داروی فکسوفنادین چیست؟ کاربرد و عوارض مصرف فکسوفنادین

آیا تا به حال دچار حساسیت شدهاید؟ آیا تا به حال از شدت واکنشهای حساسیتزا از انجام فعالیتهای روزانهی خود جا ماندهاید؟ میدانیم که برخی از افراد به واکنشهای حساسیتزا مبتلا میشوند و به دردسرهای زیادی دچار میشوند. برخی از افراد حتی با کهیر روبه رو میشوند که مزمن و آزاردهنده است. داروهایی برای مقابله با حساسیتها و آلرژیها ایجاد شدهاند که یکی از آنها فکسوفنادین است.
فکسوفنادین از داروهای آنتی هیستامین است و واکنشهای حساسیتزا را متوقف میکند. فکسوفنادین یا تلفست برای بهتر کردن علائم حساسیت استفاده میشود و میتواند واکنش را تخفیف دهد. در صورتیکه میخواهید از داروی تلفست استفاده کنید، بهتر است ابتدا از مشاوره دارویی داروباکس کمک بگیرید و سپس از این دارو استفاده کنید. با داروباکس همراه باشید.
فکسوفنادین چیست؟
داروی فکسوفنادین نوعی آنتیهیستامین است که برای از بین بردن علائم آلرژی مانند آبریزش چشم، آبریزش بینی، خارش چشم و بینی، عطسه، کهیر و خارش استفاده میشود.
قرص فکسوفنادین برای چیست؟
فکسوفنادین برای درمان علائم آلرژی کاربرد دارد و باعث تخفیف علائم این واکنش در بدن میشود.
فکسوفنادین برای درمان چیست؟
از فکسوفنادین میتوان برای درمان بیماریها و شرایط زیر استفاده کرد؛
- تسکین آبریزش چشم
- بهتر شدن آبریزش بینی
- رفع گرفتگی بینی
- رفع سرفه
- بهتر شدن عطسه
- برطرف شدن کهیر
- درمان خارش
- درمان سوختگی
- برطرف کردن انقباض عضلات صاف گوارش
- رفع قرمزی چشم
- آلرژی
- حساسیت
در صورتیکه برای آلرژی انواع داروهای ضد حساسیت بخواهد تجویز شود، تست آلرژی ضروری است. قدم اول پیش از درمان، تشخیص آلرژی و نوع آن است. این کار به کمک انواع تست آلرژی و حساسیت انجام میشود.
فکسوفنادین از داروهای آنتی هیستامین است و واکنشهای حساسیتزا را متوقف میکند.
1. قرص فکسوفنادین برای کرونا
فکسوفنادین نیز مانند مونته لوکاست از داروهایی است که میتوانند در کرونا فعالیت ضد ویروسی داشتهباشند و بهبودی بیماری را تسریع ببخشند. بنابراین تلفست در کنار مونته لوکاست در بهبود علائم کرونا موثر است.
2. فکسوفنادین در سرماخوردگی
فکسوفنادین میتواند در بهبود علائم سرماخوردگی موثر باشد زیرا هنگامی که فرد سرماخوردگی میگیرد، هیستامین در بدن او آزاد میشود که مهار کردن آن با مصرف فکسوفنادین امکانپذیر است. البته برای مصرف داروهای ضد حساسیت باید با پزشک مشورت کنید. میتوانید از بهترین متخصص آسم و آلرژی در داروباکس نوبت بگیرید.
3. قرص فکسوفنادین برای گوش
گاهی گوش درد میتواند ناشی از احتقان زیاد سینوسهای باشد که میتواند به گوش نیز فشار وارد کند. در چنین مواردی، میتوان از داروهایی مانند قرص فکسوفنادین 60 یا قرص فکسوفنادین 120 یا قرص فکسوفنادین 180 برای بهبود شرایط گوش استفاده کرد.
4. فکسوفنادین برای گوارش
قرص حساسیت فکسوفنادین بر دستگاه گوارش تاثیر میگذارد. همانطور که میدانید، دستگاه گوارش و یا لولهی گوارش حاوی عضلات صاف است. فکسوفنادین یا قرص تلفست بر روی عضلات صاف گوارش اثر میگذارد و انقباض آنها را مهار میکند.

اشکال دارویی فکسوفنادین
فکسوفنادین به دو شکل قرص و سوسپانسیون وجود دارد.
