داروی کلیدینیوم سی کاربرد و عوارض آن

داروی کلیدینیوم سی کاربرد و عوارض آن
فواید و عوارض داروی کلیدینیوم سی
داروی کلیدینیوم سی، کاربرد و عوارض آن-مجله داروخانه آنلاین دارومارو
داروها مواد شیمیایی یا ترکیباتی را شامل میشوند که پیشگیری، بهبود علائم بیماری یا به طور کل برطرف کردن آن را به دنبال دارند. در این میان شاید اسم داروی کلیدینیوم سی را نیز شنیده باشید و این سوال برایتان پیش آمده باشد که قرص کلیدینیوم سی برای چیست؟ جهت درمان کدام بیماری از این دارو استفاده میشود؟تداخل دارویی آن چیست و آیا در زمان مصرف عوارضی هم دارد؟ در این مطلب از داروخانه آنلاین داروماروبا ما همراه باشید تا به صورت کاملا تخصصی پاسخ تمامی سوالات خود را دریافت کنید.
یبوست در سالمندان؛ دلایل و نحوه درمان
علت، علائم، تشخیص و درمان بیماری سلیاک
قرص دومپریدون و هر آنچه که باید در مورد آن بدانید
گلوتن چیست؟ تفاوتهای مواد غذایی فاقد گلوتن و گلوتن دار
آنچه در این مقاله می خوانیم
داروی کلیدینیوم سی چیست؟
لیبراکس، لیبراکیم و لیبرو سی نامهای تجاری قرص کلیدینیوم سی هستند. این دارو ترکیبی از دو داروی کلیدینیوم و کلردیازپوکساید است. clidinium c یکی از داروهای پر فروش در داروخانهها است که در ناراحتیهای گوارشی مورد استفاده قرار میگیرد. کلیدینیوم یک داروی آنتی کولینرژیک و ضد اسپاسم است که به کاهش علائم پیچش و درد در معده و رودهها کمک میکند. علاوه بر آن با شل کردن عضلات گرفته معده و روده حرکات شکم را به حالت اولیه باز میگرداند. ناگفته نماند کلیدینیوم سی سبز رنگ یا قرص معده سبز رنگ در میان انواع مکمل های گوارش و معده با تاثیر بر سیستم عصبی به کاهش استرس در بیمار نیز کمک میکند. میتوان گفت این دارو به دستهای از داروها به نام بنزودیازپینها تعلق دارد.
نکات مهم پیش از مصرف کلیدینیوم سی
در صورت بارداری، اقدام به بارداری و یا شیردهی حتما پزشک خود را مطلع سازید. با توجه به اینکه این دارو میتواند در عملکرد داروهای دیگر در بدن اختلال ایجاد کند لازم است پیش از شروع لیست داروهای مصرفی خود را در اختیار پزشک یا داروسازتان قرار دهید.
در صورتی که به مشکلات اعصاب مانند افسردگی مبتلا هستید و یا تحت درمان با داروهای آرامبخش هستید پزشک خود را مطلع سازید.
چنانچه مبتلا به بیماری تنفسی هستید یا در گذشته سابقه مشکلات تنفسی داشتهاید، حتما در این باره با پزشک صحبت کنید.
در صورت داشتن سابقه مشکلات پروستات، مشکلات چشمی مانند گلوکوم، مشکل در دفع ادرار، هرگونه ناراحتی گوارشی، عفونت، زخم گوارشی، جراحی گوارشی، فشار خون بالا، تیروئید پرکار و … به پزشک خود اطلاع دهید.
موارد مصرف قرص کلیدینیوم سی
در پاسخ به این سوال که قرص کلیدینیوم سی برای درمان چیست باید بگوییم که این دارو به طور کلی در درمان زخمهای گوارشی و سندروم روده تحریک پذیر به کار میرود. همچنین به عنوان داروی کمکی در کاهش ترشحات اسید معده و درمان آنتروکولیت حاد نیز مصرف میشود. به این صورت که کلیندینیوم با مهار گیرندههای موسکارینی باعث کاهش ترشحات و حرکات دودی دستگاه گوارش میشود. کلردیازپوکساید با اثر بر روی گیرندههای گاماآمینوبرتیریک اسید در CNS موجب کاهش تحریکات عصبی شده و به صورت کمکی در کاهش ترشحات دستگاه گوارش موثر است.
نحوه مصرف قرص کلیدینیوم سی
- دوز و مقدار این قرص از فردی به فرد دیگر متفاوت است. به همین خاطر دارو را دقیقا همانطور که پزشک به شما تجویز کرده است، استفاده نمایید. برای درمان بیماری افراد مسن مصرف این قرص معمولا با دوز پایین شروع میشود تا عوارض جانبی آن به حداقل برسد.
- در صورت فراموش کردن یک دوز، به محض یاداوری نوبت فراموش شده را مصرف کنید. البته اگر زمان مصرف دوز بعدی باشد، از مصرف نوبت فراموش شده خودداری کنید و بر طبق برنامه مشخص به مصرف دارو ادامه دهید.
- در صورتی که در مدت مصرف قرص کلیدینیوم C از داروهای ضد اسید معده استفاده میکنید، قرص را پیش از غذا و داروهای ضد اسید را بعد از غذا مصرف نمایید.
- از آنجایی که قرص کلی دینیوم سی اعتیادآور است، باید مطابق دستور پزشک مصرف شود. زیرا استفاده طولانی مدت از آن و یا مصرف دوزهای بالای قرص میتوانند سبب اعتیاد به این دارو شود.
- مصرف را بدون مشورت با پزشک قطع نکنید. قطع مصرف به صورت ناگهانی میتواند عوارض جانبی جدی مانند بی قراری، مشکلات خواب، تهوع و استفراغ، افزایش حساسیت به نور یا صدا، افزایش ضربان قلب، کاهش اشتها و درد شکم، گرفتگی عضلات و تغییرات خلقی ایجاد کند. بعد از مصرف طولانی پزشک به منظور جلوگیری از بروز این علائم اغلب به تدریج و با کاهش دوز دارو اقدام به قطع مصرف نمایید.
- بهترین زمان مصرف قرص کلیدینیوم سی پیش از وعده غذایی و یا قبل از خواب است.
- به این نکته نیز توجه داشته باشید که مصرف دراز مدت این دارو اثربخشی آن را کاهش میدهد.
- به هیچ عنوان بدون مشورت متخصص گوارش دوز مصرفی خود و یا تعداد دفعات مصرف دارو را افزایش ندهید. زیرا نه تنها بیماری شما سریعتر بهبود نخواهد یافت؛ بلکه ممکن است احتمال ایجاد اثرات جانبی سوء بالاتر رود.
کلیدینیوم سی برای رفلاکس
ابتدا بهتر است بدانید رفلاکس چیست؟ اگر دریچه مری وظیفه خود را به درستی انجام ندهد، یعنی به خوبی بسته نشود یا بی موقع باز شود، اسید و شیره معده به داخل مری بر میگردد. دیواره مری نیز در برابر اسید و شیره معده آسیب پذیر است. در نتیجه در شرایطی که دریچه مری کار خود را به درستی انجام ندهد؛ بازگشت اسید و شیره معده به داخل مری موجب آزردگی مری خواهد شد. به این فرایند بیماری رفلاکس معده به مری یا اصطلاحا رفلاکس گفته میشود.
حال کلیدینیوم سی یک داروی ضد اسپاسم و کند کننده حرکات دستگاه گوارش است که تاثیر مخربی بر روی رفلاکس معده ندارد. اما این نکته را حتما مد نظر داشته باشید که بسیاری از علائم گوارشی مانند رفلاکس یا علائم التهاب معده میتواند ریشه اضطرابی داشته باشد. از این رو اگر نشانهای از اضطراب در خود میبینید اقدام به درمان آن میتواند کمک شایانی به بهبود علائم گوارشی کند.
قرص کلیدینیوم سی برای لاغری
هرچند داروی کلیدینیوم سی برای بسیاری از افراد مفید و کارامد است، اما مصرف آن در بعضی موارد به طور کل نادرست است. به طور مثال برخی افراد بر این باورند با توجه به رفع مشکلات گوارشی توسط این قرص امکان لاغری نیز وجود دارد. این در صورتی است که تحقیقات علمی و معتبری وجود ندارد که اثبات کند این دارو میتواند موجب کاهش وزن شود. درست است که در برخی موارد افراد با خوردن قرص کلیدینیوم سی شاهد کاهش وزن خود بودهاند، اما از آن سو گزارشهایی مبنی بر افزایش وزن به دنبال مصرف این دارو نیز وجود دارد.
موارد منع مصرف داروی کلیدینیوم سی
افرادی که به بیماریهای انسدادی مجاری ادراری و بیماری انسدادی دستگاه گوارش مبتلا هستند در رابطه با این دارو منع مصرف دارند. همچنین چنانچه در سابقه خود حساسیت مفرط شناخته شده به آنتی کولینرژیکها و یا بنزودیازپینها دارید در مصرف قرص لیراکس احتیاط کنید. افراد با گلوکوم با زاویه باریک، کولیت اولسراتیو شدید، انسداد فلجی روده، آتونی روده یا مگاکولون سمی و میاستنیگراویس نیز قبل از مصرف باید با پزشک متخصص مشورت نمایند. چرا که در چنین شرایطی منع مصرف وجود دارد مگر با تشخیص پزشک.
عوارض قرص کلیدینیوم سی چیست؟
عوارض جانبی بخشی از هویت هر دارو است. اگر پزشکی مصرف دارویی را برای شما تجویز کرده است، حتما اثرات آن دارو بیش از عوارض جانبی است. درباره قرص لیبراکس هم چنین موردی صدق میکند. در ادامه به شایعترین عوارض جانبی کلیدینیوم سی اشاره نمودهایم که در صورت بروز هر یک از آنها حتما به پزشک خود اطلاع دهید.
