بانک اطلاعات دارویی

داروی سیمبالتا (Cymbalta) یا دولوکستین (duloxetine) چیست؟!

داروی سیمبالتا (Cymbalta) یا دولوکستین (duloxetine) چیست؟!

دولکستین

 

داروی سیمبالتا یا دولوکستیم که تحت نام های تجاری  Duzela, Yentreve, Xeristar, Ariclaim به فروش می رسد، از جمله مهارکننده های بازجذب نوراپی نفرین و سروتونین (SNRI)  است.

این دارو برای درمان اختلالات شدید افسردگی، اختلال کلی اضطراب، پی (عصب) آسیبی وابسته به سطح بدن بویژه پی آسیبی که بر اثر بیماری دیابت ایجاد شده است و درد های آرتروز مورد استفاده قرار می گیرد.

دولوکستین همچنین برای درمان بیماران مبتلا به فیبرومیالژیا (fibromyalgia) تجویز می شود.

الی لیلی، مدیر مسئول شرکت دارویی تولید کننده داروی دولوکستین، دارو را برای انجام یک سری آزمایشات به سازمان غذا و دارو آمریکا ارسال کرد تا برای درمان  بیماری بی اختیاری ادراری ناشی از استرس زیاد مورد استفاده قرار گیرد اما نتیجه منفی بوده و استعمال دارو بدلیل  داشتن اثرات جانبی چون اقدام به خود کشی و سمی کردن کبد ممنوع شد.

از طرف دیگر، سازمان داروی اروپا داروی دولوکستین را مورد تایید قرار داد، زیرا در بسیاری از مواقع می تواند برای جلوگیری از جراحی های بی مورد به کار رود.

 

در طی آزمایشات بالینی، محققان دانشگاه پرستاری میشیگان دریافتند که داروی سیمبالتا موجب تسکین و کاهش درد های پی (عصب) آسیبی وابسته به سطح بدن بویژه پی آسیبی که بر اثر شیمی درمانی ایجاد شده است، در 59 درصد از بیماران میگردد.

 

محتوای صفحه (قابل کلیک)

  • 1 عملکرد و میزان تاثیرگذاری داروی سیمبالتا
  • 2 اثرات جانبی مرتبط با داروی سیمبالتا
  • 3 اطلاعات بیشتری درباره داروی سیمبالتا

عملکرد و میزان تاثیرگذاری داروی سیمبالتا

دانشمند به طور قطع از میزان و چگونگی عملکرد داروی دولوکستین اطلاعی ندارند. آنها بر این باورند که مصرف این دارو موجب ایجاد تغییراتی در واکنش های سروتونین و نوراپی نفرین می گردد.

 

 

سروتونیین یک فرارسان عصبي  (ماده اى كه موجب انتقال انگيزه ها و پيام ها در اعصاب مي شود) است که به طور طبیعی در بدن یافت می شود و نقش اساسی را در تنظیم خلق و خوی، عملکرد دستگاه گوارش، احساس درد و همچنین برخی دیگر از واکنش های فیزیکی ایفا می کند.

 

 

نوراپی نفرین که تحت عنوان نورآدرنالین نیز شناخته شده است، هم یک نوع هورمون و هم یک فرارسان عصبی ست که عمدتا در قسمتی از ساقه مغز به نام لوکوس سرولوس فعالیت می کند. نوراپی نفرین نقش مهمی را در واکنش های تکاملی ( سندروم گریز یا مقابله) ایفا می کند.

 

در واقع، اینها واکنش های عمومی بدن نسبت به شرایط استرس زا هستند. نوراپی نفرین همچنین پیام های عصبی ناشی از درد، تغییر خلق و خو، تحرکات بدن و تغییرات فشار خون را به مغز ارسال می کند.

 

 

دانشمندان بر این باورند که دولوکستین مانع بازجذب سروتونین و به میزان بیشتری از نوراپی نفرین در سیستم مرکزی اعصاب می شود. افسردگی تا حدود بسیار زیادی بدلیل افزایش سیتوکین های التهابی در سیستم مرکزی اعصاب ایجاد می گردد. دولوکستین به کاهش فعالیت سیتوکین های التهابی کمک می کند، در حالی که همزمان فعالیت ضد سیتوکین های التهابی را افزایش می دهد. با این وجود، هیچ مدرک علمی وجود ندارد تا این مورد را اثبات کند.

 

دولوکستین یک داروی به اصطلاح درد کش است که به کنترل و مهار درد های استخوانی، درد های موجود در فیبرومیالژیا و   درد های پی (عصب) آسیبی وابسته به سطح بدن بویژه پی آسیبی که بر اثر بیماری دیابت ایجاد شده است، کمک می کند.

دانشمندان معتقدند که این خاصیت درد بری بدلیل عنصر فعال سدیم یوم موجود در مجرای بازدارنده است.

 

 

 

[divider]

 

اثرات جانبی مرتبط با داروی سیمبالتا

 

  1. گیجی و سردرگمی
  2. خواب آلودگی
  3. بی خوابی
  4. دل به هم خوردگی

 

در اثر مصرف داروی سیمبالتا فرد بیمار ممکن است دچار سردرد های مزمن و نیز خشکی دهان شود. اگر چه این مورد، مشکل بسیاری از مهار کننده های باز جذب سروتونین است، داروی دولوکستین ممکن است سبب  بروز عوارض جانبی جنسی در خانمها و آقایان شود.

 

[divider]

 

 

اطلاعات بیشتری درباره داروی سیمبالتا

داروی سیمبالتا نباید همراه با بازدارنده های شیمیایی مونوآمین اکسیداز مانند: ترانیل سیپرومین، سلژیلین، فورازولیدون، راساژیلین، فنلزین، ایزوکربوکزید و ثیوریدازین مورد استفاده قرار گیرد.

داروی سیمبالتا ممکن است که با این داروها واکنش داده و اثرات جانبی جبران ناپذیری را به بار آورد.

 

گاهی اوقات در اثر مصرف داروی سیمبالتا، افکار وحشتناکی به خصوص اقدام به خودکشی، ذهن بیماران نوجوان و جوان را پر می کند. پس بهتر است که در ماه های اولیه مصرف دارو، بیماران تحت نظارت کامل پزشک متخصص باشند.

 

چنانچه هر یک از نشان های بیماری بروز پیدا کرده و یا عود کند، بیمار می بایست فورا به پزشک مراجعه کند. نشانه های بیماری افسردگی بسیار سریع  در بیمار پیشرفت می کنند، برای مثال فرد بی قرار می شود، قصد دارد که به خودش آسیب برساند و یا به خودکشی اقدام کند، فعالیت بسیار می کند، عصبی، خشن، زودرنج و هوسی می شود.

 

 

در دروه مصرف داروی سیمبالتا باید از نوشیدن نوشیدنی های الکلی خودداری شود.

 

 

قبل از مصرف داروی سیمبالتا، فرد بیمار باید تحت بازبینی کامل بدنی قرار گیرد تا ازعدم وجود بیماری هایی که در ذیل بدانها اشاره می شود، اطمینان حاصل گردد:

 

 

بیماری های کلیوی و کبدی، صرع یا حملات ناشی از صرع، آب آوردن چشم، سابقه تمایل به خودکشی، اختلال دو قطبی، اختلالات خونریزی و یا لخته شدن خون و درنهایت سابقه سوء مصرف مواد مخدر.

 

 

منبع :

medicalnewstoday 

 

 

0
0
votes
امتیاز دهی به این نوشته

بزرگترین گروه فوق تخصصی پزشکان مغز و اعصاب و متخصصین روانپزشکی در ایران

 

شاید دیگر کمتر کسی اطلاع نداشته باشد که در مجموعه بزرگ پزشکان داروباکس بهترین فوق تخصص های مغز و اعصاب و اعصاب و روان و برترین فارغ التحصیلان آمریکا،اسپانیا و آلمان حضور دارند و خدمات مغزواعصاب و روان که در این مجموعه ارائه می شود با کیفیت ترین در تمام ایران است!