نام تجاری: آلگرا
طبق دارویاب، اسامی تجاری موجود در ایران شامل موارد زیر هستند؛
- قرص فکسوفنادین کیمیدارو 60 میلی گرم
- قرص راینوفکس 120 میلی گرم
- قرص فکسوتد 120 میلی گرم
- قرص فکسوفنادین-سها چهارباغ 120 میلی گرم
- قرص فکسامین 120 میلی گرم
- قرص فکسوفنادین جالینوس 120 میلی گرم
- قرص فکسوفنادین کیمیدارو 120 میلی گرم
- قرص سد-اف 180 میلی گرم
- قرص رینوفکس 180 میلی گرم
- قرص فکسوفنادین-سها چهارباغ 180 میلی گرم
- قرص فکسوفنادین کیمیدارو 180 میلی گرم
- قرص سد-آف 60 میلی گرم
- قرص رینوفکس 60 میلی گرم
- قرص فکسوفنادین-سها چهارباغ 60 میلی گرم
- قرص فکسوفنادین-عبیدی 60 میلی گرم
- قرص هیسومین 60 میلی گرم
- قرص فکسامین 60 میلی گرم
- قرص فکسوفنادین جالینوس 60 میلی گرم
- قرص تلفست 120 میلی گرم
- قرص تلفست 180 میلی گرم
- قرص فیکسیگرا 180 میلی گرم
- قرص فیکسیگرا 120 میلی گرم
- قرص سافکسوفست 120 میلی گرم
- قرص آلگزافن 120 میلی گرم
- قرص آلگزافن 180 میلی گرم
- قرص سافکسوفست 180 میلی گرم
- قرص فکسوتد 180 میلی گرم
- قرص فکسوتد 60 میلی گرم
- قرص سافکسوفست 60 میلی گرم
- قرص آلگزافن 60 میلی گرم
- قرص فل تسم تی 120 میلی گرم
- قرص فل تسم تی 60 میلی گرم
- قرص فکسوفنادین-حکیم 120 میلی گرم
- قرص فکسوفنادین-حکیم 60 میلی گرم
- قرص هیسومین 120 میلی گرم
- قرص هیسومین 180 میلی گرم
- قرص فکسوفن 120 میلی گرم
- قرص فکسوفن 180 میلی گرم
- قرص روکشدار فستوور 30 میلی گرم
- قرص روکشدار فستوور 60 میلی گرم
- قرص روکشدار فستوور 120 میلی گرم
- قرص روکشدار فستوور 180 میلی گرم
- قرص فکسوفنادین جالینوس 180 میلی گرم
- قرص تلفست 30 میلی گرم
- قرص فکسوفنادین ثنامد 60 میلی گرم
- قرص فکسوفنادین ثنامد 120 میلی گرم
- قرص فکسوفنادین ثنامد 180 میلی گرم
- قرص فکسوفنادین داروپخش 120 میلی گرم
- قرص فکسوفنادین کوشان فارمد 180 میلی گرم
- قرص فکسوفنادین کوشان فارمد 120 میلی گرم
- قرص نیل فست 120 میلی گرم
- قرص نیل فست 180 میلی گرم
- سوسپانسیون کیدوفست 30میلی گرم/5 میلی لیتر
- سوسپانسیون خوراکی آلگراکس 30 میلی گرم/5 میلی لیتر 100 میلی لیتر
نام رایج: فکسوفنادین – Fexofenadine
توجه: مطلبی که مطالعه میکنید صرفا جنبهی افزایش آگاهی دارد و به هیچ وجه جایگزین توصیههای پزشک نیست. برای مصرف دارو، آگاهی از عوارض جانبی، تداخل دارویی و موارد مرتبط دیگر لازم است حتما به پزشک متخصص مراجعه کنید.

1. قرص فکسوفنادین ۶۰ برای چیست؟
از فکسوفنادین 60 برای بهبود علائم حساسیت و درمان خارش و سوختگی استفاده میشود.
2. قرص فکسوفنادین ۱۲۰ برای چیست؟
داروی فکسوفنادین 120 از دوزهای قویتر قرص تلفست است و برای درمان علائم حساسیت و سوختگی و همین طور خارش و گرفتگی بینی کاربرد دارد.

3. شربت فکسوفنادین
شربت فکسوفنادین یکی از اشکال دارویی تلفست است و برای کودکان کاربرد دارد. برای استفاده از شربت فکسوفنادین حتما از پیمانه مخصوص خودش استفاده کنید و از قاشق غذاخوری کمک نگیرید. زیرا نمیتواند مقیاس خوبی برای استفاده از این دارو باشد.
