بانک اطلاعات دارویی

ایزوترتینوین درمان کننده آکنه

ایزوترتینوین درمان کننده آکنه


زمان خواندن تقریبی مقاله : 3 دقیقه

ایزوترتینوین درمان کننده آکنه

نام فارسی: ایزوترتینوین

نام انگلیسی: Isotretinoin

اشکال دارویی: کپسول

مکانیسم اثر:

ایزوترتینوین از طریق مکانیسم های متعددی مانند کاهش ترشح چربی پوست، کاهش باکتری پوست و کاهش شاخی شدن پوست روی بهبود آکنه تاثیر دارد.

میزان و نحوه مصرف دارو:

میزان مصرف دارو بستگی به نظر پزشک معالج شما دارد. مصرف روزانه دارو ۰.۵ تا ۱ میلی گرم برای هر کیلوگرم وزن بدن می باشد که بسته به شدت بیماری تعیین می گرددد. به عنوان مثال یک فرد ۸۰ کیلوگرمی با شدت آکنه متوسط روزانه باید دو کپسول ۲۰ میلی گرمی مصرف کند.

کپسول‌ها باید بلافاصله بعد از غذا میل شود. در صورت فراموش کردن یک وعده، اگر وعده بعد نزدیکتر بود از وعده بعدی آغاز کنید و هیچگاه دو کپسول را با فاصله زمانی کوتاه نخورید.

توضیحات دارو:

معمولا این دارو در آکنه های نوع شدید (جوش های چرکی و بزرگ) و در مواردی که داروهای معمول آکنه (مانند بنزوییل پروکساید) مؤثر واقع نشدند به عنوان آخرین درمان استفاده می شود.

این دارو همچنین در برخی بیماری های پوستی دیگر شامل هیدرآدنیت چرکی و روزاسه نیز استفاده می شود. تقریبا ۹۰% بیماران طی ۶  الی ۱۲ ماه پس از درمان بهبود شگرفی در آکنه خواهند داشت و تنها در ۵% موارد ممکن است که نیاز به دوره درمانی مجدد باشد.

در طی هفته های اول پس از درمان  ممکن است آکنه تشدید شود که طبیعی می باشد و خودبه خود طی یک تا دو ماه بهبود میابد.

عوارض جانبی و هشدارها:

به طور کلی بر خلاف تصور عموم اغلب عوارض روآکوتان خفیف هستند و یه تدریج با مصرف دارو طی دوره درمان کاهش می یابند و بدن به آنها عادت می کند.همچنین تمامی این عوارض پس از قطع دارو بهبود میابند و گذرا هستند.

خشکی لب شایع ترین عارضه روآکوتان می باشد و اغلب با استفاده از بوم لب بهبود میابد. همچنین خشکی پوست، چشم و گلو نیز شایع هستند که با استفاده از لوسیون ها و اشک مصنوعی بهبود می یابند. در موارد خشکی پوست صورت باید از آبرسان های بدون چربی استفاده نمود. خون ریزی از بینی نیز ممکن است رخ دهد که با استفاده از پماد های ساده چشمی جهت چرب کردن مخاط بینی بهبود میابند.

در دوران مصرف این دارو بهتر است از لنزهای چشمی استفاده نشود. همچنین در طی مصرف ایزوترتینویین لازم است از ضد آفتاب های مناسب فاقد چربی استفاده نمایید.

!!! هشدار !!!
همراهان گرامی دارومارو، مصرف و تعیین دوز دارو به عهده پزشک معالج شما می باشد و مجله پزشکی داروماروهیچگونه مسئولیتی در خصوص مصرف خود سرانه داروها ندارد.
لطفا قبل از مصرف هرگونه دارو به صورت خود سرانه با پزشک معالج خود مشورت نمایید.

مجله دارومارو

لطفا به این مقاله امتیاز بدهید
[مجموع: ۰ میانگین: ۰]

ارسال یک پاسخ

لغو پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.


ممکن است شما دوست داشته باشید

بیشتر از نویسنده

پست های مرتبط

فیتوکلد ضد سرماخوردگی

فیتوکلد ضد سرماخوردگی

قرص سیتریزین برای چیست؟ نحوه مصرف و عوارض آن

قرص سیتریزین برای چیست؟ نحوه مصرف و عوارض آن

فلوتامید داروهای آنتی نئوپلاستیک

فلوتامید داروهای آنتی نئوپلاستیک

ریسپریدون

ریسپریدون

کوآموکسی‌کلاو

کوآموکسی‌کلاو

ریباویرین داروهای ضد عفونت

ریباویرین داروهای ضد عفونت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *