تفاوت های بین مکمل و دارو در چیست ؟

تفاوت های بین مکمل و دارو در چیست ؟
مکمل با دارو چه فرقی دارد؟
زمان خواندن تقریبی مقاله : 9 دقیقه

تفاوت های بین مکمل و دارو در چیست؟-مجله داروخانه آنلاین دارومارو
تفاوت مکمل و دارو در این است که دارو جهت تشخیص، پیشگیری و درمان بیماری تجویز میشود اما مکمل همچنین کارکردی را ندارد. انواع مکملهای دارویی، غذایی و رژیمی در جهت تکمیل فرایند درمان بیماری، رژیم غذایی و عملکرد ورزشی مورد نظر در کنار درمان اصلی و غذای اصلی مصرف میشوند. انواع مکملها تحت الزامات سختگیرانه در جهت ایمنی قرار نمیگیرند اما داروها حتما بعد از آزمایشها و کارآزماییها از مراجع جهانی و داخلی بهداشت و درمان روانه بازار خواهند شد. FDA که مرجع رسمی جهانی قانونگذاری در مورد انواع داروها است؛ تنها زمانی اجازه تولید و مصرف دارویی را میدهد که آن دارو مورد تایید این سازمان برسد اما در مورد انواع مکملهای این سازمان خیلی ورود نمیکند مگر آنکه آن مکمل خاص سبب ایجاد خطر در سلامتی افراد شود. همچنین اثرات جانبی مصرف دارو باید بر روی بسته بندی آن درج شود اما در مورد مکملها اینگونه نیست.
تفاوت مکمل و دارو
در ادامه تفاوت مکمل و دارو را بررسی میکنیم.
چگونگی نظارت روی داروها
ابتدا ببینیم داروها چگونه نظارت میشوند ؟
بررسی توسط FDA
سازمان غذا و داروی ایالات متحده (FDA) فرآیند ارزیابی جامعی را برای داروها انجام میدهد و همه چیز از جمله بسته بندی، طراحی آزمایشات بالینی و شرایط تولید را ارزیابی میکند. در ایران نیز همه داروها باید تائیدیه وزارت بهداشت را داشته باشند تا در داروخانهها قابل عرضه باشند.
دارای برچسب مواد سازنده قابل اعتماد
داروها باید همه مواد تشکیل دهنده را روی برچسب بسته بندی ذکر کنند و این مواد از طریق تجزیه و تحلیل کنترل کیفیت توسط FDA تأیید میشوند.
ثابت شده و ایمن قبل از فروش
برای کمک به محافظت از سلامت مصرف کنندگان، داروها مشمول مقررات سختگیرانه قبل از ورود به بازار هستند، به این معنی که آنها قبل از رسیدن به دست مصرف کنندگان، از یک فرآیند ارزیابی ایمنی و اثربخشی دقیق عبور میکنند.
امکان جستجو توسط فرد
مرجع آنلاین جهانی دارو (Global DRO) به شما این امکان را میدهد وضعیت ممنوعه بودن برندها و مارکهای دارو و مواد دارویی خاص را جستجو کنید.
مکمل ها
در مورد مکملها چه شرایطی وجود دارد.
بدون بررسی توسط FDA
مکملها قبل از اینکه در دسترس مصرف کنندگان قرار گیرند، تحت هیچ فرآیند ارزیابی یا آزمایشی توسط FDA قرار نمیگیرند. در واقع، اکثر شرکتهای ساخت مکمل هرگز توسط FDA بازرسی نمیشوند تا از بهترین شیوههای تولید اطمینان حاصل کنند. البته در مورد مکملهایی که در ایران به فروش میرسند باید گفت که همه آنها تائیدیه سازمان غذا و دارو را داشته و کد اصالت دارند. بنابراین اصل بودن آنها را به راحتی میتوان بررسی کرد.
آزمایش ایمنی مکمل های غذایی و بدنسازی قبل از فروش
در ایران مکمل قبل از فروش و عرضه در داروخانهها مورد بررسی و آزمایش قرار میگیرند تا عارضه جانبی نداشته باشد. اما مسلما سختگیریها در مورد داروها بیشتر است و داروها طی چند مرحله در گروههای مختلف مورد بررسی قرار میگیرند تا عارضه جانبی نداشته باشند و از ایمنی آنها اطمینان حاصل شود. برای خرید مکمل های غذایی میتوانید به سایت داروخانه آنلاین دارومارومراجعه نمایید.
انواع داروها کدامند ؟
اکثر داروها در انواع یا اشکال مختلف وجود دارند. اما توجه داشته باشید که برخی از داروها (به ویژه داروهای نادر یا غیر معمول) فقط در یک نوع وجود دارند. همچنین، برخی ممکن است در یک نوع موثرتر از نوع دیگر باشند.
داروها اغلب در انواع و اشکال زیر وجود دارند:
مایع
قسمت فعال دارو با مایع ترکیب میشود تا مصرف آن آسانتر شده یا بهتر جذب شود. مایع را میتوان «مخلوط»، «محلول» یا «شربت» نیز نامید. بسیاری از مایعات رایج در حال حاضر بدون هیچ رنگ یا با شکر افزوده در دسترس هستند.
قرص
ماده فعال با ماده دیگری ترکیب شده و به شکل جامد گرد یا بیضی فشرده میشود. قرص انواع مختلفی دارد. قرصهای محلول یا جوشان را میتوان با خیال راحت در آب حل کرد.
کپسول
قسمت فعال دارو در داخل یک پوسته پلاستیکی قرار دارد که به آرامی در معده حل میشود. میتوانید چند کپسول را جدا کرده و محتویات آن را با غذای مورد علاقه فرزندتان مخلوط کنید. برخی دیگر باید به طور کامل بلعیده شوند، بنابراین دارو تا زمانی که اسید معده پوسته کپسول را تجزیه نکند، جذب نمیشود.
انواع دیگر دارو
قرص دوفاستون چیست؟
قرص تادالافیل چیست؟
دگزامتازون چیست؟ عوارض وحشتناک دگزامتازون که میتوانند منجر…
قرص ایندومتاسین برای چیست؟
انواع دیگر دارو عبارتند از:
داروهای موضعی
اینها کِرِمها، لوسیونها یا پمادهایی هستند که مستقیماً روی پوست مالیده میشوند. بسته به نوع دارو در تیوپ پلاستیکی، بطری یا شیشه عرضه میشوند. قسمت فعال دارو با ماده دیگری مخلوط شده و به راحتی روی پوست مالیده میشود.
شیاف
قسمت فعال دارو با ماده دیگری ترکیب شده و به شکل گلوله در میآید تا بتوان آن را در قسمت پایین قرار داد. شیافها را نباید قورت داد.
قطره
اینها اغلب در جایی استفاده میشوند که بخش فعال دارو در صورتی که مستقیماً به ناحیه آسیب دیده برسد، بهترین عملکرد را داشته باشد. آنها معمولا برای چشم، گوش یا بینی استفاده میشوند.
داروهای استنشاقی
قسمت فعال دارو تحت فشار مستقیماً وارد ریهها میشود. کودکان خردسال ممکن است برای مصرف صحیح دارو نیاز به استفاده از دستگاه «اسپیسر» داشته باشند. استفاده از استنشاقیها در ابتدا ممکن است دشوار باشد، بنابراین داروساز شما نحوه استفاده از آنها را به شما نشان میدهد.
داروهای تزریقی
انواع مختلفی از تزریق وجود دارد، از نظر نحوه و مکان تزریق. تزریق زیر جلدی یا SC درست زیر سطح پوست انجام میشود. عضلانی یا IM به عضله انجام میشود. تزریق داخل نخاعی در مایع اطراف نخاع انجام میشود. تزریق داخل وریدی یا IV در ورید انجام میشود. برخی از تزریقات را میتوان در خانه انجام داد، اما بیشتر آنها تحت عمل جراحی توسط پزشک یا در بیمارستان انجام میشوند.
ایمپلنت یا چسب
این داروها از طریق پوست جذب میشوند، مانند چسبهای نیکوتین برای کمک به ترک سیگار یا کاشتهای ضد بارداری.
قرص هایی که نمی بلعید (معروف به قرص یا مایعات باکال یا زیرزبانی)
اینها شبیه قرصها یا مایعات معمولی هستند، اما شما آنها را نمیبلعید. داروهای باکال در گونه نگه داشته میشوند تا پوشش دهان ماده فعال را جذب کند و زیر زبانی به همین ترتیب عمل میکنند اما در زیر زبان قرار میگیرند، همچنین باکال و زیرزبانی فقط در شرایط بسیار خاص تجویز میشوند.
انواع مکمل ها کدامند ؟
انواع مکملها عبارتند از:
ویتامین ها و مواد معدنی
محبوب ترین انواع ویتامینها و مواد معدنی مصرفی شامل مولتی ویتامین، ویتامین D، کلسیم، ویتامین C و ویتامین B و B کمپلکس است.
مکمل های تخصصی
بزرگترین دسته از مکمل های تخصصی اسیدهای چرب امگا ۳ است که شامل مکمل های محبوب روغن ماهی میشود. این مکملها به طور کلی برای کاهش فشار خون و درمان آرتریت روماتوئید و مزایای دیگر استفاده میشوند. مکملهایی مانند فیبر، پروبیوتیکها، گلوکزامین/کروندرویتین و CoQ10 شامل دسته مکملهای تخصصی میشوند.
گیاهان دارویی
از بین مکملهای گیاهی بیشتر افراد به طور منظم چای سبز مینوشند. سایر مکملهای گیاهی و گیاهان دارویی عبارتند از سیر، زغال اخته، اکیناسه و جینسینگ.
تغذیه ورزشی و مدیریت وزن
از جمله این دسته بندی مکملهای بدنسازی میتوان به کراتین، مکملهای پروتئینی، مکملهای کاهش و افزایش وزن، بتاآلانین، آمینواسیدهای شاخهدار، مکمل اچ ام بی، اسید لینولئیک مزدوج، تقویت کنندههای تستوسترون، گلوتامین و ال کارنیتین اشاره کرد.
برای خرید مکمل بدنسازی میتوانید به سایت داروخانه آنلاین دارومارومراجعه نمایید تا مکمل اصل بخرید.
کلام آخر
در این مقاله سعی شد که تفاوت مکمل و دارو بررسی شود. گفتیم که مهمترین تفاوت بین مکمل و دارو این است که دارو جهت تشخیص، پیشگیری و درمان بیماری مصرف میشود اما در مورد مکمل اینگونه نیست. هدف از مکمل یک درمان کمکی یا تغذیه کمکی و نه اصلی است. داروها اشکال مختلف دارند از جمله قرص، کپسول، شربت و … . مکملها هم انواع مختلفی دارند از جمله ویتامینها و مواد معدنی، مکملهای تخصصی، گیاهان دارویی و تغذیه ورزشی و مدیریت وزن.
usada
gosh