شربت فکسوفنادین برای نوزاد
آنتی هیستامینها انتخاب خوبی برای نوزادان و کودکان نیستند اما در مواقعی میتوان آنها را برای نوزادان تجویز کرد. مثلا میتوان از شربت فکسوفنادین تحت نظر متخصص اطفال برای کودکان بالای ۶ ماه استفاده کرد. اما توجه داشتهباشید که آنتی هیستامینها برای کودکان عوارض دارند.
4. کپسول فکسوفنادین برای چیست؟
یکی دیگر از اشکال دارویی مورد استفاده در فکسوفنادین، کپسول فکسوفنادین است. این دارو نیز میتواند به جای قرص فکسوفنادین در موارد مخصوصی مانند حساسیت تجویز شود.
5. فکسوفنادین هیدروکلراید برای چیست؟
فکسوفنادین هیدروکلراید برای علائم آلرژی مانند تب یونجه کاربرد دارد.
از فکسوفنادین 60 برای بهبود علائم حساسیت و درمان خارش و سوختگی استفاده میشود.
6. قرص فکسوفنادین ۱۸۰ برای چیست؟
قرص فکسوفنادین 180 هم مانند قرص فکسوفنادین 60 و قرص فکسوفنادین 120 برای درمان علائم حساسیت کاربرد دارد. البته این قرص دوز قویتری نسبت به باقی دوزهاست.
قیمت قرص فکسوفنادین
قرص فکسوفنادین در داروخانهها با قیمت کم در اختیار شما قرار دارد.
نحوه عملکرد داروی فکسوفنادین
عملکرد فکسوفنادین به شکل انسداد یک ماده طبیعی هیستامین (مادهای که بدن طی یک واکنش آلرژیک تولید می کند) است. داروی فکسوفنادین آنتاگونیست گیرنده هیستامین نوع یک است و از سبب مهار انقباض عضلات صاف تنفسی و عروقی، گوارشی، تسکین کبودی، سوختگی، خارش و کاهش نفوذپذیری مویرگی میشود.
نحوه مصرف فکسوفنادین و دوز مصرفی
- اگر بدون تجویز پزشک از فکسوفنادین استفاده میکنید تمامی دستورالعملهای مربوط به نحوهی مصرف دارو را بخوانید. اگر با مشکلی مواجه شدید از دکتر داروخانه سوال کنید. در صورتیکه پزشک شما مصرف این دارو را تجویز کرده طبق راهنمایی پزشک، معمولا دوبار در روز و هر دوازده ساعت یک بار، دارو را مصرف کنید.
- اگر از شکل شربت داروی فکسوفنادین استفاده میکنید قبل از هر بار مصرف محتوی مایع دورن شیشه را تکان دهید و برای استفاده از دارو از پیمانهی مخصوص استفاده کنید. از قاشقهای غذاخوری خانگی استفاده نفرمایید زیرا ممکن است دوز مقرر را مصرف نکنید. قرص، کپسول یا شربت فکسوفنادین را با غذا یا بدون غذا مصرف کنید. اگر از قرصهای سریع حل شونده استفاده میکنید آن را با معدهی خالی مصرف کنید. اجازه دهید قرص به طور کامل روی زبانتان حل شود و سپس با آب یا بدون آب آن را فرو دهید. قرص را پیش از زمان مصرف از بسته خارج نکنید.
- در صورتی که برای استفاده از این دارو به مایع نیاز دارید (اگر شکل قرص یا کپسول این دارو را مصرف میکنید) برای فرو دادنشان از آب استفاده کنید. از آبمیوههایی مانند آب سیب، گریپفروت و پرتقال استفاده نکنید زیرا ممکن است جذب دارو را کاهش دهند.
- دوز مصرف داروی فکسوفنادین به سن، وضعیت بیماری، و پاسخگویی بدن شما به درمان بستگی دارد. توجه داشته باشید که دوز دارو را خودسرانه به بیشتر از مقدار تجویزی افزایش ندهید. حداقل تا دو ساعت پس از مصرف فکسوفنادین از آنتیاسیدهای حاوی آلومینیوم استفاده نکنید. این آنتیاسیدها ممکن است جذب فکسوفنادین را کاهش دهند.
- در صورتی که وضعیت بیماری شما بهبود نیافت یا حالتان وخیمتر شد به متخصص داخلی مراجعه کنید.
فکسوفنادین کودکان
فکسوفنادین از آنتی هیستامینهای نوع ۲ است. این گروه را میتوان در کودکان استفاده کرد. معمولا آنتی هیستامین را با احتیاط زیادی برای کودکان مصرف میکنند. آنتی هیستامینهای نوع ۱ را بهتر است برای کودکان بالای ۲ سال تجویز کرد. برای کودکان بالای ۶ ماه میتوان از فکسوفنادین استفاده کرد. تنها زمانی میتوان از این دارو برای کودکان استفاده کرد که دکتر اطفال برای شما نسخه کرده باشد.
عوارض جانبی مصرف فکسوفنادین
عوارض تلفست شامل موارد شایع و نادر است که در ادامه به آنها اشاره میکنیم.
عوارض جانبی شایع تلفست
از جمله عوارض جانبی شایع مصرف داروی فکسوفنادین شامل موارد زیر هستند؛
- سرفه
- تب
- ناراحتی معده
در صورتیکه این اثرات ادامه پیدا کرد یا وخیمتر شد، به پزشک خود اطلاع دهید.
دوز مصرف داروی فکسوفنادین به سن، وضعیت بیماری، و پاسخگویی بدن شما به درمان بستگی دارد. توجه داشته باشید که دوز دارو را خودسرانه به بیشتر از مقدار تجویزی افزایش ندهید. حداقل تا دو ساعت پس از مصرف فکسوفنادین از آنتیاسیدهای حاوی آلومینیوم استفاده نکنید. این آنتیاسیدها ممکن است جذب فکسوفنادین را کاهش دهند.
عوارض جانبی جدی تلفست
اگر پزشک داروی فکسوفنادین را برای شما تجویز کرده است، مطمئن باشید فواید آن بیش از مضراتش بوده است. همچنین لازم است بدانید اکثر افرادی که داروی فکسوفنادین را مصرف کردهاند عوارض جدی این دارو را تجربه نکرده اند.
عوارض جانبی نادر تلفست
لازم است بدانید که واکنش آلرژیک جدی در مورد داروی فکسوفنادین نادر است. با این وجود اگر واکنش آلرژیک جدیای مثل علائم پوستی، خارش، تورم (مخصوصا در صورت، زبان و گلو)، گیجی شدید و اختلال تنفسی را تجربه کردید به سرعت از مرکز فوریتهای پزشکی کمک بگیرید. با توجه به این که لیست عوارض کامل نیست ممکن است با عارضهای برخورد کنید که ذکر نشده باشد. در این موارد با پزشک یا دکتر داروخانه مشورت کنید.
موارد احتیاط مصرف فکسوفنادین
موارد احتیاط مصرف فکسوفنادین طبق WebMD شامل موارد زیر هستند؛
- پیش از مصرف داروی فکسوفنادین در صورتیکه به آن حساسیت دارید موضوع را با پزشک خود در میان بگذارید. داروی فکسوفنادین ممکن است شامل ترکیبات غیر فعالی باشد که موجب بروز حساسیت یا مشکلات دیگر بشود. برای اطلاعات بیشتر با دکتر داروخانه صحبت کنید.
قبل از مصرف داروی فکسوفنادین سابقهی پزشکی خود، مخصوصا سابقهی ابتلا به بیماریهای کلیوی، را با پزشک یا دکتر داروخانه در میان بگذارید. - قبل از هر گونه جراحی همهی داروهایی که مصرف میکنید را با پزشک یا دندان پزشک خود در میان بگذارید.
- شکل شربت فکسوفنادین ممکن است حاوی قند باشد. قرصهای سریع حل شونده ممکن است حاوی آسپارتام باشند. در صورت ابتلا به دیابت، فنیل کتونوری یا هر شرایط دیگری که نیاز به محدود کردن یا اجتناب از این مواد در رژیم غذایی وجود دارد در مصرف فکسوفنادین احتیاط کنید. در مورد استفاده از فکسوفنادین از پزشک خود یا دکتر داروخانه سوال کنید.
- برای مصرف داروی فکسوفنادین در دوران شیردهی با پزشک مشورت کنید. چنانچه باردار هستید فقط در صورت نیاز ضروری داروی فکسوفنادین را استفاده کنید و در مورد فواید و مضرات آن از پزشک خود کمک بگیرید.
- اگر دوز مصرفی داروی فکسوفنادین را فراموش کردید در اولین زمان ممکن آن را مصرف کنید اما اگر نزدیک به مصرف دوز بعدی به یاد آوردید که دارو را مصرف نکردهاید نیازی به مصرف دو برابر داروی فکسوفنادین نیست؛ فقط دوز مقرر را مصرف کنید.