- مشکل در صحبت کردن
- خستگی غیر معمول
- مشکل در ادرار کردن
- ضربان قلب سریع
- خشکی چشم
- خشکی دهان
- تغییرات خلقی
- خواب آلودگی
- کاهش تعریق
- حالت تهوع
- نفخ شکم
- سر گیجه
- تاری دید
- یبوست
- ضعف
تداخل دارویی کلیدینیوم سی
تداخل دارویی مسئله بسیار مهمی است که در مصرف هر مکمل یا دارویی (حتی مکملهای گیاهی) باید در نظر گرفته شود. داروی کلیدینیوم سی نیز با داروهای زیر تداخل دارد:
- مکملهای حاوی پتاسیم و سدیم
- داروهای ضد قارچ مانند آزول
- سایمتیدین و دی سولفیرام
- داروهای آنتی کولینرژیک
- داروهای ضد اسپاسم
- داروهای مخصوص بیماری پارکینسون
- آلپرولازم و لورازپام و زولپیدم
- داروهای شل کننده عضلات
- انواع آنتی هیستامینها
- فنوتیازین ها
- ایزوکاربوکسازید، لینزولید، متیلین بلو، موکلوبماید، فلنزین، پروکاربازین، رازگلیلینریال سلژیلین، ترانیل سیپرومین
کاهش اثرات دارو توسط کلیدینیوم سی | مهار کنندههای استیل کولین استراز، پروکاینتیک، ایتوپراید، لووسولپرید، نیتروگلیسرین، سکرتین |
کاهش اثرات قرص کلیدینیوم سی توسط داروها | مهار کنندههای استیل کولین استراز، القا کنندههای قوی و متوسط، دابرافنیب، دفراسیروکس، انزالوتامید، اردافتینیب، میتوتان، ساریلومب، سیلتوکسیمب، مشتقات تئوفیلین، یوهیمبین،توسیلیزومب |
افزایش اثرات داروها توسط کلیدینیوم C | الکل، داروهای آنتی کولینرژیک، آزلاستین، بلونانسرین، برکسانولون، بوپرنورفین، سیمتروپیوم، کلوزاپین، تضعیف کنندههای CNS، متادون، متوتری مپرازین، متی روسین، میرابگرون، آگونیستهای اوپیوئیدی، راموسترون، روفناسین، روپینیرول، روتیگوتین، مهارکنندههای اختصاصی باز جذب سروتونین، سدیم اکسیبات، تالیدومید، تیازید و دیورتیکهای شبه تیازید، تیوتروپیوم، زولپیدم، توپیرامات |
افزایش اثرات داروی کلیدینیوم سی توسط داروها | آکلیندینیوم، آلیزاپرید، آمانتادین، اپرپیتانت، فراوردههای حاوی سم بوتولینوم، بروموپرید، برومپریدول، کانابیدیول، ماری جوانا، کلرال بتائین، کلرمتیازول، دی سولفیرام؛ درونابینول، فوزیدیک اسید، هیدروکسی زین، منیزیم سولفات، ملاتونین، سیمپرویر، وکانابیدیول، تدوگلوتاید، اومکلیدینیوم، تری مپرازین، پرامپانل، پالبوسیکلیب، نابیلون |
سخن نهایی
با توجه کاربرد دارو کلیدینیوم سی در بهبود مشکلات گوارشی، این دارو توانسته مورد تایید پزشکان و متخصصان این زمینه قرار گیرد. حال شما میتوانید در صورت وجود هرگونه سوال یا ابهام جهت قرص کلیدینیوم سی به داروخانه آنلاین دارومارومراجعه کنید و با ارتباط گرفتن با کارشناسان داروماروچه از طریق تماس تلفنی یا ایمیل به سوالات خود پاسخ دهید.
سوالات متداول در مورد داروی کلیدینیوم سی
بهترین زمان مصرف کلیدینیوم سی چه وقت است؟
پزشکان بهترین زمان مصرف این قرص را نیم ساعت قبل از شام میدانند.
قرص کلیدینیوم سی برای لاغری خوب است؟
تاثیری روی کاهش وزن و لاغری ندارد.
آیا مصرف کلیدینیوم سی باعث خواب آلودگی میشود؟
بله خواب آلودگی یکی از عوارض این قرص میتواند باشد.
قرص کلیدینیوم سی برای رفلاکس معده خوب است؟
بله این دارو میتواند رفلاکس معده را بهبود بخشد.
مدت زمان مصرف قرص کلیدینیوم سی چه مدت است؟
مدت زمان مصرف متناسب با شرایط بیمار و شدت بیماری برای هر فرد متفاوت بوده و باید توسط پزشک تعیین شود.
عوارض کلیدینیوم سی چیست؟
خشکی چشم، خشکی دهان، خواب آلودگی ، گیجی و یبوست از مهمترین عوارض این دارو میتواند باشد.