تترابنازین سداتیو – هیپوتیک

تترابنازین سداتیو – هیپوتیک
زمان خواندن تقریبی مقاله : 3 دقیقه

تترابنازین سداتیو – هیپوتیک
نام فارسی: تترابنازین
نام انگلیسی: Tetrabenazine
رده درمانی: سداتیو – هیپوتیک
اشکال دارویی: قرص
مکانیسم اثر:
داروی تترابنازین اثرات ضد حرکتی خود را از طریق مهار VMAT انجام می دهد. این دارو با مهار آزادســازی محتویات وزیکول های مونوآمینی به داخل فضای ســیناپس های عصبی از فعالیــت آنها جلوگیری می کند و علاوه بر آن رسپتورهای پس سیناپسی دوپامینی را نیــز بلاک میکند و یک Centeral Monoamine Depleting agent محسوب میشود.
میزان و نحوه مصرف دارو:
برای بزرگسالان میزان دوز اولیه از ۱۲.۵ میلی گرم دو تا سه مرتبه در طی روز تجویز می شود. میزان تجویز شده این دارو می تونه هر ۳ تا ۵ روز یکبار به میزان ۱۲.۵ میلی گرم نیز افزایش یابد و حداکثر به ۲۵ میلی گرم و ۳ مرتبه در روز برسد. حداکثر دوز تجویز شده برای این دارو میزان ۷۵ میلی گرم است، اما برخی از منابع تا ۲۰۰ میلی گرم را مجاز دانسته اند.
توضیحات دارو:
داروی تترابنازین به منظور درمان بیماری های هایپرکینتیک مانند انواع کره ها، هانتینگتون، کره بارداری، کره ناشی از لوپوس، کریه سیندهام که به دنبال روماتیسم رخ می ده، کره ناشی از کهولت سن، سندروم توره و برخی از انواع تیک ها و تاردیو دیسکینزی ها مورد مصرف قرار می گیرد. جذب دارو پس از مصرف خوراکی ۷۵ درصد است و اتصال پروتئینی آن ۸۲ تا ۸۵ درصد است و سریعا در مغز نیز منتشر می شود. نیمه عمر دارو ۵ تا ۷ ساعت است و ۷۵ درصد از راه ادرار و درصد کمی از راه مدفوع می باشد و عمدتا به صورت متابولیز صورت می گیره. ضمنا دارو به سرعت و به میزان گسترده ای در کبد از طریق آنزیم کربونیل ردوکتاز به متابولیت های فعال متابولیزه می شود.
عوارض جانبی و هشدارها:
- خواب آلودگی، افسردگی، اختلال عملکرد اکستراپیرامیدال
- اختلالات گوارشی و کاهش فشار خون
هشدارها:
- در صورت وجود افسردگی مصرف این دارو باید متوقف شود.
- عوارض مصرف آن در دوران بارداری و شیردهی هنوز مشخص نیست، بنابراین به پزشک خود اطلاع دهید.
هشدار !!!
همراهان گرامی دارومارو، مصرف و تعیین دوز دارو به عهده پزشک معالج شما می باشد و مجله پزشکی داروماروهیچگونه مسئولیتی در خصوص مصرف خود سرانه داروها ندارد.
لطفا قبل از مصرف هرگونه دارو به صورت خود سرانه با پزشک معالج خود مشورت نمایید.