بانک اطلاعات دارویی

آیا احساس افسردگی معادل با بیماری افسردگی است؟

آیا احساس افسردگی معادل با بیماری افسردگی است؟

در متن زیر توضیحاتی توسط خانم دکتر ندا فرزانه روانپزشک در مورد تفاوت بین احساس افسردگی با بیماری افسردگی بیان شده است.

آیا احساس افسردگی معادل با بیماری افسردگی است؟
آیا احساس افسردگی معادل با بیماری افسردگی است؟

محتوای صفحه (قابل کلیک)

      • 0.0.1 تعریف
  • 1 -آیا احساس افسردگی معادل با بیماری افسردگی است؟
      • 1.0.1 بیماری افسردگی اساسی
      • 1.0.2 تغییرات شناختی و رفتاری
        -آیا تغییراتی در روند شناختی و رفتاری فرد با بیماری افسردگی رخ میدهد؟
        در ادامه به تعداد مختصری از” بروز رفتاری طیف اختلال افسردگی در زندگی روزمره ” اشاره میکنم که البته وجود یا عدم وجود هریک از این موارد به تنهائی برای تشخیص اختلال افسردگی اساسی لازم یا کافی نیست:
        -گاهی افراد افسرده گزارش می‌دهند زمان بیشتری را صرف رفتارهایی مانند تماشای تلویزیون، دراز کشیدن در رختخواب، فکر کردن به مشکلات، و شکایت کردن به دوستان می‌کنند و زمان کمتری را صرف رفتارهای چالش برانگیز مثل تعاملات اجتماعی مثبت، ورزش، مطالعه و کار سازنده می‌کنند.
      • 1.0.3 افکار خودآیند منفی
      • 1.0.4 نکات

تعریف

-آیا احساس افسردگی معادل با بیماری افسردگی است؟

-اگر فردی بگوید هرگز احساس افسردگی وملال نکرده، غیرمعمول است. نوسانات خلقی طبیعی است و به ما کمک می‌کند آگاه شویم که در زندگیمان تغییراتی ایجاد کرده است و این تغییرات را در نظر بگیریم. بسیاری از ما تغییراتی در خلق داریم و گاهی اوقات به کمک نیاز داریم. اما گاهی اوقات در خلق پایین می‌مانیم و نیاز به کمک بیشتری داریم. افسردگی انواعی از علائم دارد مانند فقدان انرژی، فقدان علاقه به فعالیت‌ها و به زندگی، غمگینی، کاهش اشتها و وزن، مشکلات تمرکز، خود انتقادی، ناامیدی، شکاییت‌های جسمی، قطع ارتباط با دیگران، تحریک پذیری، مشکلاتی در تصمیم گیری، و فکر خودکشی. گاهی افسردگی دارای علائم جسمی همراه میبشد مثل تغییر ضربان قلب،ضعف عضلانی، دردهای عضلانی…
-اختلال افسردگی با علائم بالینی از خفیف تا شدید متغیر است. برای مثال، برخی افراد از علائم کمی که برخی زمان‌ها رخ می‌دهد شکایت دارند. افراد دیگر، از افسردگی شدید رنج می‌برند که ممکن است از تعداد زیادی علائم که فراوان، طولانی مدت، و کاملا نگران کننده است شکایت کنند.

بیماری افسردگی اساسی

موردی که فکر میکنم بیان آن برای خوانندگان محترم میتواند مفید باشد این است که بیماری افسردگی چیزی نیست که در افراد غیرمعمول یا دیوانه به اصطلاح عوامانه رخ دهد و نباید به فردی که دچار بیماری افسردگی شده است، نام دیوانه یا مجنون را به کار برد چون این مسئله علاوه بر قبح کلامی، اثر منفی روی سیستم روانشناختی فرد دارد و چه بسا که در روند درمان، مصرف منظم دارو و فواصل مراجعه برای بررسی سیر علائم تاثیر نامطلوب داشته باشد.البته مواردی از اختلال افسردگی همراه با خصوصیات روانپریشی وجود دارد اما بیماری افسردگی بجز در این دسته، معادل با موارد منفی بالا نیست!!
خوشبختانه، درمان‌های بسیاری وجود دارد که می‌تواند به طور معنی‌داری احتمال بازگشت را کاهش دهند که میتوان با توضیح این مطالب از جانب اطرافیان بیمار، فرد را در روند درمان حمایت کرد.

-علت‌های افسردگی چیست؟
در توضیح علل اختلال افسردگی، باید این مورد را در نظر داشت که عوامل مختلفی میتواند در این بیماری دخیل باشد مثل علل ژنتیکی، میان فردی، رفتاری یا شناختی باشد.
– تعارض و فقدان‌ها در روابط میان فردی، افزایش استرس و کاهش تجارب لذت بخش و مثبت می‌تواند عاملی با توجه به تاثیرات روی عوامل ذکر شده در بالا در شکل گیری اختلال افسردگی اساسی دخیل باشد.

تغییرات شناختی و رفتاری
-آیا تغییراتی در روند شناختی و رفتاری فرد با بیماری افسردگی رخ میدهد؟

در ادامه به تعداد مختصری از” بروز رفتاری طیف اختلال افسردگی در زندگی روزمره ” اشاره میکنم که البته وجود یا عدم وجود هریک از این موارد به تنهائی برای تشخیص اختلال افسردگی اساسی لازم یا کافی نیست:
-گاهی افراد افسرده گزارش می‌دهند زمان بیشتری را صرف رفتارهایی مانند تماشای تلویزیون، دراز کشیدن در رختخواب، فکر کردن به مشکلات، و شکایت کردن به دوستان می‌کنند و زمان کمتری را صرف رفتارهای چالش برانگیز مثل تعاملات اجتماعی مثبت، ورزش، مطالعه و کار سازنده می‌کنند.

ناامیدی به بهبودی دارند
ناامیدی به بهبودی دارند


— به ندرت خودشان را تحسین می‌کنند.
-بعضی از افراد افسرده فکر می‌کنند آنقدر بی‌ارزش هستند که نباید خودشان را تحسین کنند.
– احساس ناامیدی در ایجاد تاثیرات مثبت در زندگی دارند
-احساس درماندگی کردن و اینکه توانائی رویایی با مسائل را ندارند
– انزوا و گوشه گیری و بی علاقگی یا ناتوانی در برقراری روابط با خانواده و اطرافیان

افکار خودآیند منفی

-بعضی از” افکار خودآیند منفی” که به اصطلاح به افکاری که به طور خود به خود می‌آیند و قابل قبول و موجه به نظر می‌رسند، با این حال، آن ها ادراکات تحریف شده را منعکس می‌کنند و با حساسات منفی مانند غمگین، اضطراب، خشم و ناامیدی مرتبط هستند مثل :

احساس گناه و تقصیر
احساس گناه و تقصیر

-اینکه «مقصرم هستند وهیچ چیز نمی‌تواند این احساس تقصیرم را کم کند »

-«من بازنده‌ام»

-«من به زودی از طرف اطرافیان طرد خواهم شد»

-«من در هر چیزی شکست می‌خورم»

-«من از هیچ چیزی لذت نمی برم»

-«کارهائی که انجام میدهم ارزش ندارند چون هرکسی میتواند این کارها را انجام بدهد»

-«اگر مشکلی را به مدت طولانی دارم پس نمی‌توانم تغییر کنم.»

توجه به چه نکاتی در زمان مصرف داروهای تجویز شده برای درمان بیماری افسردگی مفید اند:

-داروهایی مختلفی در درمان افسردگی موثر است. 2 تا 4 هفته زمان نیاز دارد تا سطح درمان بخش دارویی در شما ایجاد گردد.
-برخی داروها ممکن است اثرات جانبی منفی داشته باشند. برخی از این اثرات جانبی ممکن است گذرا باشند و طی زمان کاهش یابند و بعضی عوارض داروئی نیز تا زمان مصرف دارو ادامه دارند.

مصرف مناسب دارو
مصرف مناسب دارو

نکات

<strong>-از نکات مهم برای تاثیر بهتر درمان در زمان مصرف داروها چیست؟

درمانگر ممکن است از شما بخواهد در زمان‌هایی به فواصل مشخص و یا بنا به تشخیص بالینی برای بررسی روند درمان مراجعه کنید. باید به این نکته توجه کرد که در بسیاری از بیمارانی که ازاختلال افسردگی رنج می‌برند ، احساس ناامیدی در مورد تاثیر درمان وجود دارد و در این موارد اطرافیان میتوانند با بیان این موارد که علایم بیماری افسردگی به طور قابل توجهی با این درمان کاهش یابد ایشان را به سمت درمان بیماری ببرند تا از مزمن شدن سیر بیماری و عوارض زیاد این بیماری پیشگیری نمایند.

بیشتر بدانیم:

[button color=”blue” size=”small” link=”https://gyrusclinic.com/%D9%87%D9%81%D8%AA-%D8%A8%D8%A7%D9%88%D8%B1-%D9%86%D8%A7%D8%AF%D8%B1%D8%B3%D8%AA-%D8%AF%D8%B1-%D8%B2%D9%85%DB%8C%D9%86%D9%87-%D8%AA%D8%B4%D8%AE%DB%8C%D8%B5-%D9%88-%D8%AF%D8%B1%D9%85%D8%A7%D9%86-%D8%A7/” target=”blank” ]هفت باور نادرست در زمینه تشخیص و درمان افسردگی[/button]

[button color=”blue” size=”small” link=”https://gyrusclinic.com/%D8%A7%D8%AE%D8%AA%D9%84%D8%A7%D9%84-%D8%A7%D9%81%D8%B3%D8%B1%D8%AF%DA%AF%DB%8C-%D8%A8%D8%A7%D8%B1%D8%AF%D8%A7%D8%B1%DB%8C-%D9%88-%D9%BE%D8%B3-%D8%A7%D8%B2-%D8%B2%D8%A7%DB%8C%D9%85%D8%A7%D9%86-2/” target=”blank” ]مهمترین نکات در مورد افسردگی حاملگی[/button]

دکتر ندا فرزانه
دکتر ندا فرزانه

روانپزشک و روان درمانگر

بورد تخصص اعصاب و روان از دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی تهران

عضو انجمن رواندرمانی از 1396

عضو انجمن روانپزشکان ایران از 1391

عضو علمی انجمن ترنس سکچوال از 1396

0
0
votes
امتیاز دهی به این نوشته

بزرگترین گروه فوق تخصصی پزشکان مغز و اعصاب و متخصصین روانپزشکی در ایران

 

شاید دیگر کمتر کسی اطلاع نداشته باشد که در مجموعه بزرگ پزشکان داروباکس بهترین فوق تخصص های مغز و اعصاب و اعصاب و روان و برترین فارغ التحصیلان آمریکا،اسپانیا و آلمان حضور دارند و خدمات مغزواعصاب و روان که در این مجموعه ارائه می شود با کیفیت ترین در تمام ایران است!

کادر درمانی داروباکس از لحاظ تخصصی در حیطه های اعصاب، در تمام کشور بی نظیر است


شماره تماس های نوبت گیری سریع

مشاوره های تلفنی و ویزیت آنلاین ویدئویی نیز ارائه می شود.

واحد مغز و اعصاب و روان ☎ 22616377_021 ☎

واحد انجام تست خواب ☎ 02122639401 ☎

 واحد ویزیت متخصص اختلالات خواب ☎ 02122648627 ☎

واحد مشاوره و روانشناسی  ☎ 22636863_021 ☎

 واحد مغز و اعصاب و روان غرب تهران (آزادی) ☎ 02166158469 ☎


درمان بی خوابی بدون دارو

 

اگر بی خوابی دارید، علاوه بر خدمات حضوری در کلینیک، میتوانید با تهیه دوره جامع درمان بیخوابی که توسط دکتر مصطفی امیری فلوشیپ اختلالات خواب تهیه شده است، بی خوابی تان را بدون دارو و در منزل درمان کنید.

درمان بی خوابی بدون دارو با ۱۱۳ روش علمی و خانگی (برای شروع، اینجا کلیک کنید)

 


درمان افسردگی

اگر دچار افسردگی هستید یا میخواهید احساس شادی و لذت را در زندگی تان تقویت کنید، میتوانید بصورت حضوری توسط متخصصین روانپزشکی یا روانشناسان مجموعه داروباکس ویزیت شوید و علاوه بر خدمات حضوری، میتوانید با تهیه دوره آنلاین درمان افسردگی در خانه که توسط مجموعه پزشکان داروباکس تهیه شده است، افسردگی تان را در منزل و بدون دارو درمان کنید (برای دیدن ویدئو معرفی دوره، کلیک کنید)