- برای نگهداری صحیح داروی فکسوفنادین آن را در دمای اتاق، دور از حرارت و رطوبت و خارج از دسترس کودکان قرار دهید. همچنین دارو را در حمام نگهداری نفرمایید. مارکهای مختلف این دارو ممکن است نیاز به نگهداری متفاوت داشته باشند. اطلاعات روی بستهبندی محصول را مطالعه کنید یا طریقهی نگهداری صحیح فکسوفنادین را از دکتر داروخانه سوال کنید. توجه داشته باشید که داروی منقضی شده مصرف نکنید.
- برای اطلاع از موارد مصرف، نحوه مصرف، عوارض و تداخلات دارویی این دارو بهتر است از سرویس مشاوره دارویی داروباکس استفاده کنید.

مصرف فکسوفنادین در بارداری
در صورتیکه فرد باردار باشد باید برای مصرف این دارو حتما با پزشک مشورت کند. مصرف قرص فکسوفنادین ۶۰، قرص فکسوفنادین ۱۲۰ و قرص فکسوفنادین ۱۸۰ در گروه C قرار میگیرد که حتما باید با مشورت پزشک باشد.
تداخلات دارویی فکسوفنادین با داروهای دیگر
تداخلات دارویی ممکن است عملکرد و تاثیر داروی فکسوفنادین را تغییر دهد یا باعث افزایش ریسک بروز عوارض جانبی آن شود. این مقاله شامل تمامی تداخلات دارویی ممکن نیست لذا لیست همهی داروهای مصرفیتان را باپزشک یا دکتر داروخانه در میان بگذارید و بدون صلاحدید پزشک شروع به مصرف، قطع یا تغییر دوز داروی فکسوفنادین و هیچ داروی دیگری نفرمایید.
مصرف داروی فکسوفنادین ممکن است نتایج آزمایشهای خاصی مانند آزمایش آلرژی پوستی را تحت تاثیر قرار دهد. اطمینان حاصل کنید تمامی پزشکان و کارکنان آزمایشگاه در جریان استفادهی شما از این دارو هستند.
علائم اوردوز داروی فکسوفنادین
اگر فردی بیش از اندازه از داروی فکسوفنادین استفاده کرده بود و دچار علائمی مانند بیهوش شدن یا مشکل در تنفس شد به سرعت با مرکز فوریتهای پزشکی تماس بگیرید.
مرتب به پزشک مراجعه کنید و تمامی قرارهای ملاقات آزمایشگاهی را نگه دارید.
در صورت نیاز به دارو درمانی به بهترین پزشکان داخلی داروباکس مراجعه کنید و اینترنتی نوبت بگیرید.
سوالات متداول درباره فکسوفنادین
در ادامه به برخی از سوالات پرتکرار درباره فکسوفنادین پاسخ دادهایم. با ما همراه باشید.
داروهای ضد حساسیت انواع مختلفی دارند که هر کدام میتواند برای گروهی از بیماران مناسب باشد. فکسوفنادین یکی از معمولترین داروهای ضدحساسیت است.
تلفست خارجی از تلفست ایرانی گرانتر است اما باز هم چندان قیمت بالایی ندارد.
تنگی نفس میتواند یکی از علائم واکنشهای حساسیتزا باشد. میتوان با خوردن فکسوفنادین از تنگی نفس جلوگیری کرد.
یکی دیگر از علائم واکنشهای حساسیتزا میتواند سرفه باشد. سرفه را میتوان با دارویی مانند تلفست یا فکسوفنادین کنترل کرد.
تلفست 180 همان فکسوفنادین 180 است که برای واکنشهای حساسیتزا استفاده میشود.
تلفست کورتون نیست. تلفست از دستهی داروهای آنتی هیستامین است.
تلسفت همان فکسوفنادین است و برای درمان واکنشهای حساسیتزا استفاده میشود.
قرص فکسوفنادین نسبت به سایر داروهای آنتی هیستامین کمتر خوابآور است. اما بهتر است در مواقعی که نیاز به هوشیاری است، از این دارو استفاده نشود.
فکسوفنادین یا سیتریزین هر دو از داروهای آنتی هیستامین است. اما اینکه کدام یک انتخاب شود و بهتر باشد، بستگی به انتخاب پزشک دارد.
فکسوفنادین و مونته لوکاست هر دو از دستهی آنتی هیستامین و از نوع دوم هستند. اینکه کدام یک بهتر و مناسبتر برای بیمار است را پزشک تعیین میکند.