلایل ریز و درشتی داشته باشد. مهمترین عوامل برای ابتلا به این بیماری عبارتاند از:
- عفونت دستگاه تنفسی
- حساس شدن تارهای صوتی
- وجود تومور خوشخیم در تارهای صوتی
- سرطان حنجره
- سرماخوردگی و آنفولانزا
- بلند صحبتکردن و فریاد زدن
- مشکلات تیروئیدی
- اختلالات عصبی
- مصرف سیگار و مشروبات الکلی
- رفلاکس معده
- وجود پولیپ در بینی
- فلج شدن تارهای صوتی
- اختلالات عصبی
- برخی بیماریهایی که بر روی تارهای صوتی اثر میگذارند
بعضی از این دلایل را میتوان پیشگیری کرد. برای مثال شما میتوانید با صدای آرام صحبت کنید و مصرف مواد دخانی را کنار بگذارید. مصرف آب فراوان برای تارهای صوتی خوب است و گرفتگی صدا را کمتر خواهد کرد.
نشانههای گرفتگی صدا
صدا در زمان گرفتگی، دچار زیری یا بمی میشود. گاهی ممکن است صدا خشدار بهنظر برسد و ضعیف باشد. مشکلات تنفسی و بلعی از دیگر نشانههای این بیماری هستند.
در بعضی از مواقع ممکن است صدای بیمار برای چند روز بهکلی قطع شود و فرد قابلیت صحبتکردن را از دست بدهد. این علائم قابل مشاهده هستند و هر فردی بهسرعت متوجه آنها خواهد شد.
با این حال ممکن است پزشک متخصص بخواهد شرایط تارهای صوتی را دقیقتر بررسی کند و علت را متوجه شود. در چنین وضعیتی میتوان از روشهایی مانند:
- آزمایش فیزیکی از سر و گردن
- سیتی اسکن یا امآرآی از تارهای صوتی
- لارنگوسکوپی و بررسی حنجره از طریق آن
درمان گرفتگی صدا چگونه است؟
درمان این گرفتگی کار سختی نیست. در ابتدا شما باید دلیل گرفتگی صدای خود را متوجه شوید و در مرحله دوم نسبت به درمان اقدام فرمایید. گرفتگی صدای شما اگر بهدلیل داد زدن و تحریک تارهای صوتی با هوا باشد چند روز استراحت حالتان را خوب خواهد کرد.
در این چند روز کمتر صحبت کنید و از تارهای صوتی خود کار نکشید. برخی مواقع ممکن است بیماریهای عفونی همانند سرماخوردگی، آنفولانزا و کرونا باعث گرفتگی تارهای صوتی شما شوند.
در این مواقع هم درمان همان بیماری به درمان گرفتگی در صدا منجر خواهد شد. اگر با روشهای خانگی مشکل شما برطرف نشد احتمال وجود خطر جدی هست و شما باید برای درمان تخصصی به پزشک مراجعه کنید.
بررسی درمان خانگی گرفتگی صدا
روشهای سادهای وجود دارند که شما میتوانید با استفاده از آنها گرفتگی صدای خود را در خانه درمان کنید.
درمان گرفتگی صدا با عسل
عسل خاصیت ضدالتهابی دارد و برای درمان شما فوقالعاده است. با مصرف این ماده غذایی شما از مصرف بسیاری داروهای شیمیایی بینیاز خواهید شد.
عسل را میتوانید در چای، شیر و حتی آب حل کنید و نوشجان نمایید. اگر مزه شیرین آنها دلتان را زد با استفاده از آب لیمو شیرینی آن را کمتر کنید. عسل باعث ترشح مخاط و کمتر سرفه شما خواهد شد.
استفاده از زنجبیل
زنجبیل برای درمان بیماریهای تنفسی بسیار عالی است. اگر همراه با گرفتگی صدا دارای سرفههای خشک و دردناک هستید این ماده را در برنامه غذایی خود قرار دهید.
برای درمان گرفتگی صدا در کودکان هم میتوان از این ماده استفاده کرد. کودکان بهجای مصرف شربت میتوانند از زنجبیل بهشکل دمنوش استفاده کنند.
همچنین اگر آنها نسبت به طعم آن واکنش منفی نشان دادند، مقداری زنجبیل را در سوپ بریزید تا همراه با مصرف وعده غذایی خود از خواص زنجبیل هم بهرهمند شوند.
غرغره آب نمک
غرغره آب نمک روشی است که برای درمان گرفتگی صدا در سرماخوردگی توصیه میشود. نمک التهاب در حنجره را کاهش خواهد داد و راههای تنفسی شما را باز میکند. برای غرغره آب نمک از آب گرم استفاده کنید تا آسیب به تارهای صوتی وارد نشود.
بعضی از افراد فکر میکنند که دهانشویه همان کار آب نمک را خواهد کرد. درحالی که وقتی تارهای صوتی شما دچار التهاب شدهاند، نباید الکل مصرف کنید و دهانشویه دارای مقادیر قابل توجهای از الکل است. دهانشونه شرایط شما را بدتر خواهد کرد.
مصرف داروهای بدون نسخه
اگر سرماخوردگی دلیل گرفتگی صدای شماست، داروهای عمومی این عارضه مانند استامینوفن، انواع آنتیهیستامینها و ایبوپروفن مشکل گرفتگی را در شما برطرف میکند. چنین داروهایی در صورت وجود سردرد و تب این عارضهها را هم درمان خواهند کرد.
آسپرین، یکی از بدترین داروها برای درمان تار صوتی است. این دارو گرفتگی شما را بدتر خواهد کرد، پس از آن استفاده نکنید.
افرادی که دارای مشکلات قلبی هستند، پیش از مصرف هرگونه دارو با دکتر خود مشورت کنند. اگر رفلاکس معده دارید در هنگام خواب سر خود را کمی بالاتر از بدن قرار دهید تا مشکل شما برطرف شود.
برای گرفتگی صدا چه زمانی به دکتر مراجعه کنیم؟
گرفتگی صدا عارضه مهمی نیست و معمولا پس از چند روز با استراحت حنجره برطرف میشود. اگر حنجره شما به کمک روشهای خانگی درمان نشد و سلامتی خود را بهدست نیاوردید باید برای درمان تخصصی به دکتر مراجعه کنید.
حتی درمان خانگی شما ممکن است ۳ الی ۴ هفته طول بکشد پس صبور باشید و فورا به پزشک مراجعه نکنید. اگر احساس میکنید که مشکل شما بهعلت حساسیت فصلی است دکتر گوش، حلق و بینی با معاینه کردن شما، دلیل را متوجه خواهد شد.
نشانههایی که در گرفتگی صدا خطرناک هستند شامل: مشکلات تنفسی شدید، خونریزی در سرفه، گلودرد شدید و مشکل بلع، از دست دادن کامل صدا و سرفه شدید و خشک میشوند.
برای درمان گرفتگی صدا راههای مختلفی وجود دارد. این عارضه معمولا برای افرادی رخ میدهد که دچار آنفولانزا و سرماخوردگی شدهاند یا از تارهای صوتی بهشکل نادرستی استفاده کردهاند. گرفتگی در صدا موضوعی جدی نیست و معمولا بهراحتی درمان میشود.
درصورتی که علائم شما شدید بود و با درمان خانگی رفع نمیشود برای حل مشکل به پزشک مراجعه کنید. مصرف دارو در هنگام گرفتگی صدا مانند یک شمشیر دولبه است.
شما باید همواره شرایط بدنی خود و عوارض داروهای مختلف را در نظر بگیرید. مصرف یک دارو ممکن است سرماخوردگی شما را برطرف کند اما گرفتگی را شدیدتر نماید. ممنونیم که تا انتهای مقاله همراه ما بودید.