درمان افسردگی در منزل بدون دارو (برای شروع، اینجا کلیک کنید)


درمان اضطراب در منزل بدون دارو

عضویت
Notify of

guest


10 نظرات
Inline Feedbacks
View all comments
نگین

با سلام لطفا بهترین دکتر درمانگر در زمینه افسردگی رو به من معرفی کنید ، اوضاع خودم و زندگیم خیلی بهم ریخته است کمک کنید

مریم عبداللهی روانشناس , رواندرمانگر و نوروتراپیست

سلام
خانم دکتر بنی هاشمی و جناب دکتر شیرآلی در شعبه شریعتی

رضازمانی خواه

سلام 5ساله که دچار افسردگی ووسواس فکری شدم وتحت درمان هستم ودارو میخورم ولی خوب نشدم خیلی زندگی برام پوچ وبی معناست اززندگی خسته شدم لطفاکمکم کنید به کجا مراجعه کنم وبهترین روانپزشک رومعرفی کنید

دکتر ندا فرزانه روانپزشک و رواندرمانگر

با سلام و احترام
برای بررسی میتوانید به دکتر فرزانه در کلینیک شریعتی برای بررسی روانپزشکی و برای رواندرمانی به آقای ضرابی یا خانم امیری مراجعه نمایید.

پارسا تهرانی

سلام من چندین سال هست که دارم رنج میبرم،از مشکلات زندگیم چند سال پیش مادرمو از دست دادم و تنها شدم برادر خواهرام سر زندگی خودشون بودن دلسوزی میکنن ها وای اطلاعات کافی ندارن که من داغونم.۲سال پیش دختری رو بهم معرفی کردن ازدواج کردبم خوشم اومد ازش دختر خوبی بود یه مشکل داشت خانواده بی غیرت و بی مسعولیت انقد دشمنی شد تا از هم جدا شدیم طلاق؛بعد از اون بدهی بالا اوردم کارمو از دست دادم گوشه گیر خیلی ها رو مقصر میدیدم قرص ترامادول از کوچلوش برا فراموشی استفاده کردم تا الان که دو سال یه خشاب… Read more »

مدیر ارشد دپارتمان تحقیقات توجه و تمرکز

دوست عزیز، خوردن ترامادول فقط در کوتاه مدت کمک می کند تا مشکلات را فراموش کنیم، اما در دراز مدت هم مشکلات باقی میمانند و هم مشکلات دیگری به واسطه ترامادول اضافه میشوند…. بهتر است حتما نزد یک متخصص مراجعه فرمایید. آقای دکتر محمدرضا قاسم زاده در این زمینه به شما کمک میکنند. سپاس.

فاطمه

سلام. من علاقه ای به انجام کارهای روزمره ندارم و همیشه احساس خستگی میکنم و دلم میخواد فقط بخوابم. حواس پرتم و اصلا تمرکز ندارم. به زور میرم سرکار و برمیگردم و روزهای تعطیلم فقط تو خونه می مونم و به هیچ تفریحی نمی پردازم. حتی تمرکز برای درس خوندن ندارم و فکر میکنم هیچی یاد نمیگیرم. همیشه هم فکر میکنم حرف های مشاورین شعاره و نمیرم برای مشاوره. آیا باید دارو مصرف کنم؟ لطفا کمکم کنید شرایط سختی دارم

دکتر ندا فرزانه روانپزشک و رواندرمانگر

با سلام و احترام
نیاز به بررسی کامل روانپزشکی از لحاظ زمان شروع علایم،علایم همراه و …توسط روانپزشک میباشد تا در صورت نیاز دارو تجویز شود.

دلناز

سلام. من خانم 30 ساله مجرد هستم که از نامزدم دورم و دیر ب دیر همدیگه رو میبینیم.
هرموقع احساس ناراحتی و افسردگی میکنم دراز میکشم و ترجیه میدم که بخابم. ولی باز با ناراحتی بیدار میشم. خیلی زودرنج هستم و زود ناامید میشم. بنظر شما من افسرده هستم؟
ایا خوابیدن راه درمان درستی است؟

سپاس

مرکز تحقیقات مغزواعصاب و روان

ممکن است افسرده باشید یا …
برای ارزیابی احتمال افسردگی از تست افسردگی روی سایت استفاده کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *