هورمون های هیپوتالاموس و هیپوفیز

اف اس اچ Recombinant Follitropin Alfa


گونال اف محصول شرکت داروسازی اکتوورکو

اطلاعات تخصصی

موارد مصرف اف اس اچ

هورمون FSH از لوب جلويي غده هيپوفيز همراه با يك گونادوتروپين ديگر به نام هورمون Luteinising ترشح مي‌شود.  در زنان، FSH باعث رشد و بلوغ فوكيلول‌ها ميگردد و در مردان نقش آن در اسپرماتوژنز است. FSH در تركيب انساني(فوليتروپين آلفا و يا بتا) در درمان نازايي زنان ناشي از عدم تخمك گذاري كه به درمان با Clomifene پاسخ نداده‌اند كاربرد دارد. همچنين جهت تحريك اسپرماتوژنز در درمان نازايي مردان ناشي از هيپوگناديسم هيپوگناد و تروپيك كاربرد دارد. دوزهاي تجويزي در مورد درمان نازايي زنان بستگي به نياز هر بيمار دارد و معمولاً از طريق مطالعه ترشح استروژن در ادرار بيمار و يا اولترا سونوگرافي فوليكول‌ها و يا هر دو پاسخ درماني مطالعه مي‌شود. معمولاً درمان با دوز 75 تا 150 واحد در روز به صورت تزريق زير پوستي يا داخل عضلاني به مدت 7 يا 14 روز شروع مي‌شود و اگر پاسخي مشاهده نشد دوز تجويزي با فاصله زماني 7 يا 14 روز افزايش مي‌يابد تا آنجايي كه يك پا سخ مناسب و نه بيش از حد ايجاد شود. سپس درمان متوقف مي‌شود و بعد از يك يا 2 روز با يك دوز منفرد 5000 تا 000/10 واحدي گونادوتروپين جفتي پيگيري مي‌شود تا تخمك گذاري تحريك شود. در بيماراني كه قاعده شده‌اند، درمان بايد در 7 روز اول دوره قاعدگي آغاز شود. دوز حداكثر توصيه شده توسط توليد كنندگان انگليسي، 225 واحد در روز مي‌باشد و اگر بعد از 4 هفته پاسخ درماني مشاهده نشد آن دوره بايد متوقف شود و دوره بعدي را با دوز بالاتري آغاز كرد.

مکانیسم اثر اف اس اچ

اين گونادوتروپين‌ها فعاليت طبيعي گونادها را تحريك مي‌كنند و باعث ترشح هورمون‌هاي جنسي در هر دو جنس زن و مرد مي‌شوند.

فارماکوکینتیک اف اس اچ

فوليتروپين آلفا و بتا متعاقب تزريق زير پوستي يا داخل عضلاني به آهستگي جذب مي‌شوند. زيست دستيابي مطلق به آن‌ها حدود 70 تا 80% مي‌باشد. اوج غلظت‌هاي پلاسمايي فوليتروپين بتا طي 12 ساعت بعد از تزريق زير پوستي يا داخل عضلاني ايجاد مي‌شوند. در اثر تكرار دوز، تجمع ماده رخ مي‌دهد و حالت پايدار طي 3 تا 4 روز حاصل مي‌شود. نيمه عمر نهايي آن بين 12 تا 70 ساعت متغير است و حدود یک هشتم دوز تجويزي آلفا از طريق ادرار دفع مي‌شود.

منع مصرف اف اس اچ

این دارو برای القای بارداری تجویز می شود و در خانم هایی که باردار هستند نباید مصرف شود

عوارض جانبی اف اس اچ

عوارض شایع (%10<):
قلبی عروقی: واریکوسل (واریس بیضه)
سیستم اعصاب مرکزی: سردرد
پوستی: آکنه ولگاریس
غدد درون ریز و متابولیسم: کیست تخمدان
گوارشی: درد شکمی، تهوع، بزرگ شدن شکم
ادراری تناسلی: درد پستان
موضعی: واکنش محل تزریق
تنفسی: عفونت مجاری تنفسی فوقانی
عوارض نسبتا شایع (%10-1):
قلبی عروقی: درد قفسه سینه، افت فشارخون، تپش قلب
سیستم اعصاب مرکزی: خستگی، درد، احساسات ناپایدار، میگرن، سرگیجه، کسالت، اضطراب، خواب آلودگی، عصبانیت، خواب رفتگی اندام
پوستی: آکنه ولگاریس، خارش
غدد درون ریز و متابولیسم: ژینکوماستی، خونریزی بین دو قاعدگی، سندرم تحریک بیش از حد تخمدان، افزایش وزن، اختلالات قاعدگی، گرگرفتگی، بیماری های تخمدان، عطش
گوارشی: اسهال، نفخ، دندان درد، استفراغ، آفت دهانی، یبوست، سوء هاضمه، بی اشتهایی
ادراری تناسلی: درد لگن، درد پستان، خونریزی واژینال، زخم سرویکس، کاندیدیاز تناسلی، قاعدگی دردناک، التهاب مثانه، درد تناسلی، تکرر ادرار، عفونت مجاری ادراری، خونریزی رحمی، لکوره (ترشحات سفید یا زرد واژن)
عفونی: عفونت ویروسی
موضعی: کبودی محل تزریق، درد محل تزریق، التهاب محل تزریق، تورم محل تزریق
عصبی، عضلانی و اسکلتی: کمردرد، درد عضلات
تنفسی: رینیت، فارنژیت، سینوزیت، علائم شبه آنفلونزا، سرفه، آسم، تنگی نفس
متفرقه: تب

تداخلات دارویی اف اس اچ

*مشخصات کلی تداخلات:
اطلاعاتی گزارش نشده است.

تداخلات:
تداخل دارویی ویژه ای برای این دارو ذکر نشده است. در مصرف داروهای متعدد، جانب احتیاط رعایت شود.

دارو های هم گروه اف اس اچ

گروه X

به هيچ وجه نبايد استفاده شود: مطالعات حیوانی یا انسانی مواردی از نقص مادرزادی و یا خطر مرگ جنین ناشی از عوارض مصرف این دارو در دوران بارداری مشاهده شده است. این شواهد به واسطه تحقیقات، تجربه عرضه در بازار و یا مطالعات انسانی به دست آمده است. بنابراین ریسک خطر مصرف این دارو در بارداری بطور حتم بیش از منافع احتمالی آن است و نباید استفاده شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *