کراتاگل کاهنده فشار خون
زمان خواندن تقریبی مقاله : 3 دقیقه
نام فارسی: کراتاگل
نام انگلیسی: Crataegeus
رده درمانی: کاهنده فشار خون
اشکال دارویی: قرص
مکانیسم اثر:
داروی کراتاگل اثر گلیکوزیدهای قلبی را تشدید می کند. گیاه کراتاگوس دارای سابقه مصرف طولانی در درمان نارسائی قلبی به خصوص همراه با دیگوگسین می باشد. این عمل از طریق مهار آنزیم تجزیه کننده cAMP یعنی فسفو دی استراز انجام گرفته و پیوند کانال های کلسیم می شود. در انواع ملایم نارسائی قلبی، اثر بخشی کراتاگوس طی مطالعات بالینی دوسوکور متعدد به اثبات رسیده است.
فلاونوئیدهای تام کراتاگوس دارای اثر مهاری روی آنزیم فسفودی استراز هستند که مجموعاً دارای اثر اینوتروپ مثبت و کرونوتروپ منفی می باشند. فلاونوئیدهای عمده گیاه کراتاگوس گردش خون عروق کرونر را افزایش می دهند.
فلاونوئیدهای گیاه کراتاگوس در حفظ کلاژن جدار عروق بسیار کارآمد بوده و در نتیجه عروق را در مقابل پلاک های اترواسکلروزی حفظ می نمایند. این دارو همچنین دارای اثر ملایم دیورتیکی می باشد.
میزان و نحوه مصرف:
طول درمان با این دارو حداقل ۶ هفته می باشد که با توجه به صلاحدید پزشک می تونه بیشتر و یا کمتر هم باشد. در حالت کلی روزانه دو تا سه عدد قرص بهمراه آب کافی میل نمایید.
توضیحات دارو:
داروی کراتاگل به منظور درمان نارسائی قلبی، آترواسکلروز، فشار خون بالا، نامنظمی ضربان قلب و نارسایی عروق کرونر مورد مصرف قرار می گیرد. فلاونوئیدهای موجود در گیاه کراتاگوس درحفظ کلاژن جدار عروق بسیار کارامد بوده و در نتیجه عروق را در مقابل پلاک های آترواسکروزی حفظ می نمایند. در بسیاری از تجارب روی حیوانات و تجارب بالینی نشان داده شده است که عصاره گیاه کراتاگوس فشار شریانی را کاهش می دهد. مکانیسم این اثر شامل اتساع عروق کرونر و اثر وقفه ای روی آنزیم تبدیل کننده آنژیو تنسین I به آنژیو تنسین II. ضمناً به عنوان یک محرک قبل عمل می نماید. این دارو همچنین دارای اثر ملایم دیورتیکی می باشد.
عوارض جانبی و هشدارها:
- کاهش فشار خون، آریتمی قلبی و خواب آلودگی
- سرگیجه، حالت تهوع، خستگی، تعریق، راش های جلدی
- در صورن مصرف بیش از حد از کراتاگل ممکن است هیپوتانسیون نیز رخ دهد.
هشدارها:
پس از ۶ هفته مصرف این دارو در صورت مشاهده تجمع آب در پاها حتما به پزشک مراجعه نمایید.
در صورت احساس درد در اطراف قلب، دست ها، بالای شکم، حوالی گلو و یا در صورت بروز مشکلات تنفسی سریعا به پزشک مراجعه نمایید.
هشدار !!!
همراهان گرامی دارومارو، مصرف و تعیین دوز دارو به عهده پزشک معالج شما می باشد و مجله پزشکی داروماروهیچگونه مسئولیتی در خصوص مصرف خود سرانه داروها ندارد.
لطفا قبل از مصرف هرگونه دارو به صورت خود سرانه با پزشک معالج خود مشورت نمایید.