کادر درمانی داروباکس از لحاظ تخصصی در حیطه های اعصاب، در تمام کشور بی نظیر است


شماره تماس های نوبت گیری سریع

مشاوره های تلفنی و ویزیت آنلاین ویدئویی نیز ارائه می شود.

واحد مغز و اعصاب و روان ☎ 22616377_021 ☎

واحد انجام تست خواب ☎ 02122639401 ☎

 واحد ویزیت متخصص اختلالات خواب ☎ 02122648627 ☎

واحد مشاوره و روانشناسی  ☎ 22636863_021 ☎

 واحد مغز و اعصاب و روان غرب تهران (آزادی) ☎ 02166158469 ☎


درمان بی خوابی بدون دارو

 

اگر بی خوابی دارید، علاوه بر خدمات حضوری در کلینیک، میتوانید با تهیه دوره جامع درمان بیخوابی که توسط دکتر مصطفی امیری فلوشیپ اختلالات خواب تهیه شده است، بی خوابی تان را بدون دارو و در منزل درمان کنید.

درمان بی خوابی بدون دارو با ۱۱۳ روش علمی و خانگی (برای شروع، اینجا کلیک کنید)

 


درمان افسردگی

اگر دچار افسردگی هستید یا میخواهید احساس شادی و لذت را در زندگی تان تقویت کنید، میتوانید بصورت حضوری توسط متخصصین روانپزشکی یا روانشناسان مجموعه داروباکس ویزیت شوید و علاوه بر خدمات حضوری، میتوانید با تهیه دوره آنلاین درمان افسردگی در خانه که توسط مجموعه پزشکان داروباکس تهیه شده است، افسردگی تان را در منزل و بدون دارو درمان کنید (برای دیدن ویدئو معرفی دوره، کلیک کنید)

درمان افسردگی در منزل بدون دارو (برای شروع، اینجا کلیک کنید)


درمان اضطراب در منزل بدون دارو

عضویت
Notify of

guest


35 نظرات
Inline Feedbacks
View all comments
احمد

سلام. مصرف همزمان دولوکستین الانزاپین و لورازپام تداخل ایجاد میکند

مرکز تحقیقات مغزواعصاب و روان

بله
باید زیر نظر پزشک باشد

احمد

سلام ميخواستم بدونم که مصرف همزمان دولوکستین الانزاپین و لورازپام تداخل ایجاد میکنند?

محمد رضا قزوینی

با سلام .
من با وجود داشتن بیماری میگرن یک دوره دچار افسردگی و اضطراب شدم که پزشک مصرف دولوکستین همراه با گاباپنتین رو تجویز کرد . بعد از حدود دوهفته مصرف دارو ها احساس بهبودی در افسردگی کردم ولی احساس کردم حمله های میگرن و سردرد هم بیشتر شده . آیا میتواند علت آن دولوکستین باشد ؟ اگر جواب مثبت است چه داروریی میتوانم جایگزین کنم ؟
با تشکر

ایرج ترکمن

باعرض سلام وخسته نباشی خدمت شما من کپسول دلوکسیتین رو مصرف میکنم خوبه خوب میشم ولی ادرار م راحت نمییاد کپسول را بخورم یا نخورم ؟

مهدی

سلام پزشک من برای اضطراب افسردگی من دولکستین تجویز کرده با گذشت یک سه روز از مصرف روزانه 20 میلی احساس بهبودی و نشاط دارم اما از روز اول مصرف تهوع خیلی کم و احساس بی حالی و خواب آلودگی را تا امروز دارم
آیا با گذشت چند روز دیگه به عوارض این دارو مقاوم خواهم شد یا این عوارض همیشه هستن؟

مدیر ارشد دپارتمان تحقیقات توجه و تمرکز

اگر بعد از گذشت ده روز، هنوز علایم وجود داشتند، موضوع را پزشکتان درمیان بگذارید.

نگار

سلام
من زیر نظر دکتر مصرف دولوکستین رو قطع کردم ولی الان بعد از گذشت 4 روز خیلی حالم بده
سرگیجه حالت تهوع دارم خیلی عصبی و مدام گریه میکنم
باید چکار کنم چقدر طول میکشه که حالم خب بشه
خواهش میکنم کمکم کنید

امیر

برای درمان دو قطبی دکتر به من دولوکسیتین به همراه ریسپریدون و آسنترا داده
اما اینجا نوشته که برای دو قطبی خوب نیست
جریان چیه؟

مهدی

سلام
برای من فلوکستین 20 صبح حدود ساعت 9 ، سیمبالتا ساعت 16 و در نهایت زولپیدم 10 برای خواب تجویز شده.

ایا این داروها تداخل و یا مشکلی با این زمان مصرف ندارند؟

با تشکر فراوان

مدیر ارشد دپارتمان تحقیقات توجه و تمرکز

فلوكستين و سيمبالتا ، اثر يكديگر را تقويت مى كنند . اگر سيمبالتا با دوز بالا مصرف مى شود بهتر است در مصرف همزمان هر دو دارو احتياط كرد . دکتر بنی هاشمی

حسینی

سلام دختری هستم۲۹ساله ک از ۲۳سالگی دچاره دردهایی در معده و سپس در روده و اندام تناسلی شکم وکمرخود شدم بعد از کلی ارمایشات وسالم بودن همه ازمایشات دکترا ارجاعم دادن ب متخصص اعصاب و روان بعد از حدود ۴سال خوردن انواع قرص های اعصاب هیچ گونه بهبودی در وضعیت من صورت نگرفته است و اخرین داروهایی ک برام تجویز کردندلوکسنین ۳۰ . پرگابالین. . امپول وقرص نرومازین۱۰۰. Catbamazepin۴۰۰ هست لطفا منو راهنمایی کنید ک بعد از خوردن این داروها و جواب نگرفتن از این داروها چیکار باید بکنم درمانمو همچنان ادامه بدم

مدیر ارشد دپارتمان تحقیقات توجه و تمرکز

علاوه بر درمان دارويى ، مى توانيد از روشهاى رواندرمانى هم استفاده كنيد . مراجعه به روانپزشك و ادامه ى درمان دارويى ، و انجام رواندرمانى طبق صلاحديد ايشان را پيشنهاد مى كنم . دکتر بنی هاشمی

شاهرخ

با سلام

پزشک اعصابی که خدمتشون رسیدم فلوکستین 20 برای ساعات ابتدایی صبح ، سیمبالتا برای ساعت 16 و زولپیدم برای زمان خواب.
از نظر شما اساتید ممکنه تداخل دارویی و یا هر مشکل دیگه ای به وجود بیاد؟؟

تشکر از زحمات شما
(بنده قبلا هم مزاحم شدم )

مرکز تحقیقات مغزواعصاب و روان

نه تحت نظر پزشک ادامه یابد مشکلی نیست

شاهین

ببخشید من دو پرسش دارم:
1- اوایل بر روی دولوکستین تولیدی کارخانه های داخل ایران کپسول آهسته رهش نوشته می شد ولی الان آنتی کتدمی نویسند با توجه به اینکه نیمه عمر دولوکستین 12 ساعت است آیا این دو از نظر نیمه عمر یکی هستند و آیا از کپسول آنتی کتد نباید دو عدد در روز مصرف کرد؟
2 – آیا مقایسه علمی بر وی تاثیر گزاری ونلافاکسین و دولوکستین در افسردگی انجام شده است؟
با تشکر

مرکز تحقیقات مغزواعصاب و روان

میزان مصرف و نوع مصرف کاملا به نظر پزشک شما بستگی دارد و میزان ثابتی برای همه افراد نیست.
بله مطالعات زیادی انجام شده و استفاده از این دو نوع دارو موارد مصرف متفاوتی دارند.

شبنم

با سلام خانمی 35 ساله هستم مدت دو سال و نبم داروی سیمبالتا مصرف کردم برای وردهای عصبی که داشتم و نحت نطر پرشک دارو رو به اهستگی قطع کردم ولی الان بعد از سه ماه که از قطع ارو مبگذرد دردهایی که داشتم برگشته حتی بدتر از قبل هستش و این دردها به داروهای مسکن هم جواب نمیدهد چیکار باید انجام بدم.

مدیر ارشد دپارتمان تحقیقات توجه و تمرکز

سلام. احتمالا با تشخیص فیبرومیالژی به شما دارو دادن. در کنار دارو درمانی نیاز به cbt و شناخت درمانی هم وجود دارد. دکتر وهابی

Keyvan

با سلام و عرض تشکر بابت اطلاعات بسیار مفیدتون
بنده با مشکل افسردگی و استرس به پزشک مراجعه کردم، ایشون تویز همزمان سیمبالتا، پرفنازین و پروپرانولول داشتن، می خواستم بدونم مصرف همزمان این داروها تداخلی با هم ندارند؟

با تشکر فراوان

مرکز تحقیقات مغزواعصاب و روان

تحت نظر پزشک مشکلی نیست

مجیدحدادی

سلام آیا مصرف دولوکستین در بیماران دیابتی سبب تکرر ادرارمیشود.

دکتر ندا فرزانه روانپزشک و رواندرمانگر

با سلام و احترام
دادوی دولوکستین دارویی مفید میتواند در بیماران دیابتی برای درمان اختلالات نوروپاتی ناشی از دیابت باشد.البته تکرر ادرار در بیماران دیابتی علل مختلفی دارد که منشا جسمی و یا روانشناختی دارند.جسنی مثل کنترل نبودن قند خون ناشتا و یا بعد غذا و روانشناختی مثل استرس و اضطراب.توصیه میکنم که به مقاله ای که در مورد دولکستین در سایت نوشته شده مراجعه نمایید.در صورت نیاز به بررسی از لحاظ اختلالات روان -تنی که مخلوطی از این موارد است، میتوانید به خانم دکتر فرزانه در کلینیک آزادی یا شریعتی مراجعه نمایید.

كاوه

با عرض سلام و خسته نباشيد ، من سيأتيك شديد دارم و دكتر من قرص Duloxetine تجويز كرده ميخواستم ببينم آيا اين قرص براي اين بيماري هيچ سود بخش است يا نه ؟

مدیر ارشد دپارتمان تحقیقات توجه و تمرکز

سلام. اگر منشأ درد شما مشکلات ستون فقرات باشد، مصرف این دارو تاثیر چندانی نخواهد داشت. هرچند در صورت عدم بروز عوارض می توانید آن را امتحان کنید. دکتر بابک باباخانی

سارا

سلام روز بخیر سوال خیلی مهمی دارم. چندین ساله دچار آلودینیای پیش رونده هستم. بعضی پزشکان احتمال crps دادن. بعضی دیگه احتمال تحریک سمپاتیک. سوال مهمم اینه ممکنه crps علائم ظاهری در فرد نداشته باشه؟ من هیچ علائم ظاهری ندارم.

مرکز تحقیقات مغزواعصاب و روان

بله ممکن است

فائزه

با سلام من فاطمم از اومیه به مدت 4ماه از دادوی دلوکسیتین مصرف کردم الان سه ماه قطع کردم ولی لرزش و پرش در یک دست دارم میخواستم بدونم که میتونه از عوارض اون دارو باشه؟
باتشکر

مرکز تحقیقات مغزواعصاب و روان

ممکن است ولی بعید است

به ویزیت مجازی مراجعه نمایید

http://sabzosalem.com/%D9%88%DB%8C%D8%B2%DB%8C%D8%AA-%D9%85%D8%AC%D8%A7%D8%B2%DB%8C

امبر

سلام بنده سیمبالتا مصرف میکنم ولی این دارو خیلی گرونه و ماهی 300 هزار تومن در ماه برای بنده هزینه داره. دارو های مشابه چی هستن با قیمت پایین تر

دپارتمان ارجاع تخصصی و سوالات

سلام دوست عزیز
جهت نظر قطعی در این خصوص نیاز به معاینه و ارزیابی شما می باشد. بدون بررسی شما نمی توانیم در خصوص تغییر داروی مصرفی تجویزی ارائه دهیم.
توصیه می شود در این رمینه با پزشک معالج خود مشورت نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *