بانک اطلاعات دارویی

ام اس و ۵ چیز که با افزایش خطر مربوط به این بیماری در ارتباط هستند

ام اس (یا بیماری مولتیپل اسکلروزیس) یک بیماری است که  در آن سیستم ایمنی بدن، غلاف میلین ( را که غلافی است که در اطراف سلول های عصبی می پیچد) را مورد تهاجم قرار می دهد. مولتیپل اسکلروزیس در زنان شایع تر از مردان است، و می تواند در هر سنی بروز پیدا کند، با وجود این  معمولا این بیماری در سنین بین ۲۰ و ۵۰  سالگی رخ می دهد. نشانه های ابتلای به بیماری مولتیپل اسکلروزیس  می تواند به طور گسترده ای، متفاوت باشد، بستگی به اعصاب  دارد که تحت تاثیر قرار گرفته است. برخی از علائم شایع این بیماری شامل  خستگی شدید، بی حسی و سوزن سوزن شدن، مشکلات بینایی، و ضعف و یا مشکل در تعادل داشتن است. حتی کارشناسان در مورد مولتیپل اسکلروزیس  (Multiple sclerosis)  گیج شده اند که چرا  بیماری های خود ایمنی بر روی  زنان  دو تا سه برابر بیشتر از مردان، تاثیر می گذارد. برای اضافه کردن به این سردرگمی، هیچ آزمون تشخیصی برای این بیماری وجود ندارد، و یک بیمار می تواند علائم خیلی  متفاوتی نسبت به یک بیمار دیگر را تجربه کند.

کارشناسان چه اطلاعاتی در مورد این بیماری دارند؟ این بیماری زمانی رخ می دهد که بدن شروع به حمله به سیستم عصبی مرکزی خود می کند، و عوامل خاصی می تواند ریسک  ابتلا به این بیماری را افزایش دهد.

برای اطلاع از عوامل در ارتباط با بیماری لطفا بقیه مقاله را مطالعه بفرمایید.

عوامل دخیل در ابتلای ام اس

سیگار کشیدن (Smoking )  و رابطه آن با بیماری ام اس  :

افراد سیگاری و سیگاری سابق احتمال بیشتری برای ابتلای به این بیماری  نسبت به افرادی که هرگز سیگار نکشیده اند ، دارند. . سیگار کشیدن  بیشتر شما ، شانس شما را برای تشخیص  این بیماری بیشتر می کند.

سن (Age ) :

شما می توانید تقریبا در هر سنی به عنوان یک بیمار مبتلای به ام اس  تشخیص داده شوید ، اما آن را به احتمال زیاد این بیماری معمولا در  سنین ۲۰ تا ۵۰، بدن انسان را مورد تهاجم قرار می دهد.

کمبود ویتامین دی (Low vitamin D ) :

بدن ما  با قرار گرفتن در معرض نور آفتاب، فرم فعال  ویتامین دی  (D3) را تولید می کند ( دیگر منابع غنی از ویتامین دی مرکبات، شیر، تخم مرغ، ماهی ،گوشت قرمز و… است) ، بنابراین کسانی که نزدیک تر  به قطب  های زمین زندگی می کنند، نسبت به کسانی که  نزدیک به خط استوا زندگی می کنند، بیشتر احتمال دارد که به بیماری ام اس مبتلا شوند.

اگر شما یک بیماری  خود ایمنی دیگری دارید :

بیماری های خود ایمنی تمایل به جمع شدن و هم افزایی دارند ، بنابراین اگر شما به یک بیماری خود ایمنی مبتلا شوید ، در شما ممکن است دیگر بیماری های خود ایمنی نیز گسترش یابد.

جنسیت(Gender) :

تحقیقات نشان می دهد  که این بیماری  در زنان، بسیار شایع تر از مردان است و در بیماری های خود ایمنی آنها دو تا سه برابر بیشتر از مردان، بروز می یابد.

منبع : HEALTH
این مقاله توسط توسط داروباکس به صورت اختصاصی، ترجمه شده است. در صورتی که این مطلب، برای شما مفید بود، لطفا نظرات، انتقادات و موضوعات مورد علاقه پیشنهادی خود را با ما به اشتراک بگذارید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *