قرص فلوکستین یا پروزاک چیست؟ عوارض، میزان مصرف، دوز و تمام کامل
خرید قرص فلوکستین یا پروزاک | داروی ضد افسردگی
فلوکستین یا Fluoxetine که با نام های پروزاک یا سارافم نیز شناخته می شود؛ یک داروی ضد افسردگی مهارکننده انتخابی بازجذب سروتونین (SSRI) است. فلوکستین جذب سروتونین توسط سلول های عصبی (نورون ها) را مهار می کند و به افراد مبتلا به افسردگی، هراس، اضطراب یا علائم وسواس کمک می کند. مصرف قرص فلوکستین هم مانند دیگر داروها، عوارض و مزایای بسیاری دارد. اگر به دنبال اطلاعاتی در رابطه با قرص فلوکستین، عوارض مصرف فلوکستین، اینکه قرص فلوکستین برای چیست، مقدار و نحوه مصرف کپسول فلوکستین و… تا انتها با ما همراه باشید.
اگر نیاز به مشاوره یا خرید دارید، کارشناسان ما آماده پاسخگویی به شما هستند.
تیم پشتیبانی داروباکس در خدمت شماست
قرص فلوکستین چیست؟
فلوکستین یک داروی تجویزی است. این دارو به صورت کپسول، کپسول تاخیری، قرص و محلول در داروخانهها عرضه میشود. تمام اشکال از طریق دهان مصرف میشود. (کپسولهای تاخیری کندتر در بدن شما آزاد میشود.) قرص فلوکستین با نام تجاری داروی پروزاک در دسترس است. همچنین به عنوان یک داروی ژنریک شناخته شده است. داروهای ژنریک معمولاً قیمت کمتری نسبت به داروهای دیگر با نام تجاری دارند.
کپسول فلوکستین ممکن است به عنوان بخشی از درمان ترکیبی استفاده شود. این بدان معناست که ممکن است لازم باشد آن را با سایر داروها مصرف کنید. برای تکمیل درمان دورههای افسردگی مربوط به اختلال دوقطبی I و افسردگی مقاوم به درمان، این دارو باید همراه با الانزاپین مصرف شود.
فلوکستین برای چیست؟ موارد مصرف کپسول خوراکی فلوکستین
قرص فلوکستین برای درمان شرایط زیر استفاده میشود:
- افسردگی: در شرایطی که فرد دچار افسردگی شدید شده باشد.
- اختلال وسواس فکری عملی: این وضعیت باعث ایجاد افکار آزاردهندهای میشود که از بین نمیروند (وسواس فکری) و نیاز به انجام کارهای خاص دارد (اجبارها). فلوکستین برای درمان دارویی وسواس فکری عملی نیز کاربرد دارد.
- پرخوری عصبی: این وضعیت یک اختلال خوردن است که با پرخوری و به دنبال آن رفتارهای افراطی برای جلوگیری از افزایش وزن (پاکسازی بدن، روزه گرفتن یا ورزش بیش از حد) مشخص میشود.
- وحشت زدگی یا پانیک: اپیزودهای ناگهانی ترس و نگرانی شدید هستند حتی اگر هیچ تهدیدی وجود نداشته باشد.
مطالعه بیشتر: چه قرصی برای وسواس فکری خوب است؟ بهترین قرص برای وسواس فکری
آیا فلوکستین برای زود انزالی مفید است؟
فلوکستین به عنوان یک SSRI طولانی اثر، می تواند به طور موثری بازجذب سروتونین را مهار کند و غلظت سروتونین را در سیستم عصبی مرکزی برای بهبود علائم زود انزالی افزایش دهد. سروتونین نقش مهمی در سیستم های کنترل انزال ایفا می کند و راه جدیدی را برای درمان زود انزالی ارائه می کند. از آنجایی که پروزاک توسط FDA برای انزال زودرس تایید نشده است، هیچ دوز رسمی برای این منظور وجود ندارد. با این حال، دوز رایج فلوکستین برای زود انزالی ۲۰ میلی گرم در روز است.
فلوکستین برای کودکان بیش فعال
طبق تحقیقات استفاده از فلوکستین به عنوان یک درمان برای افراد مبتلا به ADHD یا اختلال بیش فعالی-نقص توجه رایج است و ۶۰٪ از مبتلایان بهبودی متوسط را با حداقل عوارض جانبی و بدون تغییر در اشتها یا وزن تجربه می کنند. برای کودکان بیش فعال تک درمانی فلوکستین به طور قابل توجهی بی توجهی را بهبود می بخشد.
نحوه مصرف قرص فلوکستین برای لاغری
قرص فلوکستین برای لاغری به ورت رسمی تایید نشده و دوز مشخصی ندارد. شSSRI ها مانند فلوکستین که در ابتدا برای درمان افسردگی تایید شده بودند، اکنون برای لاغری در حال مطالعه هستند. مصرف فلوکستین یا پروزاک ممکن است منجر به کاهش وزن متوسط و کوتاه مدت تا ۳.۵ کیلوگرم در افراد مبتلا به چاقی شود، اما طبق تحقیقات، اثرات طولانی مدت و حفظ کاهش وزن پس از قطع دارو خوب نبوده است. به نظر می رسد لاغری با فلوکستین ممکن است به دلیل عوارض جانبی جانبیمانند حالت تهوع یا از بین رفتن اشتها در کوتاه مدت باشد ، در حالی که در طولانی مدت به دلیل بهبود خلريال فرد ممکن است افزایش وزن داشته باشد.
همچنین بخوانید: تریمیپرامین چیست؟ کاربرد، نحوه مصرف، عوارض و تداخلات
آیا فلوکستین برای وسواس فکری خوب است؟
حدود ۴۰-۶۰ ٪ از افراد مبتلا به وسواس ممکن است با فلوکستین پاسخ درمانی خوبی بگیرند. مطالعات تحقیقاتی بی شماری حاکی از اثربخشی فلوکستین در کاهش علائم وسواس فکری است. قرص فلوکستین در کاهش وسواس، رفتار اجباری و اضطراب مرتبط با آن کمک می کند و به افراد این امکان را می دهد تا کنترل خود را بر افکار و رفتارهای خود بازیابی کنند.
فلوکستین برای اضطراب و افسردگی به طور معمول برای اکثر افراد طی دو تا چهار هفته کار می کند. با این حال ، برای وسواس فکری، معمولاً حدود شش تا دوازده هفته طول می کشد تا کار خود را آغاز کند. و گاهی اوقات، پیشرفت ها برای چند هفته یا ماه فراتر از آن دوره اولیه ادامه می یابد.
مکانیسم اثر کپسول فلوکستین
قرص فلوکستین متعلق به دستهای از داروها به نام مهارکنندههای انتخابی بازجذب سروتونین (SSRIs) است. مهارکننده سروتونین گروهی از داروها هستند که به روشی مشابه عمل میکنند. کپسول فلوکستین با افزایش میزان سروتونین (یک ماده طبیعی) در مغز فعالیت خود را آغاز میکند. سروتونین به حفظ تعادل سلامت روان کمک میکند. افزایش سروتونین به درمان علائم افسردگی، اختلال وسواس فکری-اجباری، پرخوری عصبی و حملات پانیک کمک خواهد کرد.
فلوکستین بعد از چه مدت اثر میکند؟
فلوکستین برای افسردگی می تواند طی ۲ هفته شروع به بهبود علائم کند. اما ممکن است ۴ تا ۸ هفته طول بکشد تا به اثر کامل خود برسد. هنگامی که فلوکستین شروع اثر می کند ، باید در علائم خود احساس پیشرفت کنید. برای افسردگی اثر کردن فلوکستین شامل بهبود احساس بی انرژی بودن، خستگی و اضطراب باشد. و عوارض جانبی دارو اغلب با گذشت زمان کاهش می یابد یا از بین می رود.
ممکن است ۴ تا ۶ هفته طول بکشد تا فلوکستین برای وسواس اثر کند و برای برخی از افراد ، ممکن است ۱۲ هفته طول بکشد تا شاهد پیشرفت باشد. فلوکستین در عرض ۳ تا ۴ هفته برای اختلال هراس یا پانیک اثر می کند، اما برای بسیاری از افراد، می تواند تا ۴ تا ۶ هفته طول بکشد تا احساس بهتری داشته باشد.
نحوه مصرف و دوز فلوکستین
بیشتر پزشکان توصیه می کنند که ۶ ماه تا یک سال فلوکستین را مصرف کنید. متوقف کردن قبل از زمان مناسب می تواند باعث شود افسردگی برگردد. دوز، شکل دارویی و تعداد دفعات مصرف پروزاک به موارد زیر بستگی دارد:
- سن شما
- وضعیت تحت درمان
- وضعیت شما چقدر شدید است
- سایر شرایط پزشکی که دارید
- نحوه واکنش شما به اولین دوز
- دوز برای اختلال پانیک
در ادامه با نوع داروها و دوز مصرفی آنها بیشتر آشنا خواهید شد:
- کپسول فلوکستین
فرم: کپسول خوراکی
دوز های موجود: ۱۰ میلی گرم، ۲۰ میلی گرم، ۴۰ میلی گرم - پروزاک
فرم: کپسول خوراکی
نقاط قوت: ۱۰ میلی گرم، ۲۰ میلی گرم، ۴۰ میلی گرم
مقدار مصرف بزرگسالان (۱۸ تا ۶۴ سال)
دوز معمولی: ۲۰-۶۰ میلی گرم در روز.
دوز اولیه: ۱۰ میلی گرم در روز. پس از یک هفته، پزشک احتمالا دوز شما را به ۲۰ میلی گرم در روز افزایش میدهد. - دوز کودک (سنین ۰ تا ۱۷ سال)
این دارو در کودکان برای این بیماری مورد مطالعه قرار نگرفته است. در افراد کمتر از ۱۸ سال نباید استفاده شود. - دوز بالا (سن ۶۵ سال و بالاتر)
افراد مسن ممکن است در معرض خطر بیشتری از عوارض جانبی این دارو باشند. به دلیل این خطر، پزشک ممکن است دوز مصرفی شما را کاهش دهد یا تعداد دفعات مصرف دارو را کاهش دهد.
قرص فلوکستین یا پروزاک برای درمان کوتاه مدت و بلندمدت پرخوری عصبی، افسردگی اساسی و اختلال وسواس فکری جبری استفاده میشود. همچنین برای درمان کوتاه مدت حملات پانیک مورد استفاده قرار میگیرد. اگر آن را طبق دستور مصرف نکنید، این دارو با خطرات جدی همراه است.
اگر فلوکستین را قطع کنیم
اگر مصرف فلوکستین را به طور ناگهانی قطع کنید یا اصلا آن را مصرف نکنید؛ علائم اختلال شما ممکن است بهبود نیابد. بدون مشورت با پزشک خود، مصرف این دارو را قطع نکنید. قطع سریع این دارو ممکن است علائم جدی ایجاد کند. عوارض قطع ناگهانی فلوکستین شامل موارد زیر است:
- اضطراب
- تحریک پذیری
- نوسانات خلقی
- بی قراری
- تغییر در عادات خواب شما
- سردرد
- تعریق
- حالت تهوع
- سرگیجه
مصرف بیش از حد فلوکستین
اگر بیش از حد فلوکستین مصرف کنید، ممکن است سطوح خطرناکی از دارو در بدن خود داشته باشید. علائم مصرف بیش از حد فلوکستین میتواند شامل موارد زیر باشد:
- خستگی
- استفراغ
- ضربان قلب سریع
- حالت تهوع
- سرگیجه
- تحریک
- لرزش
اگر فکر میکنید بیش از حد از این دارو مصرف کردهاید، با پزشک خود تماس بگیرید.
اگر یک نوبت فلوکستین را فراموش کردید چه باید کرد؟
به محض یادآوری دوز خود را مصرف کنید. اما اگر فقط چند ساعت قبل از نوبت بعدی برنامه ریزی شده خود را به یاد آوردید، فقط یک نوبت مصرف کنید. هرگز سعی نکنید با مصرف دو دوز در یک نوبت به نتیجه برسیم. این میتواند منجر به عوارض جانبی خطرناک شود.
ساعات مصرف قرص فلوکستین
قرص فلوکستین یا پروزاک معمولاً یک بار در روز در صبح یا دو بار در روز صبح و ظهر مصرف می شود. کپسول های فلوکستین معمولاً یک بار در هفته مصرف می شوند. فلوکستین را هر روز تقریباً در یک ساعت مشخص مصرف کنید.
عوارض فلوکستین
کپسول فلوکستین باعث خواب آلودگی نمیشود، اما میتواند عوارض جانبی دیگری ایجاد کند. برخی می پرسند عوارض فلوکستین در زنان چیست؟ باید گفت عوارض فلوکستین در زنان و مردان تفاوتی ندارد و شامل موارد زیر است:
- رویاهای عجیب
- کاهش میل جنسی و مشکل در ارگاسم
- کاهش اشتها
- اضطراب و عصبی بودن
- ضعف
- اسهال
- دهان خشک
- سوء هاضمه
- آنفولانزا
- اختلال نعوظ (مشکل در نعوظ یا حفظ نعوظ)
- مشکل خواب
- حالت تهوع
- گلو درد
- کهیر
- ترشحات آبکی بینی
- خواب آلودگی
- عرق کردن و گرگرفتگی
- لرزش (حرکات ریتمیک غیرقابل کنترل در یک قسمت از بدن شما)
- خمیازه
اگر این اثرات خفیف باشند، ممکن است ظرف چند روز یا چند هفته از بین بروند. اگر آنها شدیدتر هستند یا از بین نمیروند، باید با یک روانپزشک خوب صحبت کنید.
عوارض شدید فلوکستین
اگر عوارض جانبی شدید باشد، باید فوراً با پزشک تماس گرفت. عوارض کپسول فلوکستین میتواند شامل موارد زیر باشد:
- بی قراری (احساس تشدید یا بی قراری)
- توهمات (دیدن یا شنیدن چیزی که وجود ندارد)
- مشکلات هماهنگی
- ضربان قلب تند
- رفلکس های بیش فعال
- تب
- حالت تهوع
- استفراغ
- اسهال
- خونریزی غیر طبیعی
- کبودی یا خونریزی بیش از حد معمول
- شیدایی
- انرژی را به شدت افزایش میدهد
- مشکل شدید خواب
- افکار مسابقهای
- رفتار بی پروا
- ایده های غیرمعمول بزرگ
- شادی بیش از حد یا تحریک پذیری
- صحبت کردن بیشتر یا سریعتر از حد معمول
- تشنج
سطوح پایین نمک در خون شما علائم می تواند شامل موارد زیر باشد:
- سردرد
- ضعف
- گیجی
- مشکل در تمرکز
- مشکلات حافظه
- احساس ناپایداری
هدف ما این است که مرتبطترین و جدیدترین اطلاعات را در اختیار شما قرار دهیم. با این حال، از آنجایی که داروها روی هر فرد متفاوت تأثیر میگذارند، نمیتوانیم تضمین کنیم که این اطلاعات شامل همه عوارض جانبی احتمالی باشد. این اطلاعات جایگزین توصیه های پزشکی نیست.
عوارض قرص فلوکستین برای خانمها
فلوکستین می تواند باعث ایجاد برخی عوارض خاص در خانم ها می شود. کاهش میل جنسی، تاخیر در ارگاسم یا ناتوانی در رسیدن به ارگاسم؛ از جمله عوارض قرص فلوکستین برای خانمها می باشد.
فلوکستین با چه داروهایی تداخل دارد؟
کپسول فلوکستین میتواند با سایر داروها، ویتامینها یا داروهای گیاهی تداخل داشته باشد. تداخل زمانی ایجاد میشود که یک ماده نحوه عملکرد دارو را تغییر دهد. این میتواند مضر باشد یا از عملکرد خوب دارو جلوگیری کند.
برای کمک به جلوگیری از تداخل قرص فلوکستین، پزشک باید تمام داروهای شما را با دقت بررسی کند. حتماً در مورد تمام داروها، ویتامینها یا داروهای گیاهی که مصرف میکنید به پزشک خود اطلاع دهید.
نمونه هایی از داروهایی که میتوانند با فلوکستین تداخل ایجاد کنند در زیر ذکر شده است:
این داروها را با فلوکستین (پروزاک) مصرف نکنید. مصرف آنها میتواند اثرات منفی در بدن شما ایجاد کند. نمونههایی از این داروها عبارتند از:
- مهارکننده های مونوآمین اکسیداز (MAOIs)، مانند ایزوکاربوکسازید، فنلزین و ترانیل سیپرومین. اگر MAOI مصرف میکنید یا اگر در دو هفته گذشته از آن مصرف کردهاید، بهتر است مصرف MAOI را متوقف کنید. نباید کپسول فلوکستین را به همراه این دارو مصرف کنید. در عرض پنج هفته پس از قطع فلوکستین، MAOI مصرف نکنید. مصرف بیش از حد این داروها به هم میتواند عوارض جانبی جدی داشته باشد.
علائم عبارتند از تب بالا، اسپاسم عضلانی مداوم، ماهیچههای سفت، تغییرات سریع در ضربان قلب و فشار خون، سردرگمی و بیهوشی
- تیوریدازین، شما نباید این دارو را با فلوکستین مصرف کنید. به هیچ عنوان تا پنج هفته پس از قطع فلوکستین، تیوریدازین مصرف نکنید. مصرف همزمان این داروها میتواند باعث مشکلات جدی در سلامت و ریتم قلب شود. این مشکلات میتوانند باعث مرگ ناگهانی شما شوند.
- پیموزاید را نباید با فلوکستین به صورت همزمان استفاده کرد. فلوکستین میتواند باعث افزایش سطح پیموزید در بدن فرد شود. این خطر ابتلا به مشکلات ریتم قلب را افزایش میدهد.
تداخلاتی که خطر عوارض فلوکستین را افزایش میدهد
مصرف فلوکستین با برخی داروها خطر عوارض جانبی را افزایش میدهد. این داروها عبارتنداز:
- مهارکنندههای انتخابی بازجذب سروتونین (SSRIs) مانند فلوکستین و سرترالین
- مهارکنندههای بازجذب سروتونین- نوراپی نفرین (SNRIs) مانند دولوکستین و ونلافاکسین
- داروهای ضد افسردگی سه حلقه ای (TCAs) مانند آمی تریپتیلین و کلومیپرامین
- مواد افیونی فنتانیل و ترامادول
- بوسپیرون ضد اضطراب
- تریپتان ها
- لیتیوم
- تریپتوفان
- مخمر سنت جان
- آمفتامینها
علاوه بر این موارد، مصرف برخی داروها با فلوکستین باید تحت نظر پزشک باشد:
- بنزودیازپینها مانند تریازولام و میدازولام. مصرف این داروها با هم ممکن است باعث آرامش بیشتر و خواب آلودگی شود.
- وارفارین، مصرف همزمان این داروها ممکن است باعث افزایش خونریزی شود.
- داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی (NSAIDs). مصرف همزمان این داروها ممکن است باعث افزایش خونریزی شود.
- آسپرین، مصرف همزمان این داروها ممکن است باعث افزایش خونریزی شود.
- داروهایی که توسط آنزیم CYPD2D6 تجزیه می شوند، مانند آریپیپرازول، دکسترومتورفان و ریسپریدون. مصرف این داروها همراه با فلوکستین ممکن است خطر ابتلا به سندرم سروتونین، مشکلات ریتم قلب و حرکات غیرارادی عضلات را افزایش دهد.
- لیتیوم، در صورت نیاز به مصرف همزمان این داروها، پزشک باید سطح لیتیوم خون شما را کنترل کند.
- فنیتوئین، مصرف همزمان این داروها ممکن است باعث گیجی، سرگیجه و تب شود. همچنین ممکن است تغییراتی در رفتار خود داشته باشید. این تغییرات شامل عصبانیت، تحریک پذیری یا غمگینی است. قبل از هرگونه اقدامی پزشک باید سطح فنی توئین را در بدن کنترل کند.
- کاربامازپین، مصرف همزمان این داروها میتواند باعث تاری دید، سرگیجه یا لرزش شود. پزشک باید سطح کاربامازپین را در بدن کنترل کند.
مصرف این داروها همراه با فلوکستین یا پروزاک ممکن است خطر ابتلا به سندرم سروتونین را افزایش دهد که میتواند کشنده باشد. اگر هر یک از این داروها را مصرف میکنید، پزشک درمان را با دوز پایین فلوکستین شروع میکند و شما را از نظر علائم سندرم سروتونین تحت نظر قرار میدهد. علائم میتواند شامل بیقراری، تعریق، انقباضات عضلانی و گیجی باشد.
آیا پروپرانول با فلوکستین تداخل دارد؟
استفاده از پروپرانولول به همراه فلوکستین ممکن است اثرات پروپرانولول را افزایش دهد. در صورت تجربه آریتمی ضربان قلب، تنگی نفس، ناخن های مایل به رنگ مایل به آبی، سرگیجه ، ضعف، بیحالی یا تشنج با پزشک خود تماس بگیرید.
فلوکستین و الکل
مصرف همزمان فلوکستین والکل ممکن است باعث خواب آلودگی شما شود. ممکن است بهتر باشد نوشیدن الکل را در چند روز اول درمان قطع کنید تا زمانی که متوجه شوید دارو بر شما تأثیر می گذارد.
هشدارهای مربوط به داروی فلوکستین
مصرف قرص فلوکستین با چندین هشدار همراه است:
- هشدار آلرژی: کپسول فلوکستین میتواند یک واکنش آلرژیک شدید ایجاد کند. علائم آن شامل موارد زیر هستند:
- کندوها
- بثورات به تنهایی یا همراه با تب و درد مفاصل
- مشکل در تنفس
- تورم گلو یا زبان شما
اگر تا به حال واکنش آلرژیک به پروزاک داشتهاید، دیگر این دارو را مصرف نکنید. مصرف مجدد آن میتواند کشنده باشد (باعث مرگ شود).
هشدار به افرادی که به بیماریهای دیگری مبتلا هستند:
- برای افراد مبتلا به اختلالات لخته شدن خون: این دارو ممکن است باعث خونریزی راحتتر شما شود. اگر داروی دیگری برای رقیق کردن خون خود مصرف کنید، ممکن است باعث خونریزی خطرناک شود.
- برای افراد مبتلا به دیابت: پروزاک ممکن است باعث کاهش سطح قند خون شود. پس از قطع مصرف این دارو، ممکن است سطح قند خون شما افزایش یابد.
- برای افراد مبتلا به اختلال دوقطبی I: برای درمان افسردگی مرتبط با اختلال دوقطبی I نباید پروزاک را به تنهایی مصرف کنید. این دارو ممکن است خطر یک دوره مختلط یا شیدایی را افزایش دهد.
فلوکستین در بارداری
فلوکستین در بارداری جزو داروهای حاملگی دسته C است. یعنی تحقیقات روی حیوانات حاکی از اثرات نامطلوب در هنگام مصرف دارو توسط مادر برای جنین است. از طرفی مطالعات کافی بر روی انسان انجام نشده است تا مطمئن شویم که چگونه دارو ممکن است بر جنین تأثیر بگذارد.
پس اگر باردار هستید یا قصد بارداری دارید با پزشک خود صحبت کنید. این دارو تنها در صورتی باید استفاده شود که منافع بالقوه خطر احتمالی را توجیه کند. اگر در حین مصرف این دارو باردار شدید، فورا با پزشک خود تماس بگیرید.
