ترامادول چیست؟

ترامادول چیست؟
زمان خواندن تقریبی مقاله : 3 دقیقه

ترامادول چیست؟
ترامادول ابتدا در سال ۱۹۶۲ توسط متخصصین شیمی دان آلمانی به عنوان یک کمپلکس ساخته شد و در سال ۱۹۷۷ پس از دریافت حق ثبت روانه بازار شد. این دارو بعنوان یک مسکن قوی که در حدود ۱۰ درصد دارای مورفین است، برای کمک به تسکین درد متوسط تا شدید مورد مصرف قرار می گیرد. ترامادول مانع از جذب مجدد مولکول های فرستنده نوآدرنالین و سروتونین می شود و دارای خواص ضد افسردگی و ضد اضطراب می باشد. بر روی مغز تاثیر گذاشته و باعث می شه تا احساس بدن شما نسبت به درد و رنج تغییر کنه. در بدن ترامادول به مولکول های مختلف متابولیزه می شود که مهم ترین اونها O-desmethyltramadol می باشد. ترامادول توسط متابولیسم بدن به مواد دارویی فعال تبدیل شده و واقعا یک نوع مواد مخدر است.
نحوه استفاده از ترامادول
قبل از شروع مصرف حتما راهنمایی موجود در پشت جلد را بخوانید و یا با داروساز و پزشک خود صحبت کنید. مصرف دارو طبق تجویز پزشک معمولا هر ۴ تا ۶ ساعت یکبار توصیه می شود. این دارو را هم قبل از غذا و هم در حین غذا می توان استفاده کرد. اگر دچار حالت تهوع می شوید بهتره همراه با غذا مصرف کنید.
دوز دارو بر اساس وضعیت پزشکی شما و پاسخ به درمان تنظیم می شود. به منظور جلوگیری از عوارض جانبی دارو، پزشک دوز دارو را از کم شروع کرده و به طور تدریجی افزایش می دهد. که حداکثر دوز مصرفی ۴۰۰ میلی گرم می باشد، اما اگر شما بیش از ۷۵ سال سن داشته باشید حداکثر دوز دارو، ۳۰۰ میلی گرم می باشد. دقت داشته باشید ترامادول را بیش از مقدار تجویز شده مصرف نکنید و همینطور بیش از مدت زمان مقرر مصرف نکنید.
عملکرد داروی ترامادول
در حات کلی داروهای ضد درد زمانی بهتر کار می کنند که در مراحل ابتدایی بروز درد مصرف شوند، در غیر اینصورت دارای اثردهی کمتری خواهند بود. در صورت داشتن دردهای دائمی و همیشگی مثل آرتریت پزشک برای شما یه سری داروهای ضد افسردگی تجویز می کنه و ترامادول را برای مواقعی که دچار درد ناگهانی شدید می شود، توصیه می کند. از دیگر داروهای ضد درد می توان ایبوپروفن و استامینفون را نام برد که ممکن است در این امراض تجویز شوند.
در صورت مصرف ترامادول به طور منظم و در مدت زمان طولانی، هرگز نباید به طور ناگهانی این دارو را قطع کنید زیرا با علائمی از قبیل بیقراری، آبریزش چشمی و بینی، حالت تهوع، تعریق و دردهای عضلانی همراه خواهید شد. برای قطع دارو از یک برنامه منظم و تدریجی که پزشک ارائه می کند، پیروی نمایید.
زمانیکه دارو برای مدت طولانی مصرف می شود ممکنه بعد از مدتی به خوبی کار نکنه و از میزان اثر بخشی اون کاسته بشه. در عین حال که این دارو به بسیاری از افراد کمک می کنه برای برخی ها هم ممکنه اعتیاد آور باشه خصوصا افرادی که به صورت افراطی الکل و یا سایر مواد مخدر را مصرف می کنن.
بیشترین دلایل سوء مصرف به ترامادول:
- افرادی که کارهای سخت دارند برای رفع خستگی و سرحال شدن
- معتادانی که برای ترک مواد اقدام به مصرف ترامادول می کنن
- برای رفع عارضه زودانزالی
مجله دارومارو
یکی از منابع معتبر که مقاله فوق از مفهوم آن اقتباس گرفته شده، webmd می باشد.