سرطان کبد ازجمله های سرطانهای مهم برای به خطر انداختن سلامت انسان است. سرطان یک بیماری است که در آن سلولهای بدن از کنترل خارج میشوند. وقتی سرطان در کبد آغاز میشود، سرطان کبد نامیده میشود. هرساله در ایالاتمتحده، حدود ۲۱۰۰۰ مرد و ۸۰۰۰ زن به سرطان کبد دچار میشوند و حدود ۱۶۰۰۰ مرد و ۸۰۰۰ زن در اثر این بیماری میمیرند. درصد افرادی از کشور آمریکا که به سرطان کبد مبتلا میشوند، چندین دهه است که در حال افزایش است. برای کاهش خطر ابتلا به سرطان کبد، واکسیناسیون علیه هپاتیت B را دریافت کنید، برای اطمینان از مبتلا نبودن به هپاتیت C آزمایش دهید و بیشازحد الکل مصرف نکنید.
کبد چیست؟
کبد بزرگترین غده بدن انسان است که در سمت راستبالای بدن و پشت دندهها قرار دارد.
کبد کارهای زیادی را در بدن انجام میدهد که شامل:
• ذخیره مواد مغذی
• حذف مواد زائد و سلولهای فرسوده از خون.
• فیلتر کردن و پردازش مواد شیمیایی در مواد غذایی، الکل و داروها.
• تولید صفرا، یکراه حل میباشد که به هضم چربیها کمک میکند و مواد زائد را از بین میبرد.
علت ابتلای به سرطان کبد؟
بسیاری از موارد سرطان کبد مربوط به ویروس هپاتیت B یا ویروس هپاتیت C میباشد. بیش از ۴ میلیون نفر مبتلابه هپاتیت مزمن B یا هپاتیت مزمن C در ایالاتمتحده هستند. اکثر مردم نمیدانند که این ویروس دارد. سایر رفتارها و شرایطی که خطر ابتلا به سرطان کبد را افزایش میدهند، شامل موارد زیر است:
استفاده از مقادیر بالای الکل ، سیروز کبدی (زخم کبد که همچنین میتواند به علت هپاتیت و مصرف الکل ایجاد شود)، چاقی، دیابت، داشتن هموکروماتوز که یک وضعیتی است که در آن بدن آهن بیشتری را جذب و ذخیره میکند، خوردن غذاهایی که آفلاتوکسین دارند (قارچی است که میتواند بر روی غذاها مانند دانهها و آجیل که بهدرستی ذخیره نشدهاند رشد کند).
علائم سرطان کبد چیست؟
در مراحل اولیه، سرطان کبد ممکن است علائم آن دیده و یا احساس نشوند. بااینحال برای سرطانهایی که رو به رشد و بزرگ شدن هستند افراد ممکن است یک و یا چند مورد از علائم آن را مشاهده کنند. مهم است که به یاد داشته باشید که این علائم همچنین میتواند به علت سایر مشکلات مربوط به سلامتی باشد. اگر هرکدام از این علائم رادارید، با پزشک خود صحبت کنید.
علائم سرطان کبدی ممکن است شامل:
ناراحتی در بالای شکم سمت راست، تحریک شکم، توده سخت در سمت راست درست زیر قفسه سینه، درد در کنار شانه راست یا در پشت، زردی (زرد شدن پوست و سفید شدن چشمها)، کبودی یا خونریزی آسان، خستگی غیرمعمول، تهوع و استفراغ، از دست دادن اشتها، کاهش وزن بدون علت شناختهشده باشد.
چگونه میتوانید خطر ابتلا به سرطان کبد را کاهش دهید؟
شما میتوانید خطر ابتلا به سرطان کبد را با موارد زیر کاهش دهید:
واکسیناسیون عفونت هپاتیت B را دریافت کنید. واکسن هپاتیت B برای تمام نوزادان هنگام تولد توصیه میشود و برای بزرگسالانی که ممکن است در معرض خطر بیشتری باشند. آزمایش هپاتیت C را انجام دهید و اگر شما مبتلای به این بیماری باشید، این بیماری قابل درمان است. از مصرف الکل زیاد خودداری کنید.
منبع: CDC
این مقاله توسط داروباکس به صورت اختصاصی، ترجمه و تالیف شده است. در صورتی که این مطلب، برای شما مفید بود، لطفاً نظرات، انتقادات و موضوعات مورد علاقه پیشنهادی خود را با ما به اشتراک بگذارید.