فلوکستین در شیردهی
فلوکستین در شیردهی ممکن است به شیر مادر منتقل شود و ممکن است در کودکی که با شیر مادر تغذیه می شود عوارض جانبی ایجاد کند. اگر به کودک خود شیر میدهید با پزشک خود صحبت کنید. ممکن است لازم باشد تصمیم بگیرید که شیردهی را متوقف کنید یا مصرف این دارو را متوقف کنید.
هشدار برای گروههای دیگر
- برای سالمندان: دوران سالمندی ممکن است خطر عوارض جانبی پروزاک را افزایش دهد. به همین دلیل، پزشک ممکن است دوز مصرفی شما را کاهش دهد یا اینکه دارو را کمتر مصرف کنید.
- اختلال افسردگی اساسی: فلوکستین در کودکان کمتر از ۸ سال برای نباید استفاده شود.
- اختلال وسواس فکری اجباری: این دارو در کودکان کمتر از ۷ سال برای این بیماری نباید استفاده شود. در اینصورت موجب اختلال وسواس فکری اجباری خواهد شد.
مصرف دارو فلوکستین در مسافرت
- همیشه داروی خود را همراه داشته باشید. هنگام پرواز، هرگز آن را در کیف چکی قرار ندهید. آن را در کیف دستی خود نگه دارید.
- نگران دستگاههای اشعه ایکس فرودگاه نباشید. آنها نمیتوانند به داروهای شما آسیب برسانند.
- ممکن است لازم باشد برچسب داروخانه را به کارکنان فرودگاه نشان دهید. همیشه ظروف اصلی دارای برچسب نسخه را با خود حمل کنید.
- این دارو را در محفظه دستکش خودروی خود قرار ندهید و آن را در خودرو نگذارید. در مواقعی که هوا خیلی گرم یا خیلی سرد است از انجام این کار خودداری کنید.
ملاحظات مهم برای مصرف فلوکستین
اگر پزشک فلوکستین را برای شما تجویز کرد، این ملاحظات را در نظر داشته باشید:
ملاحظات عمومی
- میتوانید پروزاک را با غذا یا بدون غذا مصرف کنید.
- این دارو را در زمانهای توصیه شده توسط پزشک مصرف کنید.
- کپسول های خوراکی یا کپسول های خوراکی تاخیری را باز نکنید.
نحوه نگهداری از داروی فلوکستین
این دارو را در دمای اتاق نگهداری کنید. آن را بین ۵۹ درجه فارنهایت و ۸۶ درجه فارنهایت (۱۵ درجه سانتیگراد و ۳۰ درجه سانتیگراد) نگه دارید. این دارو را دور از نور و مناطق مرطوب مانند حمام نگهداری کنید. برای استفاده مجدد از این دارو بعد از اتمام داروهایتان، بهتر است به یک روانپزشک خوب در تهران مراجعه کنید.
سخن پایانی
فلوکستین، میتواند افسردگی شدید، اختلالات روانی در افراد را درمان کند. از این رو نباید بدون تجویز پزشک آن را مصرف کرد. مصرف فلوکستین علاوه بر اینکه عوارض بسیاری دارد، مصرف آن با داروهای بسیاری موجب اختلال در سیستم بدن میشود. پس چه مصرف این دارو، چه قطع آن باید با مشورت پزشک انجام شود.
در صورتی که نیازمند مراجعه به روانشناس خوب در تهران در زمینههای مختلف روانشناسی هستید، میتوانید از سایت دارو باکس اقدام به رزرو اینترنتی یا تلفنی کنید.
سوالات متداول در مورد قرص فلوکستین
چرا فلوکستین باید صبح مصرف شود؟
شما می توانید فلوکستین را در هر زمانی مصرف کنید، اما بهتر است هر روز به همان زمان پایبند باشید. اگر مشکل خواب دارید، سعی کنید آن را در صبح مصرف کنید. اما اگر مصرف پروزاک شما را خسته می کند، بهتر است دوز خود را قبل از خواب مصرف کنید.
آیا فلوکستین تست اعتیاد را مثبت میکند؟
خیر، داروهای ضد افسردگی جدیدتر مانند مهارکننده های انتخابی بازجذب سروتونین شامل فلوکستین، سرترالین، پاروکستین یا مهارکننده های بازجذب سروتونین- نوراپی نفرین مانند ونلافاکسین، در تست اعتیاد شناسایی نمی شوند.
آیا فلوکستین باعث افت فشار میشود؟
فلوکستین معمولا باعث افت فشار خون نمی شود. از آنجایی که فلوکستین اثر مستقیم قلبی یا عروقی ندارد، کاهش فشار خون ممکن است به دلیل اثر مرکزی فلوکستین بر روی مراکزی از مغز باشد.
آیا فلوکستین باعث پوکی استخوان میشود؟
طبق پژوهشی در مصرف طولانی مدت، فلوکستین سیگنالی با واسطه مغز ایجاد میکند که نه تنها با اثر محافظتی از استخوان ها مقابله میکند، بلکه تشکیل استخوان را نیز مختل میکند و در نتیجه منجر به تحلیل استخوان میشود.
آیا فلوکستین باعث ریزش مو میشود؟
داروهای ضد افسردگی ممکن است باعث ریزش موی موقت شوند. فلوکستین شایع ترین SSRI است که باعث ریزش مو می شود. ریزش موی ناشی از دارو معمولاً در ۳ ماه اول درمان رخ می دهد.
آیا افرادی که اعتیاد به شیشه دارند، برای ترک از فلوکستین استفاده میکنند؟
فلوکستین یکی از داروهای رایج و پرمصرف برای ترک اعتیاد است، این دارو در افرادی که شیشه مصرف میکنند و به دنبال ترک آن هستند بیشتر استفاده میشود. در واقع مصرف این دارو با افزایش سروتونین بدن، به تنظیم خلق و خوی فرد کمک بسیاری میکند.
مصرف فلوکستین میتواند منجر به وابستگی و اعتیاد به فلوکستین شود؟
مصرف این دارو به هیچ عنوان اعتیادآور نیست، اما برای قطع مصرف آن بهتر است با پزشک مشورت کنید و تحت نظر پزشک این کار را انجام دهید.
آیا مصرف دارو فلوکستین برای لاغری توصیه میشود؟
مصرف داروی فلوکستین موجب کاهش اشتها و لاغری فرد میشود. اما نباید بدون مشورت با پزشک از این دارو استفاده کرد، مصرف خودسرانه و بیش از اندازه این دارو میتواند با خطرات و عوارض بسیاری همراه باشد.
فلوکستین بهتر است یا پاروکستین؟
در یک کارآزمایی بالینی، محققان هیچ تفاوت معناداری بین فلوکستین و فلوکستین در درمان افسردگی اضطرابی پیدا نکردند و هر دو موثر بودند. کارآزمایی دیگری که فواید داروها را در بیماران مبتلا به افسردگی غیراضطرابی مقایسه کرد، همچنین نشان داد که هر دو دارو به یک اندازه مؤثر هستند.
فلوکستین بهتره یا سرترالین؟
هر دو فلوکستین و سرترالین داروهای قدرتمندی برای سلامت روان در نظر گرفته میشوند که در درمان افسردگی و کاهش اضطراب بیمارانی که از آنها استفاده میکنند موثر هستند. چند کارآزمایی بالینی نشان می دهد که سرترالین ممکن است عوارض جانبی کمتری نسبت به فلوکستین داشته باشد.
فرق فلووکسامین و فلوکستین چیست؟
فلووکسامین اولین گزینه درمانی برای اختلال وسواس فکری اجباری (OCD) است. اما می تواند تعدادی از عوارض جانبی ناخوشایند ایجاد کند. اما فلوکستین (پروزاک) یک داروی ضد افسردگی است که برای درمان چندین بیماری روانی مانند افسردگی و اختلال هراس به خوبی عمل می کند. فلووکسامین و فلوکستین به یک اندازه در کاهش علائم افسردگی موثر بودند، اما این دو دارو نمایههای عوارض جانبی کمی متفاوت از خود نشان دادند و فلووکسامین با حالت تهوع کمتری نسبت به فلوکستین همراه بود.